27-11-14

Boulets à la liègeoise

Ook wel boulet sauce lapin of boulet sauce chasseur genoemd.

Een recept van hier. Where else ? Ik draai wel wat peterselie in de balletjes en gebruikt panko in plaats van brood. En ik bak ze in half olie/half boter.

IMG_1216.JPG

Nodig:

2 sjalotjes en 1 ui 

2 takjes tijm 

2 laurierblaren

100gr sirop de Liège 

2 eetlepels rozijnen 

2 eetlepels rode wijnazijn 

2 sneden brood (ik gebruik panko) 

600 g gemengd gehakt (rund en varken) 

10 cl bruin bier (donkere Leffe bv)

Zout en zwarte peper uit de molen 

 

Zo gemaakt: 

Was en snij de sjalotjes fijn.

Meng het gehakt met broodkruim. Voeg de sjalotjes, de tijm, het zout en de peper toe. Rol het gehakt met natte handen tot balletjes en bak ze bruin in olie. Haal ze eruit. 

Fruit in dezelfde pot de fijngesneden uien tot ze kleuren. Blus met rode wijnazijn en voeg achtereenvolgens het bier, 2 volle lepels Echte Luikse Siroop en de rozijnen toe.IMG_1218.JPG

Leg de bruingebakken balletjes terug in de saus, voeg laurier en tijm toe en laat zo’n 25-tal minuutjes sudderen op een zacht vuurtje.

 

Opdienen met frietjes, puree of geplette aardappelen in boter gebakken.

1505640_10205232305946866_8669488648533794499_n.jpg

16:29 Gepost in Keuken | Commentaren (2) | Tags: gehakt, panko, perensiroop, rozijnen |  Facebook |

Commentaren

Een vraag: op één van de foto's is een theeballetje te zien. Dat kom ik in het recept niet tegen. Wat zitten daar voor geheime ingrediënten in?

Gepost door: Sjaak | 02-12-14

Laurier ;-) Droge blaadjes en iets té droog zelfs, de scheurden helemaal

Gepost door: onelifeliveit@proximus.be | 07-12-14

De commentaren zijn gesloten.