Eten mét en zonder sterren

  • La Paix* 2018: eerste bezoek

    Pin it!
    Verlof...

    ti.jpg

    Om Passion Gastronomie te citeren
    ‘Je hebt restaurants en je hebt La Paix
    Je hebt koks en dan heb je David Martin
    Je hebt chichi en je hebt echte sensaties
    Je hebt imitators en createurs.
    Een maaltijd bij David is altijd synoniem aan een culinaire reis naar vaak onontgonnen gebieden. Hij werkt onafgeleid aan het bereiken van ultieme perfectie voor de tevreden klant door altijd het allerbeste product voorrang te geven in zijn borden.’

    menu.jpg

    Amuse:
    Maquereau / livèche

    mac.jpg

    Amuse:
    Huitre / champignons / crumble pain au levain

    oest.jpg

    Voorgerecht:
    Pastrami de veau de lait de Corrèze / truffes de Vaucluse

    corr.jpg

    Voorgerecht:
    Bar de ligne / truffes de Vaucluse / pied de porc

    voorger1.jpg

    Voorgerecht:
    Homard Breton ‘cuit bleu’ / jus de tête et corail

    voorger2 pan.jpg

    voorger2.jpg

    Hoofdgerecht:
    Pintade de Caussade / truffes / salsifis

    voor1.jpg

    voor2.jpg

    Het moest er eens van komen... mijn eerste Duvel bij La Paix* ;-)

    duvel.jpg

    Nagerecht:
    1000 pommes / gelée cidre

    des1.jpg

    Nagerecht:
    Milles feuilles / miso / vanille bleue de La Réunion

    des 2a.jpg

    des2.jpg

    Zoetigheden bij koffie en thee

    zoet.jpg

    We hebben door al de jaren heen al tientallen keren mogen genieten van één van onze favoriete restaurants (voor mij nummer twee na het Hof Van Cleve***) maar deze lunch was een absoluut hoogtepunt. Geen één bord was beter dan een ander: één voor één waren ze subliem. Daarbij een perfecte service aan tafel. Wij komen zeer gauw terug. Enkel dankbaarheid…
  • La Paix*2017 vierde bezoek

    Pin it!

    De verjaardag van Man... alweer een excuus

    Amuses

    la paix

    la paix

    Menu

    la paix

    De voorgerechten

    la paix

    la paix

    la paix

    la paix

    la paix

    la paix

    Hoofdgerecht

    la paix

    la paix

    la paix

    Nagerecht

    la paix

    Koffie, thee en zoetigheden

    la paix

  • La Paix*2017 derde bezoek

    Pin it!

    De grote vakantie afsluiten deed hij zo: éénsterrenafwas...

    groot verlof.jpg

    en dan een verdiende lunch

    la paix

    Amuse: maquereau / livèche

    la paix

    Amuse: Gillardeau / crumble cèpes

    la paix

    Voorgerecht: pastrami van melkkalf / parmezaan / Bottarga van caviar osciètre

    la paix

    Voorgerecht: Bretoense blauwe kreeft jus de tête / amanite de césar, fleur de courgette

    Uitleg over de amanites des césar door de chef

    la paix

    la paix

    Voorgerecht: sébaste de la méditerranée 'Shio-Koji' feu de bois

    la paix

    la paix

    Hoofdgerecht: Duif royal d'Anjou, coco de Paimpol, aardappelen ‘au foin’ et cèpes

    la paix

    la paix

    Nagerecht: feuilletage inversé miso, vanilla

    la paix

    Twee chefs

    la paix

  • La Paix*2017 tweede bezoek

    Pin it!

    Paasverlof 2017 en daar zaten we weer met onze kleine chef

    la paix

    la paix

    Amuse: Rillette van makreel / lavas / crème van zwarte olijf en pistache

    la paix

    Amuse: Gegratineerde Gillardeau oester met aubergine en crème van waterkers uit de Koninklijke serres

    la paix

    Eerste voorgerecht Witte tonijn met de lijn gevangen, gerookte paling, ramenas / algen

    la paix

    Tweede voorgerecht Noorse King Krab met Belgische Platinium kaviaar, jus met de kaviaar van de krab

    la paix

    Derde voorgerecht Koningspoon, groene asperge uit de Provence en vinaigrette van rauwe Bouchot mossel

    la paix

    Hoofdgerecht Barbezieux kip borst en ragout/ witte asperge/ pollenta / gesouffleerde aardappelen

    la paix

    la paix

    la paix

    Nagerecht Cheesecake spéculoos / ananas bereidingen / sorbet passievrucht en miso

    la paix

    Koffie, thee en zoetigheden Baskische kersentaart en feuilleté à l'envers / flan maison

    la paix

    la paix

  • Hof Van Cleve*** 2017

    Pin it!

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    En vooraleer we zijn 14de verjaardag gaan vieren nog dit verslag van zijn verjaardagslunch vorig jaar. 5 uur 40 vertoeven in de tempel van de Belgische gastronomie in een overzicht

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Gezouten hoeveboter bij het brood: Spelt – Ename / Rogge - Trappist van Westmalle / Durum - Foccacia Camp Péry – Baguette / Tarwe – Meule

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse tomaat/rucola/garnaal

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse Beaufort/ham/sherry

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse omegabaars/ponzu/zwarte look

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse Wagyu/kropsla/linzen

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse Naamse slak/merg/karnemelk

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Eerste voorgerecht Zeebaars 'met de lijn gevangen'/ quinoa/sudachi/komkommer

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Tweede voorgerecht Kabeljauw 'Noordzee'/prei/lavas/mossel

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Klaar voor het hoofdgerecht met de messen van gerecycleerde materialen van Antoine Van Loocke en hij kiest uiteraard dat met het penisbeen van de walrus...

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Hoofdgerecht op aanvraag van zoon: Jonge duif Anjou/knolselder/truffel/groene kool

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Eerste dessert Ijs van blauwe schapenkaas uit Haute Garonne/ravioli butternut/appel/salade/aceto

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Tweede dessert Chocolade van Dender 'Madagascar' 72%/duindoornbes/matcha/kumquat

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Selectie van geaffineerde kazen

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Koffie, thee en zoetigheden

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Dé mannen

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

  • La Paix*2017 eerste bezoek

    Pin it!

    Carnavalverlof 2017...

    stage.jpg

    was alweer een excuus voor een à la carte tête-à-tête met mijn kleine chef.

    Ce n'est pas un pigeon. La Colombe de David Martin par Lana Ruellan 2016 Grès brut

    duif.jpg

    Amuse Cheesecake maison

    amuse1.jpg

    Amuse Oester/champignons/kervel

    amuse2.jpg

    Voorgerechten Rouget de barbet, jus à la pulpe de moules / Bouchot 100% cochon : croustillants de pieds de porcs Basque, 'Milles oreilles' et mousse de jambon

    voorger1.jpg

    Hoofdgerecht Saint Pierre Demi-Deuil rôti entier, truffes sous la peau

    hoofd.jpg

    bier.jpg

    Nagerecht Dame blanche 'minute', gauffres de Bxl, chantilly franchipane

    nager.jpg

    Koffie, thee en zoetigheden

    koffie1.jpg

    koffie.jpg

     

  • Hof Van Cleve*** 2016

    Pin it!

    Dit verslag had u nog te goed. Zoon werd in 2016 12 jaar en ja… daar gingen we weer voor 5u10 aan tafel

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens 

    Amuse Pompelmoes / wortel / peper 'timut'

    feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    Amuse: Mossel / zuring / vadouvan

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse: Kerrie/kropsla/mimolette Algen/zeekat/paprikafeest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

     

    Amuse: Wagyu/ basilic/ geitenkaas

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse: Kippenlever/rode biet/schaaldier

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Amuse: Naamse slak/look/fregola

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Eerste voorgerecht: Zeebaars 'met de lijn gevangen' / miso / koolrabi / groene appel

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Tweede voorgerecht: Wilde tarbot / artisjok/spinazie/bouillabaisse

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    En dan is het wachten op hét hoofdgerecht. Zoals elk jaar op speciale aanvraag van zoon...

