• La Paix*2017 derde bezoek

    Pin it!

    De grote vakantie afsluiten deed hij zo: éénsterrenafwas...

    groot verlof.jpg

    en dan een verdiende lunch

    la paix

    Amuse: maquereau / livèche

    la paix

    Amuse: Gillardeau / crumble cèpes

    la paix

    Voorgerecht: pastrami van melkkalf / parmezaan / Bottarga van caviar osciètre

    la paix

    Voorgerecht: Bretoense blauwe kreeft jus de tête / amanite de césar, fleur de courgette

    Uitleg over de amanites des césar door de chef

    la paix

    la paix

    Voorgerecht: sébaste de la méditerranée 'Shio-Koji' feu de bois

    la paix

    la paix

    Hoofdgerecht: Duif royal d'Anjou, coco de Paimpol, aardappelen ‘au foin’ et cèpes

    la paix

    la paix

    Nagerecht: feuilletage inversé miso, vanilla

    la paix

    Twee chefs

    la paix

  • Broccolistoemp à l’ancienne

    Pin it!

    Hoe simpel, snel klaar, en lekker hip kan stoemp zijn?

    26942799_10215501706875471_1734186494_n.jpg

    Nodig voor 4 personen:

    500 gr bintjes

    500 gr broccoli

    boter

    1 EL graanmosterd

    zout en peper van de molen

    1KL bicarbonaat

     

    Zo gemaakt:

    Snij de broccoli in grove stukken en kook al dente (7tal minuten) in gezouten water met wat bicarbonaat voor kleurbehoud.

    Schil ondertussen de aardappelen en snij in stukken.

    Giet de broccoli af en schrik met koud water.

    Kook de aardappelen in dezelfde pot (20tal minuten), giet af. 

    Stamp de broccoli en de nog warme aardappelen met boter naar believen, zout en peper, en de mosterd. 

    Op zoek naar andere stoemp recepten ? Kijk dan hier en STOEMP ZE

    stoemp,broccoli

     

  • Dream big, stay humble

    Pin it!

    Woensdag was een grote dag...
    Een boek sluit zich stilaan, een ander gaat binnenkort open...
    Ik ben zo trots op onze zoon, op zijn doorzettingsvermogen, zijn maturiteit en de ‘ballen’ die hij heeft om op zijn 13 jaar al zo definitief zijn toekomst uit te stippelen. Een toekomst met veel opofferingen waar hij al zo lang naar verlangt... van de eerste keer dat hij op een stoel naast me kroop aan het fornuis tot op de dag van vandaag waar hij alsof het een dagelijkse gewoonte is, de wijn voorproeft...
    Maar vergeet niet... hoe ‘groot’ hij ook wordt, hij zal altijd mijn kleine chef blijven.

    ter duinen, hotelschool

  • La Paix*2017 tweede bezoek

    Pin it!

    Paasverlof 2017 en daar zaten we weer met onze kleine chef

    la paix

    la paix

    Amuse: Rillette van makreel / lavas / crème van zwarte olijf en pistache

    la paix

    Amuse: Gegratineerde Gillardeau oester met aubergine en crème van waterkers uit de Koninklijke serres

    la paix

    Eerste voorgerecht Witte tonijn met de lijn gevangen, gerookte paling, ramenas / algen

    la paix

    Tweede voorgerecht Noorse King Krab met Belgische Platinium kaviaar, jus met de kaviaar van de krab

    la paix

    Derde voorgerecht Koningspoon, groene asperge uit de Provence en vinaigrette van rauwe Bouchot mossel

    la paix

    Hoofdgerecht Barbezieux kip borst en ragout/ witte asperge/ pollenta / gesouffleerde aardappelen

    la paix

    la paix

    la paix

    Nagerecht Cheesecake spéculoos / ananas bereidingen / sorbet passievrucht en miso

    la paix

    Koffie, thee en zoetigheden Baskische kersentaart en feuilleté à l'envers / flan maison

    la paix

    la paix

  • Gratin penne / spinazie / chorizo

    Pin it!

    Een heerlijk hartige ovenschotel, ideaal als je wat volk in huis hebt, want perfect op voorhand klaar te maken.  

