25-03-15

Lunch in het Hof Van Cleve*** 2015

'Mama hoe ongelofelijk lekker kan eten zijn?'

Zoon alweer een jaar ouder en een fantastische ervaring rijker. Voor het vierde jaar op rij voor hem geen cadeau's nodig, enkel 'gaan eten bij chef Peter'. 

De poort van de culinaire hemel

IMG_4153.JPG

Aperitief:

Champagne Dehours Trio extra brut

Infusie van appel met munt en ananas

IMG_4163_2.JPG

Amuse

Zandwortel

munt / gember

IMG_4159_2.jpg

Amuse

Kerrie

Garnaal/haddock

IMG_4162_2.JPG

Amuse

Schotse zalm

Miso/aubergine

 

IMG_4170_2.JPG

 

Amuse

Kippenlever

Rode biet / hazelnoot

 

IMG_4172_2.JPG

 

Amuse

Ossenstaart

Truffel /knolselder

 

IMG_4182.JPG

Brood

op steen gebakken met zuurdesem

Spelt 100%

Rogge - trappist van Westmalle

Tarwe - olijfolie

Camp péry - baguette 

IMG_4169_2.jpg

Hoeveboter - Boer Haerinck

Gezouten boter - P. Bellevaire

Olijfolie - Selectie Hof Van Cleve 

IMG_4176.JPG

 

Menu 'Frisheid van de Natuur - Innovatie en traditie': uitstekende keuze en speciaal voor Zoon met duif als hoofdgerecht. 

IMG_4183.jpg

Voorgerecht

Langoustine ‘Guilvinec’

Radijs/ponzu/koriander 

IMG_4191.jpg 

IMG_4192_2.JPG

 

Begeleidende wijnen:

Japanse Grace Koshu 2013 Private Reserve 

IMG_4185.jpg

Sloveense Domaine Ciringa Fosilni Breg Sauvignon Blanc 

IMG_4189.jpg

Voor het tweede voorgerecht was een prachtige wilde tarbot van ruim 8kg binnengehaald.

IMG_4399.JPG

IMG_4400_2.JPG

Voorgerecht

Wilde tarbot

Dashi/broccoli/waterkers 

IMG_4215_2.JPG

 

Begeleidende wijn:

Vinatigo 2012 Ycoden Daute Isora Tenerife 

IMG_4216_2.jpg

 

Hoofdgerecht

Jonge duif ‘Anjou’

Salie/aardpeer/knolselder

Hoe fantastisch kan een gerecht inderdaad zijn. Als een 'culinair orgasme' al bestaat, was dit het wel.  

IMG_4230_2.jpg

IMG_4231.jpg 

IMG_4232_2.jpg

 

Begeleidende wijn:

Château Vrai Canon Bouché Canon Fronsac 2007 

IMG_4222_2.jpg

 

Kaaskar

IMG_4262.JPG

IMG_4271.jpg

Nagerecht

Ananas

Saffraan/bergamot/griekse yoghurt ‘pur natur’

 

IMG_4273.jpg

Chocolade en zoetigheden bij koffie en muntthee

IMG_4310_2.jpgIMG_4323_2.jpg

IMG_4324_2.jpg

 IMG_4297.jpg

IMG_4299.jpg

IMG_4314_2.JPG

IMG_4315_2.JPG

IMG_4327_2.JPG

Baba au rum voor de jarige... 

IMG_4300.JPG

Digestief

 

Candenhead’s Guyanan Rum 25 years 46% 

 

IMG_4328_2.jpg

IMG_4330_2.jpg

 The Macallon Elegancia Single Malt Scotch Whisky 12 years 40%

 

IMG_4329_2.jpg

En toen had ze nog een 'klein hongertje' en kreeg ze nog wat Pas de Bleu van de chef... 

IMG_4322_2.jpg

Naar huis met de nieuwe creatie van Dominique Persoone

IMG_4404_2.jpg

Een sublieme lunch, een prachtig kader, een discreet vlot en humoristisch zaalteam onder de hoede van de immer vriendelijke klassevolle mevrouw Goossens bijgestaan door Serge en de fantastische maître Matthieu, een keukenteam onder leiding van chef Goossens en sous-chef Maarten dat eten kookt waar zelf ik stil van word,... Een voorrecht om hier te mogen tafelen. Ik ben maar op weinig plekken mijn culinaire hart verloren, maar zeker hier. Enkel dankbaarheid en respect.

Commentaren

Oh super ! Het water komt me al in de mond ! Die kar met zoetigheden, dat is toch gewoon té ;-). We hebben nu al een paar sterrenrestaurants gedaan maar deze blijft met stip op nr 1 staan. Pure verwennerij van begin tot eind in een toffe sfeer.

Gepost door: Peggy's Pastime | 25-03-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.