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Hoofdgerecht: Jonge duif 'anjou' / moriel / spitskool / groene asperges

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Nagerecht: Chocolade Fleur de Cao 70% / caramel / hazelnoot/cheesecake

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Thee, koffie, chocolade en zoetigheden

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Vijf jaar verjaardagslunchen in het Hof Van Cleve… ze worden toch zo snel groot ;-)

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

    Na een babbel met de Godfather van de Belgische gastronomie, een Belgian Owl en een Aquavite Di Vinaccia nog een Duveltje als afsluiter...

    feest,hof van cleve,verjaardag,peter goossens

  • La Paix* 2016 vierde bezoek

    Pin it!

    15 jaar huwelijk, dan ga je al eens lekker eten en ZONDER de kinderen ;-) 

    champ.png

    Amuse

    Mousse patrijs / knolselder / zuurdesem

    14681733_10210881358129640_2089237493984117207_n.jpg

    Amuse

    Gegratineerde oester / boschampignons / waterkers uit de Koninklijke serres

    14642045_10210881359129665_2344146009149752238_n.jpg

    Voorgerecht

    Tempura van petit gris van de Ferme de l'Ourchet, boter, brood, look en peterselie 

    14725695_10210881362529750_8405597791552909951_n.jpg

    14680610_10210881364009787_8917488003771737932_n.jpg

    14713526_10210881364129790_5186866988601464670_n.jpg

    Voorgerecht

    100% varken - krokante Baskische varkenspoten, terrine van varkensoren, mousse van ham, buikspek

    14718771_10210881359809682_381011004232111716_n.jpg

    14642263_10210881360969711_6531407574470493660_n.jpg

    14656257_10210881361649728_3609632713639203080_n-1.jpg

    Hoofdgerecht

    Kabeljauw van de lijn gevangen / champignons / kool uit de houtskooloven

    14666146_10210881367009862_4960895563788439829_n.jpg

    14705725_10210881368929910_8669824901570620987_n.jpg

    Hoofdgerecht

    Zeekat uit de houtskooloven / taart kool / miso

    14590238_10210881369289919_6077320945471334288_n.jpg

    Aangepaste bieren bij hoofdgerechten

    Oude Geuze 3 Fonteinen bij zeekat en Zenne Bir bij de kabeljauw

    14695436_10210881235366571_2924715058709756802_n.jpg

    Pré nagerecht  

    Kweepeer / chocolade / sabayon La Trappe

    14725734_10210881377770131_762750515811886794_n.jpg

    Nagerecht:

    Soufflé van chocolade met ijs van honing

    14670743_10210881382250243_7492824251364894103_n.jpg

    14720440_10210881383090264_1866469985736412211_n.jpg

     

    Koffie en zoetigheden

    14725507_10210881385170316_4602890589505249171_n.jpg

    met onder andere deze heerlijke taart met chocolade en pompoen (kijk maar eens naar dit recept)

    14725628_10210881386770356_7974229251896754676_n.jpg

     

  • La Paix* 2016 derde bezoek

    Pin it!

    Deze had je nog te goed. Op één van de heetste zomerdagen - met de complimenten van de chef - 

    full .png

    ging zoon werken,

    14051729_10210413376350388_2783847272149240505_n.jpg

    de lunch voor het personeel maken

    14117975_10210413924724097_4002167699526934796_n.jpg

    en wij lunchen. We kozen voor de vijfgangen. Het werden er uiteindelijk iets meer ;-) 

    Aperitief:

    14079465_10210413426471641_46030157776720231_n.jpg

    Amuse

    Mosselen / aubergine /selder

    14021706_10210413427311662_5950928543048298868_n.jpg

    Amuse: 

    Huisgerookte paling / rode biet / kersen / geitenkaas

    14040111_10210413443032055_3952206638449429440_n.jpg

    Amuse:

    Sardine

    14046052_10210413427991679_8217055520097180752_n.jpg

    Voorgerecht: 

    Rond gedroogde tomaten

    14055202_10210413428351688_325056448115944043_n.jpg

    14068092_10210413428431690_5845308005347478153_n.jpg

    Voorgerecht:

    Dé klassieker cheesecake La Paix*

    14095952_10210413428711697_6937460624128619_n.jpg

    Voorgerecht:

    Kalf uit de Corrèze

    14067518_10210413428831700_3313084126063870338_n.jpg

    Voorgerecht:

    King Krab van Noorwegen uit aquarium La Paix*

    King krab/ avocado/ zwarte sesam/oesterblad

    14034689_10210413429231710_3599222838417286516_n.jpg

    Flan King Crab 

    14089054_10210413429551718_5897242293823217104_n.jpg 

    Voorgerecht:

    Kaassouflé, renversé 

     14054213_10210413435391864_1575125326987379079_n.jpg

    Hoofdgerecht:

    Melklam uit Aveyron, aardappel gevuld met gebraiseerde schouder en Avola amandel & side dish 

    14088663_10210413436311887_1822109379228760294_n.jpg

    14055041_10210413437071906_6626585110946904636_n.jpg

    Bier bij het hoofdgerecht:

    een Amerikaanse trappist

    14067477_10210413429911727_390815142531456765_n.jpg

    Nagerecht

    Abrikozen / amandelbiscuit / ijs van rozemarijn en honing

    14022152_10210413438951953_5777837630679858068_n.jpg

    Koffie en zoetigheden

    14102173_10210413439591969_1999334271989815961_n.jpg

    Eén woord ? TOP 

  • La Paix* 2016 tweede bezoek

    Pin it!

     

    Absoluut zalig schoolverlof. Na een week op de latten keek Zoon al reikhalzend uit naar zijn stage en naar dé King Crabs van chef David. 

    Na ons vorige bezoek trok hij naar Noorwegen om deze fantastische krabben levend en optimaal te kunnen overbrengen naar zijn restaurant in Anderlecht waar ze zouden terechtkomen in een aquarium van 5 graden. Indrukwekkend (lekker) ! 

    12524137_10209233679778711_1917253304490516841_n.jpg

    12920353_10209233680978741_1048476916051959131_n.jpg

    12963772_10209233680418727_6216574253981442225_n.jpg

    12938082_10209233701139245_4919198280803584705_n.jpg

    12938287_10209233702419277_1639979460395208559_n.jpg

    Amuse:

    Burrata/champignons de Paris/pompelmoes/augurk

    12512642_10209233634297574_5545218708850784666_n.jpg

    Voorgerecht:

    King krab van Noorwegen uit aquarium La Paix*

    King krab/ avocado/ zwarte sesam/ sorrenta citroen 

    King krab/ flan dashi/ algen 

    King krab bisque

    Japanse rijst/algen

    12961453_10209233635257598_5709524180449778779_n.jpg

    12512337_10209233635337600_876819061713813049_n.jpg

    12919833_10209233681018742_2410373898521736134_n.jpg

    12963714_10209233635737610_1969030910805898619_n.jpg

    Voorgerecht:

    Polenta/ pata negra/parmezan in peperkorst

    12987026_10209233636857638_6341164676312904454_n.jpg

    12923336_10209233637257648_5840724146033090677_n.jpg

    Voorgerecht:

    Inktvis op houtvuur/aubergines/miso

    12985362_10209233637897664_7119435781550616125_n.jpg

    Hoofdgerecht

    Bresse kip AOC ‘Shio-Koji’ uit houtskooloven / snijbiet / emulsie aardappelen algen

    12928132_10209233638577681_7812720287629827185_n.jpg

    12985547_10209233637937665_2650691483052374857_n.jpg

    Nagerecht

    Chocolade / Pistache/  Gariguette aardbeien

    11959999_10209233639257698_9163520193541441161_n.jpg

    Koffie, thee en zoetigheden

    Ananas van Bénin en Baskische taart met zwarte kersen

    944983_10209233639657708_6712186815590190522_n.jpg

    En uiteraard... dé klassieker

    12961525_10209233640777736_6089230536047743830_n.jpg

     

  • Lunch in het Hof Van Cleve*** 2016

    Pin it!

    Om 12 uur stipt ging de poort van de culinaire hemel open. Voor het vijfde jaar op rij reden we er samen met onze zoon en dochter door om zijn 12de verjaardag bij één van zijn favoriete chefs te vieren. 