    Nodig voor 4 personen
    500 gr penne of andere pasta naar keuze
    50 gr boter
    50 gr bloem
    1/2 liter melk
    100 gr geraspte gruyère
    panko
    100 gr chorizo (ik hou van de licht pikante van Colruyt)
    500 gr verse spinazie
    1 teen look
    peper en zout van de molen
    olijfolie

    Zo gemaakt
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Kook de pasta zoals op de verpakking minus 1 minuut. Giet af en stort in een met olijfolie ingewreven ovenschotel. Meng er de rauwe spinazie en de versnipperde look door. Kruid met peper.
    Maak de béchamel: roer de bloem door de gesmolten boter tot ze naar koekjes ruikt, voeg de melk toe, blijf roeren met de garde en laat indikken (duurt best even). Voeg de helft van de kaas toe en ook de in blokjes gesneden chorizo. Kruid bij naar smaak.

    pasta, penne, chorizo, bechamel, spinazie

    Giet de béchamel over de pasta.
    Maak een crumble met de resterende helft van de kaas en de panko.
    Zet 30 minuten op 180 graden in de oven en eindig even onder de grill.

    pasta, penne, chorizo, bechamel, spinazie

  • Hof Van Cleve*** 2017

    Pin it!

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    En vooraleer we zijn 14de verjaardag gaan vieren nog dit verslag van zijn verjaardagslunch vorig jaar. 5 uur 40 vertoeven in de tempel van de Belgische gastronomie in een overzicht

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Gezouten hoeveboter bij het brood: Spelt – Ename / Rogge - Trappist van Westmalle / Durum - Foccacia Camp Péry – Baguette / Tarwe – Meule

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse tomaat/rucola/garnaal

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse Beaufort/ham/sherry

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse omegabaars/ponzu/zwarte look

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse Wagyu/kropsla/linzen

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse Naamse slak/merg/karnemelk

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Eerste voorgerecht Zeebaars 'met de lijn gevangen'/ quinoa/sudachi/komkommer

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Tweede voorgerecht Kabeljauw 'Noordzee'/prei/lavas/mossel

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Klaar voor het hoofdgerecht met de messen van gerecycleerde materialen van Antoine Van Loocke en hij kiest uiteraard dat met het penisbeen van de walrus...

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Hoofdgerecht op aanvraag van zoon: Jonge duif Anjou/knolselder/truffel/groene kool

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Eerste dessert Ijs van blauwe schapenkaas uit Haute Garonne/ravioli butternut/appel/salade/aceto

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Tweede dessert Chocolade van Dender 'Madagascar' 72%/duindoornbes/matcha/kumquat

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Selectie van geaffineerde kazen

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Koffie, thee en zoetigheden

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Dé mannen

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

  • Risotto / butternut / coppa

    Pin it!

    Een risotto op zondag: een makkelijke oplossing die hier ondertussen met de ogen dicht wordt bereid.

    ris.jpg

    Nodig voor 4 personen

    2 rode uien

    400 gr risottorijst

    800 ml groentenbouillon

    200 ml droge witte wijn

    1 butternutpompoen

    200 gr coppa of spek

    Handvol vers geraspte parmezaanse kaas

    Olijfolie

    Peper en zout van de molen

    Kruiden: wat tijm en twee takken rozemarijn

     

    Zo gemaakt:

    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Snij de pompoen in twee, haal de pitten eruit, snij in stukken en leg in een ovenschaal. Overgiet met olijfolie, kruid met peper en zout en meng er tijm onder en leg er de rozemarijn bij. Rooster de pompoen een 45tal minuten. Roer geregeld om. Hou warm;

    Neem een grote kookpot. Bak er de coppa in zonder vetstof, laat uitlekken op keukenpapier. Zo wordt die krokant.

    Giet in dezelfde wat extra olijfolie en bak er de uien in, voeg ook de risottorijst toe. Bak kort aan. Blus met de wijn en voeg een minuut nadien ook de bouillon toe. Laat 10 minuten onder deksel koken ZONDER mengen.

    Haal het deksel eraf, roer even door. Voeg de geroosterde pompoen toe en de kaas. Laat nog 3 minuten samen opwarmen.

    Strooi er het krokant gebakken spek over.

    Enjoy !

    ris2.jpg

     

  • La Paix*2017 eerste bezoek

    Pin it!

    Carnavalverlof 2017...

    stage.jpg

    was alweer een excuus voor een à la carte tête-à-tête met mijn kleine chef.

