Pollo alla cacciatora

Pin it!

Cacciatora ofte ‘jager': een stoofpot die de jagersvrouw voor haar man klaarmaakte als hij terugkeerde. Een eenvoudige combinatie van smaken die het erg goed doet en het perfecte gerecht voor grote partijen, omdat je er, als het eenmaal in de oven staat, geen omkijken meer naar hebt. Pasta alla puttanesca is hier de favoriete pastasaus dus dit recept viel ook in de smaak.

Nodig voor 8 personen:

1 kip van 2 kg, in stukken, of enkel filets

8 laurierblaadjes

2 takjes verse rozemarijn

3 teentjes knoflook, gepeld

1/4de fles Chianti (wegens gebrek aan werd het een Spaanse wijn)

bloem

extra vierge olijfolie

doosje ansjovisfilets op olie

een handvol groene en/of zwarte olijven zonder pit

3 blikken van 400 g gepelde tomaten, van goede kwaliteit

 

Zo gemaakt:

Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en de geplette lookk erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Bak de stukken kip rondom ruim in een ovenvaste pan in een flinke scheut olijfolie in. Zet ze even opzij.

Zet de pan weer op het vuur en doe er de ansjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken kip inclusief marinade weer bij. Laat even koken, zet het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1½ uur in de oven op 180 graden.

kip1.jpg

Schep eventueel het vet eraf en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade, pasta, wat cannellini-bonen of brood.

kip2.jpg

De commentaren zijn gesloten.