28-09-16

Appelconfituur met vanille en gember

Ja confituur maak ik hier nog steeds zelf. Je kan deze ook gewoon compote noemen: maar dat is iets waar ik warm niet warm van loop... 

14518538_10210743159034749_1406194564_n.jpg

Nodig:

1 kg appelen (mix van Gala* en Cox)

1/2 kg suiker (half huisgemaakte vanillesuiker / half gewone kristalsuiker), kan ook met minder

een stukje gember fijngesneden

sap en zeste van 2 bio citroenen

peper van de molen

1 zakje Pec Plus voor confituur en gelei met weinig of geen suiker of met een zoetstof. 

 

Zo gemaakt:

Haal de zeste van de citroen (vermijd absoluut het wit) en voeg samen met het sap in een grote kookpot.

Schil de appelen, ontdoe ze van hun klokhuis en snij ze in stukken. Voeg onmiddellijk bij het citroensap en roer geregeld om. Voeg ook gember naar smaak toe, in kleine stukjes of desnoods in poedervorm. Geef het fruit ook een draai van de pepermolen. Voeg de 1/2 kg suiker toe. Roer om en laat een nacht afgedekt staan.

De volgende dag hebben de appels al veel vocht afgegeven. Zet ze op een vuur en laat koken tot de appels zacht zijn. Zet er de mixer in. 

Voeg de Pec Pus toe, laat nog even opkoken en schep in brandschone potten. Draai de deksels goed dicht en laat ze omgekeerd afkoelen.

 

* deze bevatten veel pectine en je confituur zal dus goed en snel indikken. Kan je ook makkelijk bijvoegen bij een andere confituur. 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.