    Elke keer opnieuw weggeblazen van de rust en de sereniteit die er heerst. Zó welkom en op je gemak vanaf de ontvangst tot bij het verlaten. De gastvrouw mevrouw Goossens, de maître, de sommerlier en het hele zaalteam: nooit onderdanig, nooit opdringerig, nooit hautain, nooit verveeld. Geen enkel moment van onbehagen, drukte, voelen vergeten te zijn of iets nodig te hebben. Stijlvol, ongelooflijk hulpvaardig en tactvol, helemaal niet afstandelijk of net opdringerig. Zij becommentariëren élk gerecht en elke wijn vol passie, verstaanbaar, niet op een afgerammelende vanbuiten geleerde herhalend stemmetje, en vooral zonder de wenkbrauwen te fronsen als iemand weer iets niets verstond of een ingrediënt niet kende. En dat heb ik - echt waar - nog nooit elders meegemaakt. De aperitiefhapjes en het menu waren uitgebalanceerd, niet te uitgesproken of vergezochte combinaties en aroma’s, zonder te veel getover en zonder overdadig te zijn. Alsof je bij een vriend op bezoek bent die voor jou enkel de allerbeste gerechten wil serveren en de allerbeste wijn wil opentrekken. Bedankt aan het hele keuken- en zaalteam en tot binnenkort! En omdat beelden vaak meer zeggen dan mooie woorden... 

    595_10208987546545534_7588572389603388252_n.jpg

    Aperitief: Champagne Bollinger Special Cuvée & GT Raw

    12115827_10208987531865167_1142454634731800392_n.jpg

    Happy Bday my boy 

    12803078_10208987534665237_8131929932390068281_n.jpg

    ps: it's a small world: de sympathieke dame op de achtergrond herkende de kinderen van deze blog ;-) Zo fijn !  

    1618675_10208987600946894_2470394555011791676_n.jpg

    Brood

    Spelt 100%

    Rogge - trappist van Westmalle

    Tarwe - olijfolie

    Camp Rémy - Baguette

    1934478_10208987538025321_6299339428615787317_n.jpg

    Amuse

    Pompelmoes / wortel / peper 'timut' 

    995340_10208987527305053_8089207787305134225_n.jpg

    Amuse:

    Mossel / zuring / vadouvan 

    10400063_10208987529505108_7334723504416422425_n.jpg

    Amuses

    Kerrie/kropsla/mimolette

    Algen/zeekat/paprika

    1914653_10208987534865242_3630562612396713399_n.jpg

    12376321_10208987534745239_4732653238121989567_n.jpg

    Amuse:

    Wagyu/ basilic/ geitenkaas 

    561428_10208987537585310_4270591757185669047_n.jpg

    Amuse:

    Kippenlever/rode biet/schaaldier

    754_10208987543305453_6041214426915062365_n.jpg

    Amuse:

    Naamse slak/look/fregola 

    10416624_10208987548665587_798267902095618255_n.jpg

    Menu ‘Frisheid van de Natuur’ met op algemeen verzoek van zoon: duif als hoofdgerecht.

    Eerste voorgerecht:

    Zeebaars 'met de lijn gevangen' / miso / koolrabi / groene appel 

    1455040_10208987551145649_8304473126046912992_n.jpg

    Begeleidende wijnen eerste voorgerecht

    1914780_10208987548785590_1640078575449298952_n.jpg

    260499_10208987549385605_9134310836576372946_n.jpg

    Tweede voorgerecht:

    Wilde tarbot / artisjok/spinazie/bouillabaisse

    12804867_10208987525625011_527991898908420028_n.jpg

    Begeleidende wijn tweede voorgerecht

    71461_10208987551745664_3921998063635367578_n.jpg

    Dan weet je de duif op komst is... 

    10592642_10208987535185250_7383447720974367058_n.jpg

    'of zou ze gaan vliegen zijn mama?' Hoe rijkhalzend kunnen kinderen uitkijken naar een gerecht uit de culinaire hemel van chef Peter Goossens. 

     feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    Hoofdgerecht:

    Jonge duif 'anjou' / moriel / spitskool / groene asperges

    1466052_10208987539025346_7633935764736144194_n.jpg

    10435700_10208987538385330_609092375441955325_n.jpg

    734686_10208987539745364_631944435090889266_n.jpg

    944342_10208987540825391_4876815985203930207_n.jpg

    Begeleidende wijn hoofdgerecht

    1914640_10208987529785115_7902931048605598842_n.jpg

    Need no more words... 

    11694146_10208987541945419_5388164040874257879_n.jpg

    Nagerechten:

    Chocolade Fleur de Cao 70% / caramel / hazelnoot/cheesecake

    1236476_10208987550465632_7236525639696620513_n.jpg

    10352784_10208987543665462_2986400174483845255_n.jpg

    Nagerecht zonder toegevoegde suikers

    10342496_10208987547185550_6537093362306610916_n.jpg

    Thee, koffie en zoetigheden

    12400981_10208987538505333_9030429661138483418_n.jpg

    1528534_10208987538865342_5635869462648752784_n.jpg

    1914666_10208987542185425_2008768206959604428_n.jpg

    10348390_10208987544465482_6414187853262391678_n.jpg

    1743445_10208987543985470_6738153427192502310_n.jpg

    1914666_10208987539425356_3390785650829879455_n.jpg

    1656181_10208987547785565_8427916328544403088_n.jpg

    12027793_10208987548025571_748348429921629153_n.jpg

    Digestief

    10340159_10208987552745689_5061212553526813920_n.jpg

    12802774_10208987552905693_5246834821040734928_n.jpg

    En toen ... 

    12274588_10208987552505683_6208063202719131846_n.jpg

    564452_10208987581626411_802065085352310487_n.jpg

    10348220_10208987582506433_5516464320778260709_n.jpg

    Vijf jaar tussen deze twee foto's... 

    1913577_10208988527370054_3686919249730396412_n.jpg

    En bij deze is ons record op restaurant 'zitten' verbeterd met 5 minuten

    995376_10208987607387055_239018215147703675_n.jpg

    En aan hun gezichten te zien vonden ze het erg saai... Een buitengewoon fantastische namiddag ! 

     feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

    'Frietje steken nadien in Kruishoutem?' Ik dacht het niet ;-) 

    1001086_10208987608347079_7098380606423014424_n.jpg

     

  • La Paix* 2016 eerste bezoek

    Pin it!

     

    Een pedagogische studiedag of schoolverlof zijn onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan … inderdaad La Paix.

    12509769_10208426734125574_2739569877389201678_n.jpg

    Zoon draait een voormiddag mee in de keuken en we nemen aansluitend een fantastische lunch. Een vroege verjaardagstractatie dus gingen voor we voor het vijf gangen verrassingsmenu. 

    Het interieur van het restaurant is in reconversie. Een prachtig kunstwerk met meer dan 1000 vogels in de vorm van een halve perfect uitgerekende halve bol siert het hoge witte plafond. De vogels zijn door de luchterplaatsing constant in beweging, voor mij persoonlijk een mooie verwijzing naar de steeds veranderende kaart van de chef. Nieuwe messen, sobere tafelschikking,... maar nog steeds een blijvend zalig brasseriegevoel. 

    11205038_10208426734445582_2849934883409748824_n.jpg

    12417609_10208426733205551_3580220286147976121_n.jpg

    Amuse

    Risotto butternut, emulsie geitenkaas, quinoa

    12509366_10208426733085548_9168727350274983961_n.jpg

    Voorgerecht

    Cheese cake parmezaan/geitenkaas/gelei van eekhoorntjesbrood met seizoensgroenten en ricotta

    12523160_10208426735885618_4622794766741211835_n.jpg

    Voorgerecht

    Crème van pollenta met pata negra en geraspte Zwitserse kaas geaffineerd met peper

    12540546_10208426736645637_2922491152094042420_n.jpg

    Voorgerecht

    Inktvis uit Biarritz uit de houtskooloven met taartje van knolselder en miso met daikon

    12509524_10208426737325654_6488274714495974529_n.jpg

    12548989_10208426738805691_7710883515587840323_n.jpg

    Ambachtelijk gebrouwen bier uit Buizingen: Den Herberg, perfect bij het hoofdgerecht. Een licht bier met een alcoholgehalte van 5,5 % vol. Goudblond, pittig en fijn gehopt met een forse schuimkraag.

