Risotto / butternut / coppa

Pin it!

Een risotto op zondag: een makkelijke oplossing die hier ondertussen met de ogen dicht wordt bereid.

ris.jpg

Nodig voor 4 personen

2 rode uien

400 gr risottorijst

800 ml groentenbouillon

200 ml droge witte wijn

1 butternutpompoen

200 gr coppa of spek

Handvol vers geraspte parmezaanse kaas

Olijfolie

Peper en zout van de molen

Kruiden: wat tijm en twee takken rozemarijn

 

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de pompoen in twee, haal de pitten eruit, snij in stukken en leg in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie, kruid met peper en zout en meng er tijm onder en leg er de rozemarijn bij. Rooster de pompoen een 45tal minuten. Roer geregeld om. Hou warm;

Neem een grote kookpot. Bak er de coppa in zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier. Zo wordt die krokant.

Giet in dezelfde wat extra olijfolie en bak er de uien in, voeg ook de risottorijst toe. Bak kort aan. Blus met de wijn en voeg een minuut nadien ook de bouillon toe. Laat 10 minuten onder deksel koken ZONDER mengen.

Haal het deksel eraf, roer even door. Voeg de geroosterde pompoen toe en de kaas. Laat nog 3 minuten samen opwarmen.

Strooi er het krokant gebakken spek over.

Enjoy !

ris2.jpg

 

De commentaren zijn gesloten.