Gratin van spaghettipompoen met crumble van noten en kaas

Pin it!

Als je vergeet wat je plant in je moestuin, kom je al eens uit op nieuwe recepten.

spagh noten.jpg

Nodig voor 4 personen
1 grote spaghettipompoen
panko (of paneermeel)
handvol noten (hazelnoten was lekker)
100 gr gerapte (parmezaanse) kaas
olijfolie
peper en zout van de molen

Zo gemaakt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de spaghettipompoen in de lengte door en leg beide helften in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid.
Laat de een 40tal minuten garen.
Maak ondertussen een crumble van panko, kaas en de gehakte noten.
Haal de schotel uit de oven en haal het vruchtvlees uit de pompoen. Gooi de schil weg.
Smeer dezelfde ovenschaal (afwasgewijs...) in met olijfolie. Leg er het vruchtvlees in en bestrooi met de crumble.
Warm nog een 10tal minuten op in de oven waarvan even onder de grill.

spagh noten1.jpg

Minstens even lekker als pasta én lekker veggie !

De commentaren zijn gesloten.