05-04-15

Diner @ Brasserie Bozar 2015

Een week kinderloos dus een quality time diner in tête-à-tête in de brasserie van Karen Torosyan onder het alziend oog van David Martin van La Paix*. Vlot en vriendelijke tweetalig personeel, een uitzonderlijk zicht op de open keuken, heerlijke verfijnde - veel meer dan - brasserie gerechten... wat kan een foodie nog meer wensen ? 

10641126_10206355894595880_7059201498318774532_n.jpg

Amuse

Espuma erwten / geitenkaas / crumble spek uit Elzas

11118842_10206355896475927_3385210245056170338_n.jpg

Voorgerecht

Makreel op twee wijzen: rauw in zout en half gerookt, inktvis, zuring, dashi

11130232_10206355896955939_7600561969119073405_n.jpg

Voorgerecht

Mousse van gerookte paling, krokante kalfswangen van Corrèze, miso-appel

11138632_10206355897355949_2411101059178009129_n.jpg

Extra voorgerecht (merci chef)

Roodbaars yuzu

11057496_10206355897915963_1656776977323061993_n.jpg

Als hoofdgerecht kozen we eerst opnieuw de parmentier van rundswangen maar chef Karen overtuigde ons de 'tourte' te proberen. Ronduit fantastisch ! Een stevig maar heerlijk hoofdgerecht waaraan - zo kwam hij nadien vertellen - een dikke maand testen voorafging om de perfecte cuisson te bereiken. En croûte un jour, en croûte toujours ! 10406815_10206355898635981_3999660833885779517_n.jpg

Hoofdgerecht

Taart van Baskisch varken, eendenlever, jus11140015_10206355899155994_4015302627835083016_n.jpg

11081421_10206355899876012_5343348916114049458_n.jpg

Mignardises: meringue van venkel, coco/chocolade, macaron, mango

10940985_10206355900596030_7592203708575480552_n.jpg

10402472_10206355900116018_631943843040163088_n.jpg

 

De commentaren zijn gesloten.