    12507141_10208426737565660_8440052269054998254_n.jpg

    Hoofdgerecht

    Natuurlijk gevet melklam van Aveyron uit de houtskooloven met cantharellen, crème van aardpeer, peer, aardappel gevuld met Brusselse waterkers uit de koninklijke serres, zwarte truffel uit de Pèrigord

    12512824_10208426738965695_7120211927382075495_n.jpg

    12509230_10208426739245702_4112256011309524035_n.jpg

    12509015_10208426739725714_3944610359652445082_n.jpg

    Nagerecht

    Appeltaart '1000 pommes' met ijs van rozemarijn en honing ijs en zoute karamel met sinaasappelsap (gemaakt door Zoon)

    12509280_10208426741165750_684386907974340135_n.jpg

    What Else ? Bij de Nespresso ambassadeur ! 

    10653350_10208426742805791_796788451522802693_n.jpg

    12552590_10208426742405781_3716712402566042119_n.jpg

    Stageschrift laten ondertekenen

    12565593_10208426742285778_1225638411068110607_n.jpg

  • High tea @ The Wolseley

    Pin it!

    The Wolseley is gelegen op Piccadilly in een indrukwekkend gebouw.

    the wolseley, high tea

    Alleen al het interieur brengt je terug in de tijd. Hyacinth Bucket had hier perfect gepast ! Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, diner en uiteraard ook voor een échte high tea. Je kan Londen niet verlaten zonder. 

    the wolseley, high tea

    De zaal is gezellig druk. Wij kregen een plaats op een rustig balkon met slechts 8 couverts. Misschien omdat we de enigen waren met kinderen ;-) 

    the wolseley, high tea

    Van de scones met clotted cream en huisgemaakte frambozenjam, over de finger sandwiches tot de patisserie: alles tot in de perfectie en - bijna - te mooi om op te eten.

    the wolseley, high tea

    the wolseley, high tea

    the wolseley, high tea

    Als niet thee-drinker hebben we toch allen genoten van de heerlijke The Wolseley Afternoon Blend.

    the wolseley, high tea

    Een leuke ervaring. Reserveren aangeraden. 

  • Jamie Oliver’s Fifteen

    Pin it!

    Plan A (Gordon Ramsey) werd plan B.

    12208666_10207968085019633_8660727880569886560_n.jpg

    Bij Jamie Oliver’s Fifteen kan je de moderne Britse keuken op zijn best vinden. Puur, elegant en smakelijk. Bovendien zit er een mooi verhaal achter dit concept. Reeds 12 jaar lang wordt er jaarlijks een groep van 15 kansarme stagiairs opgenomen in de keukenploeg met als doel ze op te leiden tot horeca-profs.  Fifteen biedt deze jongeren die voor grote uitdagingen hebben gestaan een kans om hun leven een andere wending te geven (in Amsterdam loop teen gelijkaardig project)

    Reserveren is een must en… ga zeker iets vroeger en geniet van de geweldige bar.

    11219434_10207968087699700_6563076526238966478_n.jpg

    De volgende Gins kwamen langs: Rose Gimlet Cocktail (London dry gin, house-made yuzu, rose water cordial), Terroir Fizz Cocktail (Terroir gin, fresh lemon juice, sugar, soda & egg white with herbaceous notes) en de huis GT Fifteen GT (gin of the month Plymouth Navy Strenght & Fifteen's home made tonic water). En toen werd het écht tijd om aan tafel te gaan.

    12122604_10207968087459694_9215166951493541872_n.jpg

    Een zeer originele en wisselende en kleine kaart met verrassende smaakcombinaties en een zeer uitgebalanceerde wijnkaart, met veel keuzes per glas te verkrijgen. Er is ook een enorme keuze aan sharing bites. Toen ik de varkenswangen zag, was ik onmiddellijk verkocht.

    11216586_10207968091059784_2904051504511160400_n.jpg

    Voorgerecht:

    Dorset Crab bisque, n'duja, samphire

    1382001_10207968109220238_3334802164101299462_n.jpg

    Voorgerecht:

    Crispy pig's cheek, Clarence Court egg, granny smith apple, kimchi

    1891115_10207968109420243_2437620179162261620_n.jpg

    Voorgerecht:

    Cured mackerel, granny smith apple, buttermilk

    12187660_10207968125380642_2761434890715929566_n.jpg

    Hoofdgerecht:

    Gnocchi, onion sqash, goat's curd, sage, brown butter

    12193842_10207968115500395_7268793405173845008_n.jpg

    Hoofdgerecht:

    Middle White Porc, pickled garlic, parsley root, kale & crispy potato cake, Fifteen chili ketchup

    12196018_10207968120940531_5349531890741226269_n.jpg

    Hoofdgerecht:

    Salmon, cauliflower, kohlrabi relish, dill

    12195815_10207968121620548_2009970879899159784_n.jpg

    Voor een dessert was er jammergenoeg geen plaats meer. Een excuus om nog eens terug te gaan. Lekker eten aan redelijke prijzen* in een trendy interieur, attent en vlot personeel en leuk sfeer.

    Jamie Oliver's Fifteen, 15 Westland Place, London N1 7LP

    * lekker eten vinden in Londen heeft een prijs, ook bij Fifteen weten ze dit... dus hou ook rekening met de 12,5% extra service kosten die toegevoegd worden)

  • Rules: London’s oldest restaurant

    Pin it!

    12122873_10207962899810006_5385381883588170064_n.jpg

    Op aanraden van een buurman kwamen we terecht in het authentieke decor van Rules, het oudste restaurant van Londen: het voert je tweehonderd jaar terug in de tijd. Dit restaurant werd al in 1798 geopend door Thomas Rule.

    12065797_10207962901130039_1017138634129122803_n.jpg

    Vandaag de dag worden hier nog steeds de heerlijkste typische Engelse diners bereid. Rules heeft zich vooral gespecialiseerd in traditionele gerechten: oesters, pudding en originele Britse pie. Je kan er heerlijk eten in een prachtig vormgegeven Engels decor. Ongetwijfeld één van de beste keuzes voor een culinair avondje in Londen in stijl met betaalbare middenklasse prijzen.

    Het interieur baadt in een warme gloed, met knusse zitjes, lambrizering, wijnkoelers naast de tafeltjes, de berookte muren hutje-mutje-vol schilderijen, karikaturen, tuingravures, en de hele gezellige clubsfeer van het restaurant met zijn kelners in pinguinpakken wordt nog eens verdubbeld door een achterwand van spiegelglas.

    12191753_10207962921210541_2779105845306610335_n.jpg

    12208536_10207962909850257_3704721094888170216_n.jpg

    Aperitief:

    Een originele cocktail gereserveerd in een zilveren beker Black Velvet met Guinness en champagne. Super! 

    12190091_10207962912290318_3013006262652731667_n.jpg

    Hoofdgerecht:

    Gebraiseerde varkenswangen met ham, savooi en mosterdsaus

    12187673_10207962917810456_4364313565451924265_n.jpg

    Nagerecht:

    Geroosterde praliné brûlée met kumquat & limoenconfijt

    12065832_10207962954611376_2234139583855912831_n.jpg

    Nagerecht:

    Plakkerige toffee pudding met gecarameliseerde walnoten & crème fraiche

    12196226_10207962955371395_5242467453404823993_n.jpg

    Nagerecht:

    Chocolade taart met frambozen eau de vie saus & vanille-ijs

    12208741_10207962956771430_7140057059222184817_n.jpg

    Ook correcte gastronomie met klassieke keuken kan een beleving zijn. De varkenswangen waren hemels en de chocoladetaart één van de beste die ik ooit mocht proeven.

    En de portier die was... 

    11010616_10207962959531499_5655168756447466035_n.jpg

    Rules, 35 Maiden Lane, Covent Garden, WC2E 7LB, London

  • The Jane’s flavours

    Pin it!

    Gezien Oud Sluis*** al even De Eetboetiek is, trokken we  - net als vorig jaar (verslag hier) - voor de verjaardag van Drama Queen naar dé ‘kerk’. Ondertussen een Michelinster verder en een nog steeds zeer gegeerd adres onder foodies.

