20-02-15

Tartiflette maison

Dat mogen ze me altijd voorschotelen. Liefst ergens op een zonnig terras in de bergen met de skibotten aan. Maar even goed hier in België op een koude dag.

Je kan de Reblochon ook vervangen door brie of camembert, het spek door kip, de wijn door bouillon…  

11018735_10205996449529978_5312850039054934253_n.jpg

Nodig: 

1kg aardappelen (bintjes)

1 teentje look

100 gr spekblokjes

1 halve Reblochonkaas (+-200gr)

3 uien en 1 sjalot

100ml room

100ml droge witte wijn

boter

peper van de molen

 

Zo gemaakt:

Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakken en kook ze met de teen look nét niet gaar. Giet af.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Fruit de uienen sjalot in boter en voeg het spek toe.

Boter een ovenschotel in en leg er de helft van de aardappelen in. Ga erover met de pepermolen en verdeel de uien en het spek erover. Leg de andere helft van de aardappelen erop en kruid nog eens flink met peper. Verdeel er de kaas (met korst) over en giet het het mengsel van wijn en room over.

Zet de tartiflette 30 minuten in de oven op 200graden.

 

Serveer met sla en wat gerookte Savoie ham. En een glas Fendant. 

De commentaren zijn gesloten.