Fregola Sarda / spinazie / blauwe kaas

Pin it!

Fregola is een specialiteit uit Sardinië. Net zoals couscous, is het gemaakt van griesmeel. Fregola zijn eigenlijk kleine bolletjes pasta van 2 à 3mm doorsnede die eerst gedroogd worden en daarna geroosterd in de oven. Dit zorgt voor een lekkere, nootachtige smaak wat couscous niet heeft. Fregola is heel veelzijdig. Je kan het klaarmaken als risotto, pasta of als vervanging van couscous in een tabouleh. Je kan het toevoegen aan soep, het met verse kruiden gebruiken om een kip mee op te vullen of gebruiken als vervanging van de traditionele ontbijtgranen.

Nodig voor 4 personen:
350gr fregola sarda (verkrijgbaar bij Bio-Planet)
400gr verse spinazie
100gr blauwe kaas (Bleu d’Auvergne)
Groentenbouillon
Olijfolie
Peper en zout van de molen
Look

Zo gemaakt:
Kook de fregola sarda in water met wat groentenbouillon volgens de verpakking (trek van de kooktijd een minuut af). Giet af maar bewaar het kookvocht dat je langzaam weer toevoegd aan de pasta.
Bak in dezelfde pot kort de spinazie in wat olijfolie en look. Kruid met flink wat peper en wat zout. Voeg de nog warme fregola toe en laat er de kaas in smelten.

26943324_10215469628833540_766103706_n.jpg

 

 

De commentaren zijn gesloten.