    Ce n'est pas un pigeon. La Colombe de David Martin par Lana Ruellan 2016 Grès brut

    duif.jpg

    Amuse Cheesecake maison

    amuse1.jpg

    Amuse Oester/champignons/kervel

    amuse2.jpg

    Voorgerechten Rouget de barbet, jus à la pulpe de moules / Bouchot 100% cochon : croustillants de pieds de porcs Basque, 'Milles oreilles' et mousse de jambon

    voorger1.jpg

    Hoofdgerecht Saint Pierre Demi-Deuil rôti entier, truffes sous la peau

    hoofd.jpg

    bier.jpg

    Nagerecht Dame blanche 'minute', gauffres de Bxl, chantilly franchipane

    nager.jpg

    Koffie, thee en zoetigheden

    koffie1.jpg

    koffie.jpg

     

  • Gratin van spaghettipompoen met crumble van noten en kaas

    Pin it!

    Als je vergeet wat je plant in je moestuin, kom je al eens uit op nieuwe recepten.

    spagh noten.jpg

    Nodig voor 4 personen
    1 grote spaghettipompoen
    panko (of paneermeel)
    handvol noten (hazelnoten was lekker)
    100 gr gerapte (parmezaanse) kaas
    olijfolie
    peper en zout van de molen

    Zo gemaakt
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Snij de spaghettipompoen in de lengte door en leg beide helften in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid.
    Laat de een 40tal minuten garen.
    Maak ondertussen een crumble van panko, kaas en de gehakte noten.
    Haal de schotel uit de oven en haal het vruchtvlees uit de pompoen. Gooi de schil weg.
    Smeer dezelfde ovenschaal (afwasgewijs...) in met olijfolie. Leg er het vruchtvlees in en bestrooi met de crumble.
    Warm nog een 10tal minuten op in de oven waarvan even onder de grill.

    spagh noten1.jpg

    Minstens even lekker als pasta én lekker veggie !

  • Cloud eggs

    Pin it!

    Zo plezant ! Cloud eggs zijn luchtig geklopt eiwit dat wordt gebakken in de oven met in het midden een gegaarde eierdooier. Voor een extra smaak kan je stukjes ham, kaas, kruiden… toevoegen.

    cloud.jpg

    Nodig
    1 ei per cloud egg
    Peper en zout van de molen
    Vetstof: olie of boter


    Zo gemaakt
    Verwarm de oven voor op 150°C.
    Breek de eieren en houd de eierdooiers apart.
    Klop het eiwit tot stevig schuim, breng verder op smaak met peper en zout en voeg eventueel andere smaakmakers toe.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier of wrijf in met wat vetstof.
    Maak evenveel wolkachtige hoopjes als je eieren had met het eiwit en leg ze verspreid op de plaat.
    Maak een kuiltje in het midden met de bolle achterkant van een lepel.
    Bak de eiwithoopjes in de voorverwarmde oven gedurende 4 à 5 minuten.
    Haal de bakplaat uit de oven en leg een eierdooier in elk kuiltje.
    Bak nog zéker 3 minuten verder. En hopla, je cloud eggs zijn klaar!

    Ik serveerde ze als brunch met knolselderpuree en gerookte zalm.

    cloud1.jpg

     

  • Pollo alla cacciatora

    Pin it!

    Cacciatora ofte ‘jager': een stoofpot die de jagersvrouw voor haar man klaarmaakte als hij terugkeerde. Een eenvoudige combinatie van smaken die het erg goed doet en het perfecte gerecht voor grote partijen, omdat je er, als het eenmaal in de oven staat, geen omkijken meer naar hebt. Pasta alla puttanesca is hier de favoriete pastasaus dus dit recept viel ook in de smaak.

    Nodig voor 8 personen:

    1 kip van 2 kg, in stukken, of enkel filets

    8 laurierblaadjes

    2 takjes verse rozemarijn

    3 teentjes knoflook, gepeld

    1/4de fles Chianti (wegens gebrek aan werd het een Spaanse wijn)

    bloem

    extra vierge olijfolie

    doosje ansjovisfilets op olie

    een handvol groene en/of zwarte olijven zonder pit

    3 blikken van 400 g gepelde tomaten, van goede kwaliteit

     

    Zo gemaakt:

    Wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen en leg ze in een kom. Doe de laurierblaadjes, de takjes rozemarijn en de geplette lookk erbij en giet de wijn erover. Laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren.

