12-12-15

Aperitiefkoekjes met Roquefort en noten

Zandkoekjes hoeven niet altijd zoet te zijn. Hartig kan ook. En geef toe... noten en kaas: onlosmakelijk verbonden. Deze makkelijke koekjes zijn heerlijk als aperitief of bij een stevige soep.

Nodig voor een twintigtal koekjes:

150 gr zelfrijzende bloem

80 gr ongezouten boter 

piment d’Espelette (te vinden bij Delhaize) of peper

150 gr Roquefort of andere halfzachte of harde kaas 

een paar noten, fijngehakt

 Zo gemaakt:

Meng alle ingrediënten behalve de noten en piment in de KitchenAid of met de hand. 

12366580_10208193602777436_1382996865_n.jpg

Vorm een worst van maximum 5 cm diameter. Rol de worst door de piment.

12355149_10208193602977441_163157105_n.jpg

Wikkel in huishoudfolie en zet minstens 1 uur weg tot ze hard wordt. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij schijfjes van maximum 1 cm uit de worst. Leg ze op een bakpapier of siliconen mat, bestrooi met wat fijngehakte noten

12380117_10208193603497454_1087686066_n.jpg

Bak ze 10 à 15 minuten op 180 graden. Laat afkoelen op een rooster.

Je kan ze twee à drie dagen bewaren in een koekjestrommel. 

12380280_10208193604337475_815957756_n.jpg

Net een kaasdiner gehad? Ideaal om de restjes in te verwerken. 

Je kan 'de worst' ook invriezen om onverwacht bezoek te verrassen met een lekker aperitiefkoekje.

Ik probeer zeker een versie met geitenkaas met olijfjes, zongedroogde tomaatjes,... . Hoe zou jij ze maken ?

15:14 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: koekjes, aperitief, roquefort, noten |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.