13-06-15

Panna cotta amandelmelk / speculoos / rood fruit

Een 'light' recept van Martin Bonheur met niet àl teveel suiker. Je kan de speculoos ook weglaten en vervangen door extra speculaaskruiden of kaneel. 

11421594_10206929100525670_1114966875_n.jpg

Nodig

1 liter amandelmelk (ik nam de ongezoete)

7 speculooskoekjes

8 gr gelatine

speculooskruiden of kaneel

Voor de afwerking: rood fruit

 

Zo gemaakt:

Week de gelatine in koud water. 

Giet de melk in een kookpot en laat hierin de koekjes smelten, voeg naar believen ook wat speculaaskruiden toe.

Breng tot het kookpunt. Zet het vuur af, wring de gelatineblaadjes uit en voeg roerend toe. Verdeel over potjes. Zet zeker 4 à 5 uur in de koelkast. Een nacht is nog beter. 

 

Werk net voor het serveren af met rood fruit. Aardbeien uit de moestuin !

Je kan ook afwerken met wat koude appelmoes, wat gebroken speculooskoekjes en/of in de winter wat gebakken appel. 

 

De commentaren zijn gesloten.