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de stukken kip uitlekken - bewaar de marinade - en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Bak de stukken kip rondom ruim in een ovenvaste pan in een flinke scheut olijfolie in. Zet ze even opzij.

    Zet de pan weer op het vuur en doe er de ansjovis, olijven, tomaten (kapot gestoken met een houten lepel) en de stukken kip inclusief marinade weer bij. Laat even koken, zet het deksel op de pan of dek de pan af met een dubbele laag folie en zet hem 1½ uur in de oven op 180 graden.

    kip1.jpg

    Schep eventueel het vet eraf en doe er zo nodig een beetje zout en peper bij. Haal de laurierblaadjes en takjes rozemarijn uit de pan en serveer de kip met een salade, pasta, wat cannellini-bonen of brood.

    kip2.jpg

  • Hof Van Cleve*** 2016

    Pin it!

    Dit verslag had u nog te goed. Zoon werd in 2016 12 jaar en ja… daar gingen we weer voor 5u10 aan tafel

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens 

    Amuse Pompelmoes / wortel / peper 'timut'

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    Amuse: Mossel / zuring / vadouvan

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse: Kerrie/kropsla/mimolette Algen/zeekat/paprikafeest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

     

    Amuse: Wagyu/ basilic/ geitenkaas

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse: Kippenlever/rode biet/schaaldier

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse: Naamse slak/look/fregola

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Eerste voorgerecht: Zeebaars 'met de lijn gevangen' / miso / koolrabi / groene appel

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Tweede voorgerecht: Wilde tarbot / artisjok/spinazie/bouillabaisse

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    En dan is het wachten op hét hoofdgerecht. Zoals elk jaar op speciale aanvraag van zoon...

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Hoofdgerecht: Jonge duif 'anjou' / moriel / spitskool / groene asperges

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Nagerecht: Chocolade Fleur de Cao 70% / caramel / hazelnoot/cheesecake

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Thee, koffie, chocolade en zoetigheden

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Vijf jaar verjaardagslunchen in het Hof Van Cleve… ze worden toch zo snel groot ;-)

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Na een babbel met de Godfather van de Belgische gastronomie, een Belgian Owl en een Aquavite Di Vinaccia nog een Duveltje als afsluiter...

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

  • Fregola Sarda / spinazie / blauwe kaas

    Pin it!

    Fregola is een specialiteit uit Sardinië. Net zoals couscous, is het gemaakt van griesmeel. Fregola zijn eigenlijk kleine bolletjes pasta van 2 à 3mm doorsnede die eerst gedroogd worden en daarna geroosterd in de oven. Dit zorgt voor een lekkere, nootachtige smaak wat couscous niet heeft. Fregola is heel veelzijdig. Je kan het klaarmaken als risotto, pasta of als vervanging van couscous in een tabouleh. Je kan het toevoegen aan soep, het met verse kruiden gebruiken om een kip mee op te vullen of gebruiken als vervanging van de traditionele ontbijtgranen.

    Nodig voor 4 personen:
    350gr fregola sarda (verkrijgbaar bij Bio-Planet)
    400gr verse spinazie
    100gr blauwe kaas (Bleu d’Auvergne)
    Groentenbouillon
    Olijfolie
    Peper en zout van de molen
    Look

    Zo gemaakt:
    Kook de fregola sarda in water met wat groentenbouillon volgens de verpakking (trek van de kooktijd een minuut af). Giet af maar bewaar het kookvocht dat je langzaam weer toevoegd aan de pasta.
    Bak in dezelfde pot kort de spinazie in wat olijfolie en look. Kruid met flink wat peper en wat zout. Voeg de nog warme fregola toe en laat er de kaas in smelten.

    26943324_10215469628833540_766103706_n.jpg

     

     

  • 2nd ultra trail Olne-Spa-Olne 2017 70km 2410D+ 12h19

    Pin it!