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    Aperitief

    Double W GT en alcoholvrij 

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    Amuse

    Kousenband / rendang / seroendeng

    the jane, nick bril, sergio herman

    Amuse

    Bloemkool / citroen / Szechuan peper

    the jane,nick bril,sergio herman

    Amuse

    Topinambour / duindoornbes / hooi

    the jane, nick bril, sergio herman

    Amuse

    Tartelette cèpes / comté / bouillon BBQ ajuin

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    We kozen voor het menu Jane’s flavours met vijf voorgerechten en aangepaste wijnen. 

     

    Voorgerecht 

    Coquille / knolselder / bergamot

    Ansgar Clüsserath, Steinreicher 2013, Mosel, Duitsland

    the jane, nick bril, sergio herman

    Voorgerecht 

    Tomaat / watermeloen / barilotto / lavendel

    Ansgar Clüsserath, Steinreicher 2013, Mosel, Duitsland

    the jane, nick bril, sergio herman

    Voorgerecht 

    Noordzeegarnaal/ slak uit Aardenburg / algen

    Le Strette, Nas-Cëtta del Comune di Novelo 2014 Langhe DOC Italië 

    the jane, nick bril, sergio herman

    Voorgerecht 

    Zeeuwse mosselen / groene selder / lavas / bottarga

    Weingut Michael Gindl Buteo 12 2012 Weinviertel DAC, Oostenrijk

    the jane, nick bril, sergio herman

    Voorgerecht 

    Dorade / Zeeuwse paling / courgette / miso

    Weingut Michael Gindl Buteo 12 2012 Weinviertel DAC, Oostenrijk

    the jane, nick bril, sergio herman

    Hoofdgerecht:

    Simmenthal rund / pompoen / curry / graantjes

    The Bridge Wines, Shiraz Reserve 2014, Wellington WO, Zuid-Afrika 

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    Nagerecht:

    Selectie van kazen Van Tricht en Zoon

    the jane, nick bril, sergio herman

    Nagerecht

    Canelé / framboos / basilicum

    Sajgo Pinceszet, Szamorodni 2008, Tokaji PDO, Hongarije

    the jane, nick bril, sergio herman

    Suikervrij nagerecht

    the jane, nick bril, sergio herman

    Jarig zijn heeft vele voordelen

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    Koffie, thee en zoetigheden

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    the jane, nick bril, sergio herman

    Ik kan maar 1 ding zeggen: dat ze maar snel weer een jaar ouder wordt. Tot volgend jaar ! 

  • La Paix* 2015: derde bezoek

    Pin it!

    De gebruikelijke Geuze als aperitief

    11960288_10207548334606135_7236551640599361452_n.jpg

    en een schitterende amuse

    Mosselen / bloemkool rauw en uit de houtskool / calendula

    11889629_10207548335206150_2291435915051897425_n.jpg

     

    waren de perfecte start om nog eens te klinken op het einde van een geweldige vakantie en alweer een dag stage van Zoon bij La Paix*

    Selectie van boter: saké / rozemarijn / gezouten

    la paix, david martin, david bonheur, stoere vent

    We lieten ons verleiden door een selectie van vier voorgerechten die de nieuwe keuken van chef David voorstellen. Fris, uitstekend uitgebalanceerd, seizoensgebonden, recht uit de moestuin met enkele Japanse invloeden. 

    Voorgerecht

    Japans omelet dashi eekhoorntjesbrood / licht gerookte vis

    11889594_10207549350791539_8510666153782531154_n.jpg

     

    Voorgerecht

    'Sandwich' uit de tuin van de chef / kruid van lavas / crème sinaas / rauwe amandel

    11949279_10207548335326153_6462274768891723652_n.jpg

     

    Voorgerecht

    Cheese cake bodem van parmezaanse kaas / Belgische geitenkaas / gelei van erwtenschillen met een selectie van tomaten en nectarine

    11733822_10207548336166174_6692244042108035439_n.jpg

     

    Voorgerecht

    Millefeuille van aubergine / inktvis

    11951281_10207548336446181_8892070716226779556_n.jpg

    Voorgerecht

    Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie en side dish mini versie van cheese cake parmezanbodem / Belgische geitenkaas / gelei van erwtenschillen met een selectie van tomaten

    11947656_10207548336086172_3115959680566019561_n.jpg

    Voorgerecht

    'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi en side dish courges in saus sesam/miso/soja. 

    11951894_10207548337246201_2655547546012030034_n.jpg

    11947597_10207548343326353_6030888528591003894_n.jpg

    Hoofdgerecht

    Duif van Steenvoorde / groenten uit de tuin in cocotte. Met jus van de duif in de aardappel en bonbons van het hart en de boutjes. Topklasse ! 

    11898715_10207548336526183_1488758893879561822_n.jpg

     

    Ex-duif ;-) 

     

    la paix, david martin, david bonheur, stoere vent

    Hoofdgerecht

    Ribstuk Black Angus van het huis Lesage, bouillon rund/wortel

    11041294_10207548336926193_6514533602125011832_n.jpg

    Nagerecht

    Gouden dessert van chocolade en pistache / pruimen reine Claude / citrus / gekonfijte noten

    11224578_10207548344166374_2283709148930136087_n.jpg

  • A table with a view: Pure C* 2015

    Pin it!

    Pure C*, hét meest aantrekkelijke restaurant dat ik ken. Het staat gelijk aan zalige allesomvattende vibes in een all in one concept: niet enkel puur zilt, zuur en exotisch en geweldig 'delen-proeven-en-beleven' eten en betoverende cocktails en wijnen maar ook een vlotte no-nonsense bediening, leuke beats, natuur rondom en in je bord... 

    Ons eerste bezoek dateert van 2010, ons laatste van exact een jaar geleden. We zijn ondertussen een Michelinster en 17,5/20 in de Gault Millau verder. Binnenkort gaan de werken aan het nieuwe Strandhotel van start. De uitgelezen kans om er nog eens een weekend op uit te trekken en te genieten van het rustige Ibiza aan de Noordzee.

    Tot na de afwerking van het nieuwe hotel en residentie (2017) moeten we het - zo verklapte Syrco me - even zonder de tapasbar doen. Alleen al voor die 'Almejas a la marinera' kom ik terug. Hotelgasten kunnen ondertussen kiezen voor het Bites Menu geserveerd in het restaurant. En dat deden we ook de eerste avond. Het niveau van dit menu was - nog - een stuk hoger dan de lekkere bites die je voordien in de bar kon krijgen.    

    De bar is omgebouwd tot ontbijthoek voor het hotel, de open nissen zijn gesloten met mooie cosy banken en extra tafels - ook in het 'oude' bargedeelte - en de keuken is enorm uitgebreid. Dat moet wel met een restaurant dat nu tot 75 couverts aankan.  

    pure c,syrco bakker,sergio herman,cadzand,strandhotel

    De volgende fase is het dak eraf, de vloer eruit en nieuwe grote ramen met zicht op de mooie duinen, het strand en de Noordzee. Die verbouwingen en interne veranderingen moeten een enorme druk meebrengen. In de zaal is daar echter niets van te merken. Pure C* in het kwadraat... minstens !

    Pure C* Bites Menu

    Aperitief
    Gin Tonic Brecon GT / your own bag of botanicals

    brecon.jpg

    Amuses
    Kwark / tarwegras / selder

    kwark.jpg

    Dip sticks / komkommer / dukkah

    dip.jpg

    Wortel / foie gras / kamille: een klassieker

    foie.jpg

    Algenkroepoek / citrus / aioli nog een klassieker

    algenkr.jpg

    Zeeuwse vlegel, een algenbroodje, algenboter, gezouten roomboter van Normandië, peper en poeder van zeekraal ter vervanging van zout.

    brood2.jpgbrood.jpg

    Voorgerecht
    Sharing bites: een tafel vol voorgerechten om te delen !  

    pure c,syrco bakker,sergio herman,cadzand,strandhotel

     

    sharing1.jpg

    sharing2.jpg

    sharing3.jpg

    sharing4.jpg

    sharing5.jpg

    Hoofdgerecht
    Zeebaars / zilte takjes / duindoornbes

    zeebaars.jpg

    pella.jpg

    Nagerecht
    Pure C* chocoladetaartje / citrus : een klassieker

    choc taart.jpg

    Friandises bij de koffie

    friand.jpg

    pure c,syrco bakker,sergio herman,cadzand,strandhotelDe tweede avond van ons verblijf gingen we voor het Pure C* vijfgangen menumet aangepaste wijnen. In de details merk je toch wel zeer het verschil met het Bites Menu.

