16-10-16

Kabeljauwhaasje en pastinaak met een crumble van hazelnoten

Een herfstversie van dit hier in huis geliefde recept.

14686191_10210918625341297_1630538287_n.jpg

Nodig voor 4 personen:

1 kg kabeljauwhaasje

4 pastinaken 

120 gr bloem

80 gr geraspte parmezaanse kaas

4 EL paneermeel of beter panko (bij Delhaize in rek van de Aziatische produkten)

100 gr boter

60 gr hazelnoten

olijfolie

peper van de molen

handvol peterselie

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180°

Snij de pastinaken in blokjes en fruit ze in een pan in de olie op een matig vuur gedurende 10tal minuten.

Hak de parmezaanse kaas en de hazelnoten fijn in de blender. Meng er onder de bloem, paneermeel/panko, peper en doe de in blokjes gesneden boter erbij. Meng met de vingers tot je fijne kruimels krijgt. 

Leg de vis op de pastinaken in een ovenschotek en bedek alles met de crumble. 

14657462_10210907272697488_6344619774716482386_n.jpg

Zet 20 à 30 minuten in de oven op 180° afhankelijk van de dikte van de vis en de laatste minuten onder de grill als het even kan.

Wat peterselie over,

14689869_10210918624981288_52874018_o.jpg

de schotel op tafel en genieten. 

De commentaren zijn gesloten.