07-12-14

Ovenschotel geroosterde hokkaido pompoen/puree/crumble met spek

19 hokkaidopompoenen had ik in de moestuin dit seizoen en die geraken ook na uitdelen, maar niet op. Gelukkig kan je ze op een koele plek de hele winter houden. Nog een voordeel van deze kleine pompoenen is dat je ze niet moet schillen. Geroosterd in de oven vind ik ze het lekkerste. Nog 8 pompoenen te gaan dus net als ik nog op zoek naar andere pompoenrecepten? Klik dan hier

 

Nodig:

1 kleine hokkaidopompoen

1 ui 

2 blaadjes salie en 2 takken rozemarijn

olijfolie

1kg bintjes

200gr spekblokjes of pancetta

2 sneden oud (bruin) brood

wat panko

peper van de molen en grof zout 

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180gr. 

Snij de pompoen in kleine stukken, schillen hoeft niet. Haal er de pitten uit. Zet ze in een ovenschotel. Snij ook de ui in parten en leg tussen de pompoen samen met de salie en de rozemarijn. Strooi er wat grof zout over, peper van de molen, besprenkel met olijfolie (+-3 EL),

pompoen, hokkaido, puree, spek, crumble

roer om en zet 45 minuten in de oven op 180 graden. Roer regelmatig om. 

Schil, snij en kook ondertussen de aardappelen en plet tot puree met wat olijfolie (of boter).

Bak het spek zonder vetstof krokant in een antikleefpan, laat afkoelen en blend samen met het brood en wat panko tot een crumble. 

 

Haal de salie en rozemarijn uit de ovenschotel, plet de pompoen wat, schep er de puree bovenop

pompoen, hokkaido, puree, spek, crumble

en eindig met de crumble.

pompoen, hokkaido, puree, spek, crumble

Zet nog een 20tal minuten in de oven op 180graden en eindig met 5 minuten onder de grill. 

pompoen, hokkaido, puree, spek, crumble

Lekker !

pompoen, hokkaido, puree, spek, crumble

11:25 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: pompoen, hokkaido, puree, spek, crumble |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.