    Aperitief

    Gin Tonic Xoriguer / Dehours huischampagne

    gin.jpg

    champ.jpg

    water.jpg

    Amuses

    amuses.jpg

    Wortel / foie gras / kamille
    Huacatay / Blauwe bes / green apple / geitenkaas

    huac.jpg

    Ansjovis / champignons / blauwe kaas

    ansj.jpg

    Oosterschelde paling / brioche / salie

    oostersch paling.jpg

    Broodje Pure C* : broodje makreel, vinaigrette, olijvencrème. Recht uit de oven aan tafel versneden.

    broodje.jpg

    broodje1.jpg

    Voorgerechten
    Mossel / mais / limoen / ketjap / lavendel

    mossel.jpg

    atmos.jpg

    Haring / biet / spelt / meidoornbloesem

    biet.jpg

    biet1.jpg

    pardas.jpg

    Hoofdgerecht
    Dorade / tomaat / olijf / jus van strandkrabben

    dorade.jpg

    dorade1.jpg

    unlitro.jpg

    Nagerechten

    docil.jpg

    Rabarber / schapenyoghurt / viool / kardemon

    rab.jpg

    rab1.jpg

    Kaasselectie

    kaas.jpg

    'Memory of happiness'...
    Een geniale creatie van avocado, koffiecrumble en citrus gebaseerd op herinneringen van Syrco aan zijn grootmoeder.

    happy.jpg

    water1.jpg

    Rum of the Lords 1982 : a perfect end of a perfect evening

    rum.jpg

    Het prachtige en volledige zeezicht na het heraanleggen van de duinen.

    pure c,syrco bakker,sergio herman,cadzand,strandhotel

    zon.jpg

  • De Eetboetiek

    Pin it!

    Van café en kapsalon van grootouders Catharina en George Herrel naar mosselrestaurant van ouders Ans en Ronnie Herman. Het mosselrestaurant groeide uit tot het 3-sterrenrestaurant Oud Sluis*** van broer Sergio Herman naar uiteindelijk De Eetboetiek van Michel Herman en Sarine Oosterbaan, een combinatie van horeca en lifestyle onder 1 dak. De Eetboetiek is een leuk concept voor ontbijt, lunch, high tea en lifestyle. Lekker en puur eten in combinatie met de mogelijkheid tot het kopen van mooie lifestyle producten die men er gebruikt en ziet.

    oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

    Wil je in Sluis eens elders iets eten dan in de typische mosselrestaurantjes - waar trouwens niets mis mee is - stap dan zeker eens binnen in de Eetboetiek. Je kan er natuurlijk ook gewoon iets gaan drinken. Ons vorige bezoek was zo enorm meegevallen dat we hier twee maal gingen lunchen, in afwachting van wat onze magen mochten verwachten in Pure C* ;-)

    oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

    oud sluis,de eetboetiek,sergio herman,michel herman,sluis

    Pasta van het huis met tomaten en gegaard buikspek

    oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

    Canneloni Spinazie met tomaten, jus van parmigiano en champignons

    oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

    Gin Tonic VL92

    oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

    Cocotte met Zeebaars uit de Noordzee met zuiderse groenten en aïoli

    oud sluis,de eetboetiek,sergio herman,michel herman,sluis

    Zuiderse mosselen met tomaat en aïoli

    oud sluis,de eetboetiek,sergio herman,michel herman,sluis

    Je kan er uiteraard ook gewoon iets gaan drinken en genieten van de mooie drankenkaart.

    oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

    In de zomer best reserveren. Binnen is er doorgaans een plek maar het terras is vrij geliefd.

    De Eetboetiek

    ps: de naam van de wi-fi is ondertussen aangepast ;-)

  • Lunch @ Bozar Brasserie 2015

    Pin it!

     

    Een pré moederdag lunch in Brussel.

     

    karen torosyan, david martin, bozar, la paix

     

     

    Amuse:

     

    Boterham met plattekaas uit Beersel

     

    karen torosyan, david martin, bozar, la paix

     

     

    Voorgerecht:

     

    Makreel twee bereidingen met citrusvruchten gemarineerd en half rauw, inktvis, zuring, dashi

     

    karen torosyan, david martin, bozar, la paix

     

     

    Hoofdgerecht:

     

    Americain Simmentalrund uit Beieren van het huis Lesage, gehakt en à la minute bereid

     

    karen torosyan, david martin, bozar, la paix

     

     

    Hoofdgerecht:

     

    Parmentier van rundswangen uit Charolais, chlorophylle van verse kruiden, Cecina

     

    karen torosyan, david martin, bozar, la paix

     

     

    Koffie en mignardises:

     

    Cassis, chocolade/coco, meringue citrus

     

    karen torosyan, david martin, bozar, la paix

     

     

    Een absolute topper prijs/kwaliteit met eten waar je gewoon gelukkig van wordt !

     

  • La Paix* 2015 tweede bezoek

    Pin it!

    Inderdaad: schoolvakantie. Een stagemoment voor Zoon ...

    11148606_10206459699750944_3987129253678175560_n.jpg

    en een bijhorende lunch.

    11148592_10206461990208204_6252283565574579530_n.jpg

    Enkele nieuwigheden op de kaart. De sardine die bij ons vorige bezoek een amuse was, heeft zich ontpopt tot een fantastisch voorgerecht; een ribstuk van Black Angus; Bressekip AOC Shio-Koji,… altijd een reden om terug te gaan naar La Paix*

    Amuse

    Mozzarella di Buffalo, pompelmoes, erwten

    22115_10206461991888246_1929010311457580001_n.jpg

    Voorgerecht

    Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie en side dish met kalfstong, kokkels en toast met rouille maison

     

    11156279_10206461993528287_6505598836762111040_n.jpg

    11147110_10206461993928297_3918186554838207942_n.jpg

     

    Voorgerecht

    Rauwe gamba Gamberro Rosso jus koraal en side dishes: Japanse flan met Gillardeau oester en ponzo/sesam/radijs

     

    11150742_10206461994328307_2797422092912682161_n.jpg

    10478641_10206461995408334_9149337472446549937_n.jpg

    11150571_10206461994928322_8169151968771009594_n.jpg

     

    Voorgerecht

    Sardines gemarineerd in oude chardonnay azijn, jus van koriander en gember en side dish asperge/burrata

    19223_10206462003488536_6857012463941778219_n.jpg

    11149495_10206462004928572_1270156428749019051_n.jpg

    Voorgerecht

    'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi.

     

    11147581_10206462005328582_7947055674642299469_n.jpg

     

    Voorgerecht

    Kaaskroketten en side dish met geitenkaas en puntpaprika

    22114_10206461995888346_3594139872374147905_n.jpg

    11167699_10206461996408359_3538726111580740506_n.jpg

    Valduc

    11150246_10206461998168403_1396714922387384146_n.jpg

     

    Hoofgerecht van de suggesties

    Kalfszwezerik van melkkalf uit de Corrèze, asperges 

    10428044_10206462007408634_7315829303531104803_n.jpg

    Hoofgerecht

    Ribstuk Black Angus van het huis Lesage, bouillon rund/wortel

    11149526_10206462005728592_8233670886724147154_n.jpg

    Degustatie van groenten uit de moestuin van Pomone

    20994_10206462007888646_9167568483533288722_n.jpg

    11109302_10206462009448685_3821965796049260979_n.jpg

    11150838_10206462017728892_7467119912381598691_n.jpg

    Nagerecht

    Brusselse wafel

    11145559_10206462023609039_4407366974275782959_n.jpg

    Nagerecht

    Aardbeien, jus van bloemen en kruiden

    11110458_10206462023089026_3037227243499916319_n.jpg

    Een digestief ;-) Taras Boulba

    11083843_10206462029369183_9060117565576367029_n.jpg

     

  • Diner @ Brasserie Bozar 2015

    Pin it!

