14-03-15

Parmentier van varkenswangen, hokkaidopompoen en notenkorst

Inspiratie vonden we bij Mark van Passion Cuisine. Hij maakte de parmentier met lam, Zoon met varkenswangen.

 

Nodig:

800 gr (ontvliesde) varkenswangen

20 gr boter

50 gr gerookt spek

2 uien in grove stukken gesneden

1 wortel in stukken gesneden

Peper en zout

 

Voor de puree:

800 gr pompoen in kleine blokjes gesneden

500 gr bintjes in stukken gesneden

30 gr boter

muskaatnoot

Peper en zout

 

Voor de korst:

60 gr geraspte gruyère

40 gr geraspte comté

2 EL noten (wij namen hazelnoten)

 

Zo gemaakt:

Korst de wangen in de boter, indien nodig in verschillende keren.

11062326_10206167176358042_7173140092625380989_n.jpg

Voeg de uien, wortelen en gerookt spek toe.

11049509_10206167176278040_2500984081843976257_n.jpg

Kruid met peper en zout, overgiet met water en laat 2 uur zacht stoven op een klein vuur.

Maak ondertussen de puree. Kook de aardappelen en de pompoen samen, giet af. Laat ze goed uitdampen in een kookpot op een zacht vuur, voeg de boter toe. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en pureer met wat van het kookwater. Hou warm.

Haal na twee uur de wangen uit de stoofpot, haal ze wat uit elkaar en hou ze warm. Zeef de jus

10570499_10206167177318066_67741547636647631_n.jpg

en laat reduceren (wij hebben 2/3 ingevroren om als fond voor een risotto te gebruiken). Voeg indien nodig wat maïzena toe. Hou warm.

Mix de noten zonder dat het poeder wordt. Meng de gruyere, de comté met de noten.

 

Verwarm de oven voor op 180gr.

 

Wrijf een ovenschotel in met boter. Leg er de varkenswangen in (giet er desnoods een beetje van de jus over), dan de puree

10986455_10206167178678100_326792169307338675_n.jpg

en eindig met het noten/kaasmengsel. Zet de schotel 30 minuten in de oven tot hij mooi bruin kleurt, eindig desnoods met enkele minuten onder de grill.

15627_10206178405358760_764571826083752057_n.jpg

Giet wat van de saus in een bord en dresseer er de parmentier in: 'niet gemakkelijk mama!'

10405479_10206178405918774_6482524594681627209_n.jpg

De commentaren zijn gesloten.