• Gelei peer/citroengras/vanille

    Pin it!

    En wordt er hier nog gekookt? Wel buiten de dagdagelijkse kost, heb ik een ferme 'cook-out' achter de rug. Back to the basics dan maar met gelei. 

     

    Nodig:

    2 kg peren (geschild en in blokjes)

    2 zakjes pec plus 

    800 gr suiker (600gr griessuiker en 200gr home made vanillesuiker, gebruik zeker niét even veel zakjes)

    2 vanillestokken, uitgeschraapt (de stokken voeg ik gewoon bij in de pot vanillesuiker)

    6 stengels citroengras, niet helemaal overlangs gesneden zodat ze nog samen houden

     

    Zo gemaakt:

    Breng het gesneden fruit en alle suiker samen aan de kook samen met de vanille en de stengels citroengras.

    IMG_6994.jpg

    Laat indikken. Haal de stengels citroengras eruit en verdeel ze over de potten. Mix de gelei. Verdeel warm en tot aan de rand over de gesteriliseerde potten. Schroef de deksels stevig dicht en laat omgekeerd afkoelen.  

    peer,citroengras,vanille,confituur