    Een week kinderloos dus een quality time diner in tête-à-tête in de brasserie van Karen Torosyan onder het alziend oog van David Martin van La Paix*. Vlot en vriendelijke tweetalig personeel, een uitzonderlijk zicht op de open keuken, heerlijke verfijnde - veel meer dan - brasserie gerechten... wat kan een foodie nog meer wensen ? 

    10641126_10206355894595880_7059201498318774532_n.jpg

    Amuse

    Espuma erwten / geitenkaas / crumble spek uit Elzas

    11118842_10206355896475927_3385210245056170338_n.jpg

    Voorgerecht

    Makreel op twee wijzen: rauw in zout en half gerookt, inktvis, zuring, dashi

    11130232_10206355896955939_7600561969119073405_n.jpg

    Voorgerecht

    Mousse van gerookte paling, krokante kalfswangen van Corrèze, miso-appel

    11138632_10206355897355949_2411101059178009129_n.jpg

    Extra voorgerecht (merci chef)

    Roodbaars yuzu

    11057496_10206355897915963_1656776977323061993_n.jpg

    Als hoofdgerecht kozen we eerst opnieuw de parmentier van rundswangen maar chef Karen overtuigde ons de 'tourte' te proberen. Ronduit fantastisch ! Een stevig maar heerlijk hoofdgerecht waaraan - zo kwam hij nadien vertellen - een dikke maand testen voorafging om de perfecte cuisson te bereiken. En croûte un jour, en croûte toujours ! 10406815_10206355898635981_3999660833885779517_n.jpg

    Hoofdgerecht

    Taart van Baskisch varken, eendenlever, jus11140015_10206355899155994_4015302627835083016_n.jpg

    11081421_10206355899876012_5343348916114049458_n.jpg

    Mignardises: meringue van venkel, coco/chocolade, macaron, mango

    10940985_10206355900596030_7592203708575480552_n.jpg

    10402472_10206355900116018_631943843040163088_n.jpg

     

  • Lunch in het Hof Van Cleve*** 2015

    Pin it!

    'Mama hoe ongelofelijk lekker kan eten zijn?'

    Zoon alweer een jaar ouder en een fantastische ervaring rijker. Voor het vierde jaar op rij voor hem geen cadeau's nodig, enkel 'gaan eten bij chef Peter'. 

    De poort van de culinaire hemel

    IMG_4153.JPG

    Aperitief:

    Champagne Dehours Trio extra brut

    Infusie van appel met munt en ananas

    IMG_4163_2.JPG

    Amuse

    Zandwortel

    munt / gember

    IMG_4159_2.jpg

    Amuse

    Kerrie

    Garnaal/haddock

    IMG_4162_2.JPG

    Amuse

    Schotse zalm

    Miso/aubergine

     

    IMG_4170_2.JPG

     

    Amuse

    Kippenlever

    Rode biet / hazelnoot

     

    IMG_4172_2.JPG

     

    Amuse

    Ossenstaart

    Truffel /knolselder

     

    IMG_4182.JPG

    Brood

    op steen gebakken met zuurdesem

    Spelt 100%

    Rogge - trappist van Westmalle

    Tarwe - olijfolie

    Camp péry - baguette 

    IMG_4169_2.jpg

    Hoeveboter - Boer Haerinck

    Gezouten boter - P. Bellevaire

    Olijfolie - Selectie Hof Van Cleve 

    IMG_4176.JPG

     

    Menu 'Frisheid van de Natuur - Innovatie en traditie': uitstekende keuze en speciaal voor Zoon met duif als hoofdgerecht. 

    IMG_4183.jpg

    Voorgerecht

    Langoustine ‘Guilvinec’

    Radijs/ponzu/koriander 

    IMG_4191.jpg 

    IMG_4192_2.JPG

     

    Begeleidende wijnen:

    Japanse Grace Koshu 2013 Private Reserve 

    IMG_4185.jpg

    Sloveense Domaine Ciringa Fosilni Breg Sauvignon Blanc 

    IMG_4189.jpg

    Voor het tweede voorgerecht was een prachtige wilde tarbot van ruim 8kg binnengehaald.

    IMG_4399.JPG

    IMG_4400_2.JPG

    Voorgerecht

    Wilde tarbot

    Dashi/broccoli/waterkers 

    IMG_4215_2.JPG

     

    Begeleidende wijn:

    Vinatigo 2012 Ycoden Daute Isora Tenerife 

    IMG_4216_2.jpg

     

    Hoofdgerecht

    Jonge duif ‘Anjou’

    Salie/aardpeer/knolselder

    Hoe fantastisch kan een gerecht inderdaad zijn. Als een 'culinair orgasme' al bestaat, was dit het wel.  

    IMG_4230_2.jpg

    IMG_4231.jpg 

    IMG_4232_2.jpg

     

    Begeleidende wijn:

    Château Vrai Canon Bouché Canon Fronsac 2007 

    IMG_4222_2.jpg

     

    Kaaskar

    IMG_4262.JPG

    IMG_4271.jpg

    Nagerecht

    Ananas

    Saffraan/bergamot/griekse yoghurt ‘pur natur’

     

    IMG_4273.jpg

    Chocolade en zoetigheden bij koffie en muntthee

    IMG_4310_2.jpgIMG_4323_2.jpg

    IMG_4324_2.jpg

     IMG_4297.jpg

    IMG_4299.jpg

    IMG_4314_2.JPG

    IMG_4315_2.JPG

    IMG_4327_2.JPG

    Baba au rum voor de jarige... 

    IMG_4300.JPG

    Digestief

     

    Candenhead’s Guyanan Rum 25 years 46% 

     

    IMG_4328_2.jpg

    IMG_4330_2.jpg

     The Macallon Elegancia Single Malt Scotch Whisky 12 years 40%

     

    IMG_4329_2.jpg

    En toen had ze nog een 'klein hongertje' en kreeg ze nog wat Pas de Bleu van de chef... 

    IMG_4322_2.jpg

    Naar huis met de nieuwe creatie van Dominique Persoone

    IMG_4404_2.jpg

    Een sublieme lunch, een prachtig kader, een discreet vlot en humoristisch zaalteam onder de hoede van de immer vriendelijke klassevolle mevrouw Goossens bijgestaan door Serge en de fantastische maître Matthieu, een keukenteam onder leiding van chef Goossens en sous-chef Maarten dat eten kookt waar zelf ik stil van word,... Een voorrecht om hier te mogen tafelen. Ik ben maar op weinig plekken mijn culinaire hart verloren, maar zeker hier. Enkel dankbaarheid en respect.

  • Brasserie Bozar 2014

    Pin it!

    Eind december vorig jaar stond een bezoek aan Plaisir d’Hiver op het programma. Door rotweer met smeltende sneeuw waren we ‘genoodzaakt’ een alternatief te zoeken en al snel kwamen als ‘voorproevers’ voor deze feestelijke gebeurtenis terecht in Brasserie Bozar. Het verslag van een snelle lunch.

    10888777_10205481593858908_7798427774452201642_n.jpg

    10888975_10205481315291944_2686024803843619819_n.jpg

    1013871_10205481319412047_3895594180532849274_n.jpgA

    Amuse:

     

    Pompoen/kastanje/crumble van spek

     

    10384731_10205481319052038_795488515052989984_n.jpg

    Hoofdgerecht:

    Krokante varkenspoten en varkenswangetjes uit Baskenland

    10891964_10205481320172066_8048343286592189361_n.jpg

    Hoofdgerecht:

    Parmentier van rundswangen Holstein / chlorophylle van verse kruiden / cecina

    10891695_10205481320452073_7342316040638289324_n.jpg

    Nagerecht:

    Taartje met citrusvruchten en meringue

    10897025_10205481361133090_4778177202103273214_n.jpg

    Nagerecht:

     

    Baba met rhum El Dorado / kakis

    10556293_10205481323172141_3690465960326958506_n.jpg

    Bij de koffie:

    10897091_10205481321972111_6824019263690492405_n.jpg

  • La Paix* 2015 eerste bezoek

    Pin it!

    La Paix* … oude liefde roest niet.

    IMG_3661_2.jpg

    En oude gewoontes kan je best niet veranderen dus schoolvakantie wil zeggen: Zoon op stage...

