29-04-16

Varkenswangen met Chimay Rouge

 

De winter blijft wat hangen en dus nog nét het ideale weer om lekker stoofvlees te maken. En dat bereiden wij altijd met varkenswangen. En bier. Deze keer met donkere roodbruine Chimay Rouge. vergis je niet: dit is géén zoet fruitbier. Het  geurt eerder bitter, naar vijgen met een zweem van gerookt vlees. Het is heel lichtzoet en moutig met een lichte bitterheid.

13076991_10209403194736479_7315613832717796339_n.jpg

Nodig voor 8 personen

24 varkenswangen 

2,5 flesjes Chimay Rouge (op kamertemperatuur)

6 uien

3 plakjes peperkoek

mosterd

2 EL bloem

kruiden: kaneelstok, laurier, steranijs, thijm

peper en zout van de molen

boter

 

Zo gemaakt:

Ontvlies de varkenswangen. Snij ze in stukken of laat ze heel, aan jou de keuze.

Snij de uien.  

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Korst de varkenswangen aan in flink wat boter boter. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pot. 

Bak de uien glazig in dezelfde pot en voeg eventueel wat extra boter toe.

Voeg 1 EL bloem toe en zet het vuur iets zachter. De bloem zal zorgen voor de binding van je saus. 

Voeg de wangen opnieuw toe. Giet het bier erover en voeg ook de kruiden en de met mosterd besmeerde peperkoek toe. 

13076665_10209403359660602_1997981405785801603_n.jpg

Zet twee uur in de oven op 170 graden. 

Laat liefst een nachtje rusten en warm dan zachtjes weer op. 

Morgen knal ik dit na een lange duurloop op tafel met polenta. 

Op zoek naar een ander recept met varkenswangen ? Klik en kijk dan zeker eens hier

 

De commentaren zijn gesloten.