17-06-15

Pudding van chiazaad met amandelmelk en rode vruchten

Of: ‘maak je nog eens kikkerdrilpudding mama?

Niet elke week want ook van chiazaad is ‘trop teveel’. Meer dan 1 EL per dag is af te raden.

 

Deze zaden zitten vol vezels, eiwitten en ijzer dus als afwisseling is deze pudding ideaal als tussendoortje. Zeker voor twee kinderen die in de toetsenweek zitten en straks gaan sporten. 

 

Je hoeft voor chiazaad ook niet meer naar de biowinkel, zelfs bij Colruyt ligt het in de rekken. 

 

11637859_10206957662919712_372875691_n.jpg

 

Nodig voor 8 porties

1 liter (ongezoete) amandelmelk (sojamelk of koemelk kan ook)

15 EL chiazaad

250 gr aardbeien of ander fruit.

 

Zo gemaakt:

Meng het zaad met de melk en voeg de helft van het fruit toe.

Roer goed door en zet minstens 2 uur in de koelkast. Ga geregeld omroeren.

De geweekte zaadjes vormen zich om tot een soort gel.

 

Schenk in potjes en verdeel er de rest van het fruit over. 

Commentaren

Ik maak dit ook geregeld, ik vind het lekker met wat fruit. En zo fris ook, ideaal in de zomer.

Gepost door: Peggy's Pastime | 17-06-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.