    Waar was ik de laatste maanden toch mee bezig dat ik deze blog zo verwaarloosd heb…

     

    23905673_10215036020233596_6165673287307960629_n.jpg

    Vorige zomer ben ik tot het besef gekomen dat het nemen een sabbatjaar in 2017 niet zo een schitterend idee was. Na mijn belangrijkste objectief van 2017 – de 20km van Brussel als coach van onze dochter vergezeld door zoon – viel ik in een ‘zwart gat’…de marathon van Brussel (1/10) was veraf, om nog maar te zwijgen van deze ultra. Weken met een sterke mentale kracht vergezeld van een lichaam dat niet wou doen dat het moest, wisselden zich af met een lijf in topvorm maar een hoofd dat niet mee wou. Ik heb gelukkig nooit problemen gehad om gemotiveerd te blijven want…ja… lopen is mijn ding… waarom weet ik nog steeds niet… maar zonder tussentijdse objectieven was het minder makkelijk. Dus gedaan met die luie sabbatjaren. Na een goede tijd gelopen tijdens de eerste helft van de marathon van Brussel en deze ziek uitgelopen te hebben kreeg ik vleugels. Die marathon op die manier beëindigen, heeft aangetoond dat ik best in staat was om tegelijk fysiek en mentaal top te zijn. Er bleven 8 weken over om deze ultra voor te bereiden. Na enkele actieve recuperatiedagen, begon de supercompensatie na de marathontrainingen zich te manifesteren. Ik was in staat veel comfortabeler te lopen aan een hoger tempo, vooral op hellingen en het was moeilijk de rem erop te zetten. Geen lange afstanden meer maar enkel twee ‘zware’ weken met een totaal van over de 100km.

    En na het afhalen van het startnummer, de pasta bij La Plume en een – zoals gewoonlijk slapeloze – nacht in prachtige Château de Wegimont was het zover... havermoutpap en richting Froidbermont. Zoals een vriend zei ‘je hebt het al achter je, je bent al finisher, dus geniet van de ervaring en van de hele voorbereiding van dit jaar die je gebracht heeft waar je nu staat!’ dus aan het vertrek minder gestresseerd dan vorig jaar maar me toch meer bewust van wat me te wachten stond. Ik had alles mee wat ik nodig had: een hoofd om te volharden, een ‘bevoorradings’rugzak om mijn maag te stillen en tanden om op te bijten. 69km... zelf met de wagen is dat ver en met de fiets krijg je zeer aan je achterste. Lopend, in de winter en 90% alleen… beangstigend. In de modus ‘zij die niet wou als ze kon, zal niet kunnen als ze wil’ wist ik dat mijn carrosserie – na 1743 trainingskilometers sinds de editie van 2016 - klaar was om deze ‘training voor 2018’ te trotseren. Start van de 32 editie om 8 uur met 708 aan de start… Een start in de aanwezigheid van mijn team (met de belofte aan coach om de helft voor hem te lopen) en mijn snelle vrienden … een voor mij rustig vertrek om 8 uur onder een bewolkte hemel en 1 graad.

    Eerste bevoorrading in Banneux op km 15 al zeer zwaar door enorme pijn in pees linkerknie vanaf de eerste kilometers en doel was het uithouden tot Spa.

    Aan de tweede bevoorrading rond km 33 in Spa was het simpel: terug naar Olne. Super om mijn team te zien dus na twee slokken bier de pijn verbijten tot Onneux.

    Bevoorrading nummer drie in Onneux op km 48 gaf me de mentale boost die ik nodig had. Emotioneel want daar wist ik vorig jaar dat ik hem zou uitlopen. Na zonsondergang om 16u30 bleef er toch nog een serieus drafje van een 20tal kilometers over. Mijn Petzl verlichtte de paadjes als een allegorie van het leven tot in Olne.

    Vanaf de laatste bevoorrading aan km 63 vergezeld door zoon en een vriend die knijpijn had (en die ‘maar’ 2 km verloren is gelopen super voor je eerste lol) voor de laatste 7 kilometers.

    Gedurende de 12 uren en 19 minuten van deze ‘kleine zondagse wandeling’ ben ik door alle fysieke en mentale fases gegaan… Bewust dat makkelijke momenten net als de minder makkelijke ‘maar tijdelijk’ zijn. Het einde visualiseren en er alles aan doen om er te geraken. Dat lijkt simpel, logisch en makkelijk… maar zoals ik het zo vaak zeg ‘als ik het kan, kan iedereen het’… maar anderzijds, op bepaalde momenten moet je je toch vastklampen, vooral op mentaal niveau, want het is duidelijk: ‘moest het makkelijk zijn, zou iedereen het doet’

    Een enorme bravo voor mijn ‘harem’ mannen die vandaag voor mij de kleine bospaden hebben opgewarmd. Zoveel fantastische mensen ontmoet: een regionale loper die deze als eerste ultra kwam lopen, twee Nederlanders die kwamen voor de UTMB punten en een Duitser die al meer dan 350 marathons liep en honderden ultras en een 65 jarige buurman die een straat verder woont... Enorm veel modder en zeer glad op het parcours. Een beetje regen voor Spa en zelfs wat sneeuw rond km 65. Qua eten en drinken alles top onderweg. Ik zal wat werk moeten steken in mijn kniepees links en achilles rechts.

