19-07-15

Risotto met algen en grijze garnalen

Risotto maken is helemaal NIET moeilijk als je de bouillon maar NIET in verschillende stappen gaat toevoegen en als je maar NIET gaat roeren.

Mijn kleine chef legt het hier nog eens stap voor stap uit.

 

Risotto koop ik altijd ‘maagdelijk’ en voeg zelf groenten toe. In dit pakket dat ik van Delhaize ontving zat nog meer: de test van de ‘Risotto met Algen’*. Een test.

11756657_10207190911510781_1509297295_n.jpg

11739493_10207190910990768_2087270351_n.jpg

Nodig:

Risotto met algen (pak 280 gr Delhaize)

140ml droge witte wijn

550ml fond (ik nam water met wat kalfsfond)

400 gr grijze Noordzeegarnalen

200 gr Grana Padano geraspt

peper van de molen

olijfolie

 

Zo gemaakt:

Giet wat olijfolie in een kookpot, voeg de risotto toe en roer goed door.

11745640_10207186460999521_5064416806651000291_n.jpg

Blus met de witte wijn en laat even inkoken.

11231689_10207186461759540_3503708484899229939_n.jpg

Voeg ook de bouillon toe: ja alles tegelijk.

Deksel op de pot en 10 minuten geduld op een laag vuur zonder roeren.

Voeg de Grana Padano toe en roer. Reken op nog drie minuten zonder deksel en voeg de laatste minuut ook de garnalen toe.

Serveer meteen.

11707520_10207186463199576_7531666977783470782_n.jpg

Andere risottorecepten kan je hier vinden.

 

Beste Delhaize, op de verpakking kan u best voor de risotto-dummies onder ons de hoeveelheid wijn en bouillon noteren alsook de kooktijd en de werkwijze... Anders komt het maar zelden goed. Dat is deze risotto zeker wél waard want hij is zeer lekker.  

 

* ook verkrijgbaar: 'Risotto met Champignons'

 

Commentaren

Goeie tip : had ik ook gedacht! ;-)

Gepost door: Nathalie | 28-07-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.