28-08-15

La Paix* 2015: derde bezoek

De gebruikelijke Geuze als aperitief

11960288_10207548334606135_7236551640599361452_n.jpg

en een schitterende amuse

Mosselen / bloemkool rauw en uit de houtskool / calendula

11889629_10207548335206150_2291435915051897425_n.jpg

 

waren de perfecte start om nog eens te klinken op het einde van een geweldige vakantie en alweer een dag stage van Zoon bij La Paix*

Selectie van boter: saké / rozemarijn / gezouten

la paix, david martin, david bonheur, stoere vent

We lieten ons verleiden door een selectie van vier voorgerechten die de nieuwe keuken van chef David voorstellen. Fris, uitstekend uitgebalanceerd, seizoensgebonden, recht uit de moestuin met enkele Japanse invloeden. 

Voorgerecht

Japans omelet dashi eekhoorntjesbrood / licht gerookte vis

11889594_10207549350791539_8510666153782531154_n.jpg

 

Voorgerecht

'Sandwich' uit de tuin van de chef / kruid van lavas / crème sinaas / rauwe amandel

11949279_10207548335326153_6462274768891723652_n.jpg

 

Voorgerecht

Cheese cake bodem van parmezaanse kaas / Belgische geitenkaas / gelei van erwtenschillen met een selectie van tomaten en nectarine

11733822_10207548336166174_6692244042108035439_n.jpg

 

Voorgerecht

Millefeuille van aubergine / inktvis

11951281_10207548336446181_8892070716226779556_n.jpg

Voorgerecht

Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie en side dish mini versie van cheese cake parmezanbodem / Belgische geitenkaas / gelei van erwtenschillen met een selectie van tomaten

11947656_10207548336086172_3115959680566019561_n.jpg

Voorgerecht

'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi en side dish courges in saus sesam/miso/soja. 

11951894_10207548337246201_2655547546012030034_n.jpg

11947597_10207548343326353_6030888528591003894_n.jpg

Hoofdgerecht

Duif van Steenvoorde / groenten uit de tuin in cocotte. Met jus van de duif in de aardappel en bonbons van het hart en de boutjes. Topklasse ! 

11898715_10207548336526183_1488758893879561822_n.jpg

 

Ex-duif ;-) 

 

la paix, david martin, david bonheur, stoere vent

Hoofdgerecht

Ribstuk Black Angus van het huis Lesage, bouillon rund/wortel

11041294_10207548336926193_6514533602125011832_n.jpg

Nagerecht

Gouden dessert van chocolade en pistache / pruimen reine Claude / citrus / gekonfijte noten

11224578_10207548344166374_2283709148930136087_n.jpg

De commentaren zijn gesloten.