    Een dankwoord voor de vrijwilligers van Courir Pour Le Plaisir en de supporters: zonder jullie was deze trail niet zo hartelijk noch gezellig geweest. Aan mijn vrienden van ver en dichtbij: bedankt voor jullie aanmoedigingen per sms, messenger,… die me de noodzakelijk vleugels gaven gedurende elke kilometer. Bedankt aan mijn coaches S. en M. en mijn hele sport-familie. Bedankt aan mijn ostéo voor de ‘courage’ en E. van Watermolensport in Overijse voor het loopschoenenadvies. B. en Pepe, bedankt voor het altijd aanwezige gezelschap. Bedankt aan mijn mama, mijn schoonvader, mijn broer en schoonzus en de kinderen voor jullie liefde en begrip. Aan mijn man en coach: bedankt voor je voorbeeldige nederigheid, je geduld, je ‘partner-in-crime’schap en om me te laten zijn wie ik ben. En ik eindig met de belangrijkste: onze kinderen. Bedankt voor jullie mentale veerkracht, jullie dagdagelijkse steun… Bedankt zoon om me - net als vorig jaar - te vergezellen gedurende de laatste kilometers vandaag. Ik heb afgeteld naar km 63 om deze fantastische momenten met jou in Petzl-modus te beleven. En dochter… mijn klein blondje (‘neen kastanjebruin’ ga je zeggen). Vandaag was je verantwoordelijk voor mijn bevoorradingen en je hebt dat super gedaan. Wat mij betreft was 2017 voor alles JOUW jaar als je coach in je schaduw… het jaar van jouw 20 km van Brussel als 11 jarige en 8 maanden. Ik ben - net zoals op je broer - zeer zeer trots op jou. Je bent zoveel sterker dan je denkt. En zoals je schreef in je allerbeste Engels op de post-it die je me gaf op km 63 van de 73km Olne-Spa-Olne 2016 ‘Always en anywhere: hard weurk beats talent if talent deuzend weurk’… Mijn kinderen... jullie hebben al veel begrepen over het leven. Ga altijd tot het uiterste, vooral als het gaat over het realiseren van jullie dromen.

    Winnen is voor mij niet bij de eersten aankomen noch anderen verslaan. Ik zal nooit of te nimmer een wedstrijd winnen maar ik zal net als vandaag wel elke keer de overweldigende emoties doorstaan door over de zoveelste prachtige finish te mogen lopen. Winnen is voor mij de zoektocht naar mezelf, mezelf overwinnen, mijn lichaam beheersen, en mijn limieten en angsten temmen. Winnen is mezelf overstijgen en mijn dromen omzetten in werkelijkheid. Mijn mooiste beloning hangt niet in de vorm van een medaille rond mijn nek maar veeleer in de onvergetelijke emoties met de armen van mijn team errond, in de aanmoedigingen van mijn familie en vrienden en… ja mijn Duvel achteraf. Coach S: ik was vandaag twee jaar sterker met mijn vleugel als herinnering aan Olne-Spa-Olne 2016 voor altijd in mijn arm geïnkt.

    Die lange afstanden zijn voor mij vooral een mooie les in nederigheid.. een weerspiegeling van veel hoogtes en een paar laagtes, de emotie van een voltooiing, een uitkomst van een lange soms pijnlijke periode, die verdwijnt of zich eerder afsluit als een herinnering die je in je bovenste kamer opruimt.

    Dus onderweg naar een 100km want alles in acht genomen dat ultra-trail lopen – vooral aan mijn ‘snel’heid – dat is gemakkelijk. Hoe verder ik ga, hoe minder snel ik vooruit ga… Hoe minder snel ik vooruit ga, hoe minder ik ervoor moet trainen… Hoe minder ik moet trainen, hoe gemakkelijker…

    https://youtu.be/pC02k8FYFpE