• Kabeljauwhaasje en pastinaak met een crumble van hazelnoten

    Pin it!

    Een herfstversie van dit hier in huis geliefde recept.

    14686191_10210918625341297_1630538287_n.jpg

    Nodig voor 4 personen:

    1 kg kabeljauwhaasje

    4 pastinaken 

    120 gr bloem

    80 gr geraspte parmezaanse kaas

    4 EL paneermeel of beter panko (bij Delhaize in rek van de Aziatische produkten)

    100 gr boter

    60 gr hazelnoten

    olijfolie

    peper van de molen

    handvol peterselie

     

    Zo gemaakt:

    Verwarm de oven voor op 180°

    Snij de pastinaken in blokjes en fruit ze in een pan in de olie op een matig vuur gedurende 10tal minuten.

    Hak de parmezaanse kaas en de hazelnoten fijn in de blender. Meng er onder de bloem, paneermeel/panko, peper en doe de in blokjes gesneden boter erbij. Meng met de vingers tot je fijne kruimels krijgt. 

    Leg de vis op de pastinaken in een ovenschotek en bedek alles met de crumble. 

    14657462_10210907272697488_6344619774716482386_n.jpg

    Zet 20 à 30 minuten in de oven op 180° afhankelijk van de dikte van de vis en de laatste minuten onder de grill als het even kan.

    Wat peterselie over,

    14689869_10210918624981288_52874018_o.jpg

    de schotel op tafel en genieten. 

  • La Paix* 2016 vierde bezoek

    Pin it!

    15 jaar huwelijk, dan ga je al eens lekker eten en ZONDER de kinderen ;-) 

    champ.png

    Amuse

    Mousse patrijs / knolselder / zuurdesem

    14681733_10210881358129640_2089237493984117207_n.jpg

    Amuse

    Gegratineerde oester / boschampignons / waterkers uit de Koninklijke serres

    14642045_10210881359129665_2344146009149752238_n.jpg

    Voorgerecht

    Tempura van petit gris van de Ferme de l'Ourchet, boter, brood, look en peterselie 

    14725695_10210881362529750_8405597791552909951_n.jpg

    14680610_10210881364009787_8917488003771737932_n.jpg

    14713526_10210881364129790_5186866988601464670_n.jpg

    Voorgerecht

    100% varken - krokante Baskische varkenspoten, terrine van varkensoren, mousse van ham, buikspek

    14718771_10210881359809682_381011004232111716_n.jpg

    14642263_10210881360969711_6531407574470493660_n.jpg

    14656257_10210881361649728_3609632713639203080_n-1.jpg

    Hoofdgerecht

    Kabeljauw van de lijn gevangen / champignons / kool uit de houtskooloven

    14666146_10210881367009862_4960895563788439829_n.jpg

    14705725_10210881368929910_8669824901570620987_n.jpg

    Hoofdgerecht

    Zeekat uit de houtskooloven / taart kool / miso

    14590238_10210881369289919_6077320945471334288_n.jpg

    Aangepaste bieren bij hoofdgerechten

    Oude Geuze 3 Fonteinen bij zeekat en Zenne Bir bij de kabeljauw

    14695436_10210881235366571_2924715058709756802_n.jpg

    Pré nagerecht  

    Kweepeer / chocolade / sabayon La Trappe

    14725734_10210881377770131_762750515811886794_n.jpg

    Nagerecht:

    Soufflé van chocolade met ijs van honing

    14670743_10210881382250243_7492824251364894103_n.jpg

    14720440_10210881383090264_1866469985736412211_n.jpg

     

    Koffie en zoetigheden

    14725507_10210881385170316_4602890589505249171_n.jpg

    met onder andere deze heerlijke taart met chocolade en pompoen (kijk maar eens naar dit recept)

    14725628_10210881386770356_7974229251896754676_n.jpg

     

  • Risotto met gelakt buikspek en geroosterde Hokkaido pompoen

    Pin it!

    Risotto maken ? Kinderspel ! Kijk maar naar deze link. 

    Deze keer een heerlijk herfstrecept van de voorbije week dat hier vanaf nu weer geregeld op tafel zal komen!

    Makkelijk als je gasten hebt. Je kan de pompoen en het spek op voorhand klaarmaken en je bent zo klaar met de risotto. Je kan het spek ook vervangen door geitenkaas. Laat dan de parmezaanse kaas maar in de koelkast. 

    14448869_10210780543529338_8542198741107606830_n.jpg

    Nodig

    1 kleine hokkaido pompoen (of maak 1 grote en hou de andere helft voor deze soep

    2 takken tijm

    2 takken rozemarijn

    een paar blaadjes salie

    400 gr arborio rijst

    1 fijngesnipperde sjalot of rode ui

    200 ml droge witte wijn

    800 ml gevogelte- of groetenbouillon

    300 gr bio (buik)spek

    1 EL sojasaus

    1 EL honing

    1 1/2 EL mosterd 

    100 gr geraspte parmezaanse kaas

    een handvol platte peterselie

    olijfolie

    peper van de molen

     

    Zo gemaakt:

    Voor de geroosterde pompoen: verwarm de oven op 180 graden. Snij de pompen in kleine stukken met een groot en scherp mes. Schillen is niet nodig.

    14528212_10210781141064276_691908604_n.jpg

    Gebruik een lepel om de pitten eruit te halen. Zet in een ovenschaal en leg er de tijm, rozemarijn en salie bij. Overgiet met +-3 EL olijfolie, kruid met peper en meng goed.

    14543398_10210781141104277_802694678_n.jpg

    Zet 45 minuten op 180 graden in oven. Meng geregeld. Hou apart (zonder de kruiden) 

    Voor het gelakt buikspek: meng honing met sojasaus en mosterd. Bak het spek in een antikleefpan (geen vetstof nodig) en voeg na 2 minuten de lak toe. Laat rustig indikken tot het spek krokant gebakken is. Snij in hapklare porties en hou apart. 

    Voor de risotto: fruit de sjalot in de olie, voeg de rijst toe en laat een paar minuten zacht bakken tot hij glazig wordt. Giet de wijn erbij en laat even inkoken. Giet de fond bij de rijst en laat 10 minuten koken onder deksel (!). Check regelmatig zonder roeren. Voeg na 10 minuten de pompoen en het spek toe en roer nog 3 minuten om. Voeg op het allerlaatste moment nog de parmezaanse kaas toe en wat platte peterselie.