18-02-15

Taart met pompoen en chocolade

Negentien hokkaidopompoenen oogste ik vorig jaar uit de moestuin. Met nog vier te gaan alweer one down met dit recept van één van onze favoriete chefs David - Bonheur - Martin van La Paix* en Brasserie Bozar. Bedankt aan Drama Queen dat ik sous-chef mocht zijn.

 

Nodig:

1 rol kruimeldeeg

600 gr pompoen

80 gr honing (of equivalent suiker)

2 eieren

100 ml room

100 gr donkere chocolade

kaneel of vanille naar smaak

50 gr amandelpoeder

poedersuiker

 

Zo gemaakt:

Snij de pompoen (bij een kleine hoef je schil niet te verwijderen) in blokjes en kook ze gedurende 15 à 20 minuten in water. Laat goed uitlekken en mix.

pompoen, taart, chocolade, honing, kruimeldeeg, hokkaido

Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Scheid je eieren. 

Voeg de eigelen, de honing, room, amandelpoeder, kaneel toe aan de pompoenpuree. 

Klop de eiwitten op en spatel ze de pompoenpuree.

Hak de chocolade met een groot mes. 

pompoen, taart, chocolade, honing, kruimeldeeg, hokkaido

Leg het kruimeldeeg in een bakvorm. Verdeel er de chocoladeschilfers over. Vul met het pompoenmengsel en zet 30 à 40 minuten op 180 graden in de oven. 

Bestrooi met poedersuiker. 

pompoen, taart, chocolade, honing, kruimeldeeg, hokkaido

martin bonheur,david martin,pompoen,taart,chocolade,honing,kruimeldeeg,hokkaido

De commentaren zijn gesloten.