22-07-15

Plattekaastaart met aalbessen

11737917_10207198838228944_5124708625575487820_n.jpg

Op zoek naar een recept om de laatste aalbessen uit de tuin te verwerken kwam ik hierop uit. We namen 150 gr amandelpoeder ipv 80 gezien we agavesiroop gebruikten. 

 

Nodig:

1 pak kruimeldeeg

500 gr rode besjes

100 gr fijne suiker of 5 1/2 EL agavesiroop

3 eieren

250 g verse (volle)plattekaas

50ml room

150 gr amandelpoeder (80 indien je suiker gebruikt)

1 EL home made vanillesuiker

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180°C

Beleg de taartvorm met deeg en bakpapier. 

Druk de randen goed aan. 

Prik met een vork op een paar plaatsen door het deeg.

Klop de 3 eieren los. 

Voeg de plattekaas, de room, de suiker en het amandelpoeder toe. Meng grondig.

Leg de besjes in de taartvorm. Overgiet met mengsel.

11695956_10207198837908936_8987130707478958177_n.jpg

Bak de taart minstens 40 min op 180°C. Ik deed er nog makkelijk 15 minuten bij op 150°C.

11745911_10207199047034164_4437217940242236310_n.jpg

11760132_10207199046474150_4319360497721336724_n.jpg

 

 

De commentaren zijn gesloten.