13-01-16

La Paix* 2016 eerste bezoek

 

Een pedagogische studiedag of schoolverlof zijn onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan … inderdaad La Paix.

12509769_10208426734125574_2739569877389201678_n.jpg

Zoon draait een voormiddag mee in de keuken en we nemen aansluitend een fantastische lunch. Een vroege verjaardagstractatie dus gingen voor we voor het vijf gangen verrassingsmenu. 

Het interieur van het restaurant is in reconversie. Een prachtig kunstwerk met meer dan 1000 vogels in de vorm van een halve perfect uitgerekende halve bol siert het hoge witte plafond. De vogels zijn door de luchterplaatsing constant in beweging, voor mij persoonlijk een mooie verwijzing naar de steeds veranderende kaart van de chef. Nieuwe messen, sobere tafelschikking,... maar nog steeds een blijvend zalig brasseriegevoel. 

11205038_10208426734445582_2849934883409748824_n.jpg

12417609_10208426733205551_3580220286147976121_n.jpg

Amuse

Risotto butternut, emulsie geitenkaas, quinoa

12509366_10208426733085548_9168727350274983961_n.jpg

Voorgerecht

Cheese cake parmezaan/geitenkaas/gelei van eekhoorntjesbrood met seizoensgroenten en ricotta

12523160_10208426735885618_4622794766741211835_n.jpg

Voorgerecht

Crème van pollenta met pata negra en geraspte Zwitserse kaas geaffineerd met peper

12540546_10208426736645637_2922491152094042420_n.jpg

Voorgerecht

Inktvis uit Biarritz uit de houtskooloven met taartje van knolselder en miso met daikon

12509524_10208426737325654_6488274714495974529_n.jpg

12548989_10208426738805691_7710883515587840323_n.jpg

Ambachtelijk gebrouwen bier uit Buizingen: Den Herberg, perfect bij het hoofdgerecht. Een licht bier met een alcoholgehalte van 5,5 % vol. Goudblond, pittig en fijn gehopt met een forse schuimkraag.

12507141_10208426737565660_8440052269054998254_n.jpg

Hoofdgerecht

Natuurlijk gevet melklam van Aveyron uit de houtskooloven met cantharellen, crème van aardpeer, peer, aardappel gevuld met Brusselse waterkers uit de koninklijke serres, zwarte truffel uit de Pèrigord

12512824_10208426738965695_7120211927382075495_n.jpg

12509230_10208426739245702_4112256011309524035_n.jpg

12509015_10208426739725714_3944610359652445082_n.jpg

Nagerecht

Appeltaart '1000 pommes' met ijs van rozemarijn en honing ijs en zoute karamel met sinaasappelsap (gemaakt door Zoon)

12509280_10208426741165750_684386907974340135_n.jpg

What Else ? Bij de Nespresso ambassadeur ! 

10653350_10208426742805791_796788451522802693_n.jpg

12552590_10208426742405781_3716712402566042119_n.jpg

Stageschrift laten ondertekenen

12565593_10208426742285778_1225638411068110607_n.jpg

De commentaren zijn gesloten.