19-04-15

Kabeljauw met gerookte ham en krieltjes

Koken voor het gezin moet vaak snel gaan en hoeft ook niet veel te kosten. Supermarkt Delhaize speelt daar handig op in met lekkere en gevarieerde €3 recepten. Ik liet me inspireren door de ingrediënten van dit recept en gaf er een persoonlijke touch aan. 

11117946_10206482969292668_672243179_n.jpg

Nodig:

500gr verse kabeljauwstaart

4 sneetjes Zwarte Woudham

500 gr krielaardappelen

500 gr sperziebonen

1 tak rozemarijn

2 rode uien

provençaalse kruiden

olijfolie

peper en zout van de molen

 

Zo gemaakt:

Leg de stukken kabeljauw in een ovenschotel. Kruid ze met peper en wat provençaalse kruiden. Wikkel ze in een sneetje gerookte ham. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C.

 

Reinig de groene boontjes en snij de uiteinden er van. Kook ze zo'n een tiental minuutjes (voeg wat bicarbonaat toe voor kleurbehoud). Bak ze nog kort in de pan met de uien en olijfolie. Breng op smaak. Kook de krieltjes met de tak rozemarijn (20 minuten), laat afkoelen en halveer.

 

11164192_10206482967212616_2038148423_n.jpg

 

Voeg bij de boontjes. Je kan dit koud of warm serveren. 

 

11169082_10206482967652627_731323555_n.jpg

 

De commentaren zijn gesloten.