19-04-15

Kabeljauw met gerookte ham en krieltjes

Koken voor het gezin moet vaak snel gaan en hoeft ook niet veel te kosten. Supermarkt Delhaize speelt daar handig op in met lekkere en gevarieerde €3 recepten. Ik liet me inspireren door de ingrediënten van dit recept en gaf er een persoonlijke touch aan. 

11117946_10206482969292668_672243179_n.jpg

Nodig:

500gr verse kabeljauwstaart

4 sneetjes Zwarte Woudham

500 gr krielaardappelen

500 gr sperziebonen

1 tak rozemarijn

2 rode uien

provençaalse kruiden

olijfolie

peper en zout van de molen

 

Zo gemaakt:

Leg de stukken kabeljauw in een ovenschotel. Kruid ze met peper en wat provençaalse kruiden. Wikkel ze in een sneetje gerookte ham. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven aan 180°C.

 

Reinig de groene boontjes en snij de uiteinden er van. Kook ze zo'n een tiental minuutjes (voeg wat bicarbonaat toe voor kleurbehoud). Bak ze nog kort in de pan met de uien en olijfolie. Breng op smaak. Kook de krieltjes met de tak rozemarijn (20 minuten), laat afkoelen en halveer.

 

11164192_10206482967212616_2038148423_n.jpg

 

Voeg bij de boontjes. Je kan dit koud of warm serveren. 

 

11169082_10206482967652627_731323555_n.jpg

 

17-04-15

La Paix* 2015 tweede bezoek

Inderdaad: schoolvakantie. Een stagemoment voor Zoon ...

11148606_10206459699750944_3987129253678175560_n.jpg

en een bijhorende lunch.

11148592_10206461990208204_6252283565574579530_n.jpg

Enkele nieuwigheden op de kaart. De sardine die bij ons vorige bezoek een amuse was, heeft zich ontpopt tot een fantastisch voorgerecht; een ribstuk van Black Angus; Bressekip AOC Shio-Koji,… altijd een reden om terug te gaan naar La Paix*

Amuse

Mozzarella di Buffalo, pompelmoes, erwten

22115_10206461991888246_1929010311457580001_n.jpg

Voorgerecht

Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie en side dish met kalfstong, kokkels en toast met rouille maison

 

11156279_10206461993528287_6505598836762111040_n.jpg

11147110_10206461993928297_3918186554838207942_n.jpg

 

Voorgerecht

Rauwe gamba Gamberro Rosso jus koraal en side dishes: Japanse flan met Gillardeau oester en ponzo/sesam/radijs

 

11150742_10206461994328307_2797422092912682161_n.jpg

10478641_10206461995408334_9149337472446549937_n.jpg

11150571_10206461994928322_8169151968771009594_n.jpg

 

Voorgerecht

Sardines gemarineerd in oude chardonnay azijn, jus van koriander en gember en side dish asperge/burrata

19223_10206462003488536_6857012463941778219_n.jpg

11149495_10206462004928572_1270156428749019051_n.jpg

Voorgerecht

'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi.

 

11147581_10206462005328582_7947055674642299469_n.jpg

 

Voorgerecht

Kaaskroketten en side dish met geitenkaas en puntpaprika

22114_10206461995888346_3594139872374147905_n.jpg

11167699_10206461996408359_3538726111580740506_n.jpg

Valduc

11150246_10206461998168403_1396714922387384146_n.jpg

 

Hoofgerecht van de suggesties

Kalfszwezerik van melkkalf uit de Corrèze, asperges 

10428044_10206462007408634_7315829303531104803_n.jpg

Hoofgerecht

Ribstuk Black Angus van het huis Lesage, bouillon rund/wortel

11149526_10206462005728592_8233670886724147154_n.jpg

Degustatie van groenten uit de moestuin van Pomone

20994_10206462007888646_9167568483533288722_n.jpg

11109302_10206462009448685_3821965796049260979_n.jpg

11150838_10206462017728892_7467119912381598691_n.jpg

Nagerecht

Brusselse wafel

11145559_10206462023609039_4407366974275782959_n.jpg

Nagerecht

Aardbeien, jus van bloemen en kruiden

11110458_10206462023089026_3037227243499916319_n.jpg

Een digestief ;-) Taras Boulba

11083843_10206462029369183_9060117565576367029_n.jpg

 

15-04-15

Chocolade ontbijtcake met havermout en banaan

Nog een week en de tapering off periode voor mijn tweede marathon start. Dat wordt dus koolhydraten stapelen. Geen toegevoegde suikers, noch bloem. Een ideaal recept als vervanging van de havermoutpap. Inspiratie vond ik hier

11074517_10206451241419491_322689529_n.jpg

Nodig

2 rijpe bananen

3 eieren

150 gr havermout

4 EL honing (ik ging voor 2EL honing en 2EL kokosbloesemsuiker)

2 EL kokosvet (een neutrale olie kan ook)

2 KL bakpoeder

2 EL cacaopoeder

klein handvol hazel- of andere noten 

snuifje zout

 

Zo gemaakt: 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik in met bakspray of olie en bekleed hem met een klein stuk bakpapier. Meng alle ingrediënten in de keukenrobot. 

Giet het beslag in het cakeblik en bak de cake af in ongeveer 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of hij gaar is. Komt hij er schoon uit dan kun je de cake laten afkoelen op een taartrooster.

05-04-15

Diner @ Brasserie Bozar 2015

Een week kinderloos dus een quality time diner in tête-à-tête in de brasserie van Karen Torosyan onder het alziend oog van David Martin van La Paix*. Vlot en vriendelijke tweetalig personeel, een uitzonderlijk zicht op de open keuken, heerlijke verfijnde - veel meer dan - brasserie gerechten... wat kan een foodie nog meer wensen ? 

10641126_10206355894595880_7059201498318774532_n.jpg

Amuse

Espuma erwten / geitenkaas / crumble spek uit Elzas

11118842_10206355896475927_3385210245056170338_n.jpg

Voorgerecht

Makreel op twee wijzen: rauw in zout en half gerookt, inktvis, zuring, dashi

11130232_10206355896955939_7600561969119073405_n.jpg

Voorgerecht

Mousse van gerookte paling, krokante kalfswangen van Corrèze, miso-appel

11138632_10206355897355949_2411101059178009129_n.jpg

Extra voorgerecht (merci chef)

Roodbaars yuzu

11057496_10206355897915963_1656776977323061993_n.jpg

Als hoofdgerecht kozen we eerst opnieuw de parmentier van rundswangen maar chef Karen overtuigde ons de 'tourte' te proberen. Ronduit fantastisch ! Een stevig maar heerlijk hoofdgerecht waaraan - zo kwam hij nadien vertellen - een dikke maand testen voorafging om de perfecte cuisson te bereiken. En croûte un jour, en croûte toujours ! 10406815_10206355898635981_3999660833885779517_n.jpg

Hoofdgerecht

Taart van Baskisch varken, eendenlever, jus11140015_10206355899155994_4015302627835083016_n.jpg

11081421_10206355899876012_5343348916114049458_n.jpg

Mignardises: meringue van venkel, coco/chocolade, macaron, mango

10940985_10206355900596030_7592203708575480552_n.jpg

10402472_10206355900116018_631943843040163088_n.jpg