16-10-16

Kabeljauwhaasje en pastinaak met een crumble van hazelnoten

Een herfstversie van dit hier in huis geliefde recept.

14686191_10210918625341297_1630538287_n.jpg

Nodig voor 4 personen:

1 kg kabeljauwhaasje

4 pastinaken 

120 gr bloem

80 gr geraspte parmezaanse kaas

4 EL paneermeel of beter panko (bij Delhaize in rek van de Aziatische produkten)

100 gr boter

60 gr hazelnoten

olijfolie

peper van de molen

handvol peterselie

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180°

Snij de pastinaken in blokjes en fruit ze in een pan in de olie op een matig vuur gedurende 10tal minuten.

Hak de parmezaanse kaas en de hazelnoten fijn in de blender. Meng er onder de bloem, paneermeel/panko, peper en doe de in blokjes gesneden boter erbij. Meng met de vingers tot je fijne kruimels krijgt. 

Leg de vis op de pastinaken in een ovenschotek en bedek alles met de crumble. 

14657462_10210907272697488_6344619774716482386_n.jpg

Zet 20 à 30 minuten in de oven op 180° afhankelijk van de dikte van de vis en de laatste minuten onder de grill als het even kan.

Wat peterselie over,

14689869_10210918624981288_52874018_o.jpg

de schotel op tafel en genieten. 

15-10-16

La Paix* 2016 vierde bezoek

15 jaar huwelijk, dan ga je al eens lekker eten en ZONDER de kinderen ;-) 

champ.png

Amuse

Mousse patrijs / knolselder / zuurdesem

14681733_10210881358129640_2089237493984117207_n.jpg

Amuse

Gegratineerde oester / boschampignons / waterkers uit de Koninklijke serres

14642045_10210881359129665_2344146009149752238_n.jpg

Voorgerecht

Tempura van petit gris van de Ferme de l'Ourchet, boter, brood, look en peterselie 

14725695_10210881362529750_8405597791552909951_n.jpg

14680610_10210881364009787_8917488003771737932_n.jpg

14713526_10210881364129790_5186866988601464670_n.jpg

Voorgerecht

100% varken - krokante Baskische varkenspoten, terrine van varkensoren, mousse van ham, buikspek

14718771_10210881359809682_381011004232111716_n.jpg

14642263_10210881360969711_6531407574470493660_n.jpg

14656257_10210881361649728_3609632713639203080_n-1.jpg

Hoofdgerecht

Kabeljauw van de lijn gevangen / champignons / kool uit de houtskooloven

14666146_10210881367009862_4960895563788439829_n.jpg

14705725_10210881368929910_8669824901570620987_n.jpg

Hoofdgerecht

Zeekat uit de houtskooloven / taart kool / miso

14590238_10210881369289919_6077320945471334288_n.jpg

Aangepaste bieren bij hoofdgerechten

Oude Geuze 3 Fonteinen bij zeekat en Zenne Bir bij de kabeljauw

14695436_10210881235366571_2924715058709756802_n.jpg

Pré nagerecht  

Kweepeer / chocolade / sabayon La Trappe

14725734_10210881377770131_762750515811886794_n.jpg

Nagerecht:

Soufflé van chocolade met ijs van honing

14670743_10210881382250243_7492824251364894103_n.jpg

14720440_10210881383090264_1866469985736412211_n.jpg

 

Koffie en zoetigheden

14725507_10210881385170316_4602890589505249171_n.jpg

met onder andere deze heerlijke taart met chocolade en pompoen (kijk maar eens naar dit recept)

14725628_10210881386770356_7974229251896754676_n.jpg