20-03-16

Lunch in het Hof Van Cleve*** 2016

Om 12 uur stipt ging de poort van de culinaire hemel open. Voor het vijfde jaar op rij reden we er samen met onze zoon en dochter door om zijn 12de verjaardag bij één van zijn favoriete chefs te vieren. 

Elke keer opnieuw weggeblazen van de rust en de sereniteit die er heerst. Zó welkom en op je gemak vanaf de ontvangst tot bij het verlaten. De gastvrouw mevrouw Goossens, de maître, de sommerlier en het hele zaalteam: nooit onderdanig, nooit opdringerig, nooit hautain, nooit verveeld. Geen enkel moment van onbehagen, drukte, voelen vergeten te zijn of iets nodig te hebben. Stijlvol, ongelooflijk hulpvaardig en tactvol, helemaal niet afstandelijk of net opdringerig. Zij becommentariëren élk gerecht en elke wijn vol passie, verstaanbaar, niet op een afgerammelende vanbuiten geleerde herhalend stemmetje, en vooral zonder de wenkbrauwen te fronsen als iemand weer iets niets verstond of een ingrediënt niet kende. En dat heb ik - echt waar - nog nooit elders meegemaakt. De aperitiefhapjes en het menu waren uitgebalanceerd, niet te uitgesproken of vergezochte combinaties en aroma’s, zonder te veel getover en zonder overdadig te zijn. Alsof je bij een vriend op bezoek bent die voor jou enkel de allerbeste gerechten wil serveren en de allerbeste wijn wil opentrekken. Bedankt aan het hele keuken- en zaalteam en tot binnenkort! En omdat beelden vaak meer zeggen dan mooie woorden... 

595_10208987546545534_7588572389603388252_n.jpg

Aperitief: Champagne Bollinger Special Cuvée & GT Raw

12115827_10208987531865167_1142454634731800392_n.jpg

Happy Bday my boy 

12803078_10208987534665237_8131929932390068281_n.jpg

ps: it's a small world: de sympathieke dame op de achtergrond herkende de kinderen van deze blog ;-) Zo fijn !  

1618675_10208987600946894_2470394555011791676_n.jpg

Brood

Spelt 100%

Rogge - trappist van Westmalle

Tarwe - olijfolie

Camp Rémy - Baguette

1934478_10208987538025321_6299339428615787317_n.jpg

Amuse

Pompelmoes / wortel / peper 'timut' 

995340_10208987527305053_8089207787305134225_n.jpg

Amuse:

Mossel / zuring / vadouvan 

10400063_10208987529505108_7334723504416422425_n.jpg

Amuses

Kerrie/kropsla/mimolette

Algen/zeekat/paprika

1914653_10208987534865242_3630562612396713399_n.jpg

12376321_10208987534745239_4732653238121989567_n.jpg

Amuse:

Wagyu/ basilic/ geitenkaas 

561428_10208987537585310_4270591757185669047_n.jpg

Amuse:

Kippenlever/rode biet/schaaldier

754_10208987543305453_6041214426915062365_n.jpg

Amuse:

Naamse slak/look/fregola 

10416624_10208987548665587_798267902095618255_n.jpg

Menu ‘Frisheid van de Natuur’ met op algemeen verzoek van zoon: duif als hoofdgerecht.

Eerste voorgerecht:

Zeebaars 'met de lijn gevangen' / miso / koolrabi / groene appel 

1455040_10208987551145649_8304473126046912992_n.jpg

Begeleidende wijnen eerste voorgerecht

1914780_10208987548785590_1640078575449298952_n.jpg

260499_10208987549385605_9134310836576372946_n.jpg

Tweede voorgerecht:

Wilde tarbot / artisjok/spinazie/bouillabaisse

12804867_10208987525625011_527991898908420028_n.jpg

Begeleidende wijn tweede voorgerecht

71461_10208987551745664_3921998063635367578_n.jpg

Dan weet je de duif op komst is... 

10592642_10208987535185250_7383447720974367058_n.jpg

'of zou ze gaan vliegen zijn mama?' Hoe rijkhalzend kunnen kinderen uitkijken naar een gerecht uit de culinaire hemel van chef Peter Goossens. 

 feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

Hoofdgerecht:

Jonge duif 'anjou' / moriel / spitskool / groene asperges

1466052_10208987539025346_7633935764736144194_n.jpg

10435700_10208987538385330_609092375441955325_n.jpg

734686_10208987539745364_631944435090889266_n.jpg

944342_10208987540825391_4876815985203930207_n.jpg

Begeleidende wijn hoofdgerecht

1914640_10208987529785115_7902931048605598842_n.jpg

Need no more words... 

11694146_10208987541945419_5388164040874257879_n.jpg

Nagerechten:

Chocolade Fleur de Cao 70% / caramel / hazelnoot/cheesecake

1236476_10208987550465632_7236525639696620513_n.jpg

10352784_10208987543665462_2986400174483845255_n.jpg

Nagerecht zonder toegevoegde suikers

10342496_10208987547185550_6537093362306610916_n.jpg

Thee, koffie en zoetigheden

12400981_10208987538505333_9030429661138483418_n.jpg

1528534_10208987538865342_5635869462648752784_n.jpg

1914666_10208987542185425_2008768206959604428_n.jpg

10348390_10208987544465482_6414187853262391678_n.jpg

1743445_10208987543985470_6738153427192502310_n.jpg

1914666_10208987539425356_3390785650829879455_n.jpg

1656181_10208987547785565_8427916328544403088_n.jpg

12027793_10208987548025571_748348429921629153_n.jpg

Digestief

10340159_10208987552745689_5061212553526813920_n.jpg

12802774_10208987552905693_5246834821040734928_n.jpg

En toen ... 

12274588_10208987552505683_6208063202719131846_n.jpg

564452_10208987581626411_802065085352310487_n.jpg

10348220_10208987582506433_5516464320778260709_n.jpg

Vijf jaar tussen deze twee foto's... 

1913577_10208988527370054_3686919249730396412_n.jpg

En bij deze is ons record op restaurant 'zitten' verbeterd met 5 minuten

995376_10208987607387055_239018215147703675_n.jpg

En aan hun gezichten te zien vonden ze het erg saai... Een buitengewoon fantastische namiddag ! 

 feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

'Frietje steken nadien in Kruishoutem?' Ik dacht het niet ;-) 

1001086_10208987608347079_7098380606423014424_n.jpg

 

Commentaren

Het was inderdaad een sublieme culinaire ontdekkingsreis waarbij we van begin tot eind verwend werden... Ook heel leuk persoonlijk kennis gemaakt te hebben met 2 fantastische kinderen en hun mama wiens inspirerende blog ik al jaren volg. Proficiat aan de 'Chef in spe'! Groetjes vanwege jullie tafelbuur ;-) Anne

Gepost door: Anne | 23-03-16

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.