19-11-16

Ovenschotel witlof met ham en kaas revisé

Je kan natuurlijk ook 'gewoon' de meesterlijke klassieker volgens Peter Goossens maken maar mijn mama maakte een tijd geleden dit recept als voorgerecht. Ik baseerde me erop voor deze ovenschotel. 

witlof, ham, reblochon, ovenschotel

witlof, ham, reblochon, ovenschotel

Nodig voor 4 personen:

10 stronken grondwitlof

4 dikke plakken beenham

2 sneetjes brood (huisgemaakt hier en mét korsten)

1 stengel lente-uitjes fijngehakt

1/2 Reblochonkaas (Vacherin kan ook)

boter

peper, zout en nootmuskaat

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het witlof in reepjes en stoof het kort aan in boter. Kruid met peper, nootmuskaat en zout.

Snijd de gekookte ham en de sneetjes brood in blokjes. Bak de broodcroutons goudbruin in boter.

Verdeel het witlof over een ovenschotel. Verdeel er de kaas over en zet gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden zodat de kaas mooi kan smelten.

Haal de potjes uit de oven en werk ze af met de broodcroutons en de blokjes gekookte ham et zet nog 5 minuutjes in de oven. 

Verdeel er de lente-ui over en serveer meteen.

Je kan er eventeel nog puree bij serveren.  

19:26 Gepost in Keuken | Commentaren (0) | Tags: witlof, ham, reblochon, ovenschotel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.