11-05-15

Lunch @ Bozar Brasserie 2015

 

Een pré moederdag lunch in Brussel.

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Amuse:

 

Boterham met plattekaas uit Beersel

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Voorgerecht:

 

Makreel twee bereidingen met citrusvruchten gemarineerd en half rauw, inktvis, zuring, dashi

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Hoofdgerecht:

 

Americain Simmentalrund uit Beieren van het huis Lesage, gehakt en à la minute bereid

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Hoofdgerecht:

 

Parmentier van rundswangen uit Charolais, chlorophylle van verse kruiden, Cecina

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Koffie en mignardises:

 

Cassis, chocolade/coco, meringue citrus

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Een absolute topper prijs/kwaliteit met eten waar je gewoon gelukkig van wordt !

 

04-05-15

Gelei rabarber / porto

Eind april en de plant bleef maar groeien. Even het mes erin gezet met als resultaat 7 potten gelei.

Nodig:
2kg rabarber in stukken gesneden (schillen hoeft niet)
5tal EL porto naar smaak
Geleisuiker (check verpakking voor de verhoudingen tov fruit)

Zo gemaakt:
Snij de rabarber in kleine stukken, meng er de suiker en de porto door en laat een nacht afgedekt staan.
Breng het geheel aan de kook.

gelei, rabarber, rabarberconfituur, porto

Laat indikken en mix. Verdeel de nog warme gelei tot aan de rand over de gesteriliseerde potten. Schroef de deksels stevig dicht en laat omgekeerd afkoelen.

gelei, rabarber, rabarberconfituur, porto