17-01-16

Risotto met gelakt buikspek en gebakken pastinaak

 

Om risotto te maken is hij de eerste… en ook de beste hier in huis ! Een lekkere winterse combinatie. 

Nodig

400gr arborio- of carnarolirijst

2 kleine rode uien fijngesnipperd

200 ml droge witte wijn

800 ml kalfsfond (of half groenten half kalf)

100 gr parmezaanse kaas

6 grote pastinaken

300 gr buikspek

1 EL sojasaus

1 EL honing

1 1/2 EL mosterd

olijfolie

peper van de molen

 

Zo gemaakt

Snij de pastinaak in blokjes en kook half gaar (+- 5 min in kokend water). Giet af in een vergiet, laat ze wat afkoelen en bak in wat olijfolie. Zet apart.

risotto, pastinaak, buikspek

Meng de sojasaus met de honing en de mosterd. Bak het spek in een antikleefpan (vetstof niet nodig) en voeg na 2 minuten de lak toe. Laat rustig verder bakken, de saus zal mooi indikken.

risotto, pastinaak, buikspek

Voor de risotto fruit je de ui in olijfolie. Voeg de rijst toe en roer goed door. Vervolgens blus je met de wijn en laat je deze even inkoken. Voeg ook de bouillon bij en kruid met peper van de molen. Zet het deksel op de pot en laat zachtjes koken gedurende 10 minuten zonder roeren.

Na tien minuten resten je nog 3 minuten: voeg je de pastinaak toe, roer goed door en ook het spek. 

Serveer met de vers geraspte parmezaanse kaas.

risotto, pastinaak, buikspek

De commentaren zijn gesloten.