    IMG_3627.JPG

    IMG_3628.JPG

    ... en wij er gaan eten.

     

    Amuse:

    Dé klassieker bisque van krab met koude koffiecrème

    IMG_3636_2.JPG

    Amuse:

    Sardine, jus kool, grany smith, gember, radijs en ricotta

    IMG_3639_2.JPG

    Voorgerecht:

    ‘Vitello Anguillo’ kalfsvlees uit Corrèze, gerookte paling, dashi en seizoensgroenten

    IMG_3646_2.JPG

    IMG_3650_2.JPG

    Voorgerecht:

    Kaaskroketten La Paix side dish emulsie geitenkaas

    IMG_3649_2.JPG

    IMG_3654_2.JPG

    Voorgerecht van de suggesties:

    Crevettes crues Gamberro Rosso jus ‘corail de tête’ met side dish: Japanse flan en Gillardeau oester

    IMG_3645.JPG

    IMG_3651_2.JPG

    Voorgerecht:

    Black Cod, Sake-Kasu, dashi met laurierIMG_3648_2.JPG

    IMG_3653_2.JPG

    Hoofdgerecht:

    Filet pur Simmental de Bavière, kool

    IMG_3672_2.JPG

    IMG_3668.JPG

    Hoofdgerecht:

    Wagyu wangen geconfijt / wortel

    IMG_3670_2.JPG

    Nagerecht van de suggesties:

    Babba citron met sorbet passievrucht

    IMG_3685_2.JPG

    Nagerecht:

    Selectie van kazen

    IMG_3688_2.jpg

    Nagerecht: 

     

    Citroentaart en sorbet van karnemelk met meringue van venkel

    IMG_3684_2.JPG

    Bij de koffie:

    IMG_3690_2.jpg

    Stageschrift laten tekenen en ... laat die paasvakantie maar komen !

     

    IMG_3694_2.jpg

     

  • Brasserie Bozar 40Y

    Pin it!

     

    40 and fabulous...dat vierde ik met familie en vrienden in Brasserie Bozar. Deze gezellige toegankelijke brasserie in Het Paleis van Schone Kunsten serveert de keuken van David Martin van La Paix* die traditie rijmt met innovatie aan de hand van verse producten en gepimpte Frans-Belgische klassiekers. 10888731_10205719231159692_5182351954101679051_n.jpg

    In de keuken staat chef Karen Torosyan die op een mooie manier de signatuur van de beschermheer doortrekt in elk gerecht. 

    Alleen al de pastei in de verplaatsing meer dan waard ! 

    10940995_10205718895471300_7554783574260704985_n.jpg

    Amuse:

    pompoen/kastanje/crumble

     

    10406665_10205718980993438_144240339566573361_n.jpg

     

    Voorgerecht:

    Pastei in korst 100% Belgisch, eendenborst  en eendenlever van La Ferme de La Tour, Brasvar varkensvlees

     

    10931340_10205719265440549_6112870622749225349_n.jpg

     

    Hoofdgerecht:

    Opgevulde parelhoenborst uit Normandië  Label Rouge gevuld met gekonfijte citroen, salie en vergezeld van seizoensfruit en -groenten

     

    10885232_10205718989873660_6997992112842051351_n.jpg

     

    Nagerecht

    Taart trio van chocolade sorbet Campari orange

     

    10942639_10205718997273845_3774755861549952355_n.jpg

     Bij de koffie

    10527260_10205718997913861_2203457638005511616_n.jpg

     

    Vlot en vriendelijk personeel, een leuke omgeving met oog voor detail, een open keuken, een mooie wijnkaart... Bozar Brasserie 15/20 in de GaultMillau en absolute topper qua prijs/kwaliteit. 

     

     

     

     

  • Michelin 2014

    Pin it!

    Ik had mijn favoriete La Paix* van David Martin graag gezien met een tweede ster, maar wie ben ik? 

    michelin.jpg

    Hier de sterren aan het firmament van de Belgische gastronomie. Je ster(ren) behouden is uiteraard al 'zeer sterk'.

    Bovenaan de top blijven de sterkhouders. De Karmeliet (Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Zedelgem), met het maximum van 3 Michelinsterren. Ons land telt deze keer geen nieuw tweesterrenrestaurants.

    Wel een aantal nieuwe éénsterrenzaken. Het fantastische The Jane Antwerp van Nick Bril en Sergio Herman amper 8 maanden na opening,  Publiek in Gent van Flemish Foodie Olly Ceulenaere, Monde est Petit (Etterbeek), Le Pigeon Noir (Ukkel), Philippe Meyers (Eigenbrakel), Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe), D’Oude Pastorie (Lochristi), Aux Petits Oignons (Geldenaken), Héliport Brasserie (Luik), Les Pieds dans le Plat (Hotton) en het Luxemburgse La Cristallerie.

    Restaurants die uit de gids zijn verdwenen: 't Huis van Lede (Kruishoutem), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne), La Frairie (Perwez), Prêt-à-Gouter (Zolder) en Favaro en Le Bouquet Garni in Luxemburg.

  • La Paix* 2014 vijfde bezoek

    Pin it!

    Een sympathieke gastvrouw, een chef met zoveel oprechte passie voor zijn keuken, een tof keuken- en zaalteam: La Paix* is en blijft mijn favoriete restaurant (alle andere verslagen kan je hier vinden). Dus gingen we er Man zijn verjaardag vieren. Schoolvakantie wou ook zeggen dat Zoon alweer een halve dag ging mise-en-placen.

    En dat heeft alweer gevolgen ;-)

    10645061_10205048722797402_59330983144321428_n.jpg

    Amuse

    Fazant / kool / pickles

    10636106_10205048724437443_2914267434807912674_n.jpg

    Voorgerecht

    Kaaskroketten La Paix

    10730861_10205048725477469_6188310881888983505_n.jpg

    Voorgerecht van de suggesties Lang geleden dat ik nog zo een fantastisch voorgerecht at !

    Crevettes crues Gamberro Rosso jus ‘corail de tête’ 

    10374535_10205048725997482_3656077684220341506_n.jpg

    Side dish bij voorgerecht van de suggesties Gaspacho rode biet muscat druiven / praline geitenkaas / makreel

    10659255_10205048726357491_3830573223899641518_n.jpg

    Tussengerecht

    Black cod / dashi

    10421636_10205048727717525_1442805993939548618_n.jpg

    Tussengerecht

    Cocktail gillardeau / groene appel / kool / gember / koriander 

    6286_10205048727877529_8527637351255461240_n.jpg

    Hoofdgerecht

    Onglet Black Angus van huis Metzeger, seulement servi bleu met béarnaise 

    10432124_10205048728637548_3194264742675154324_n.jpg

    Hoofdgerecht

    Wagyu wangen krokant geconfijt /pasta uit Sardinië / girolles 

    10659268_10205048729637573_8926084122766027988_n.jpg

    En van een halve dag mise-en-placen krijg je serieuze appetijt

    10173709_10205048730157586_4710950259579586756_n.jpg

    Hoofdgerecht (portie als voorgerecht)

    'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit Corrèze, gerookte paling, dashi en seizoensgroenten

    154547_10205048728437543_8450047880548996744_n.jpg

    Nagerecht 

    Crème brûlée révisé vanille de Madagascar, eigenhandig 'gebruleerd' door Dochter

    10609524_10205048732157636_5781063280865696751_n.jpg

    10606208_10205048732437643_63476669899774051_n.jpg

    Nagerecht

    Citroentaart en sorbet van karnemelk met meringue van venkel 

     

    10420344_10205048732917655_7315889428083840588_n.jpg

    Bij de koffie:

    meringue moelleux

    10675803_10205048732997657_362943782197465198_n.jpg

    Verjaardag wil zeggen...

    10441044_10205048734677699_6156354907694858742_n.jpg

    En naast de handtekening van zijn favoriete chef Peter Goossens is maar plaats voor één andere chef: David Martin !

    10523722_10205048734477694_6545770905780505967_n.jpg

  • The Jane : de hype doorprikt

    Pin it!

    In ’t Groen Kwartier van Antwerpen sprak Sergio Herman tot God en zei ‘laten we hier een culinaire tempel bouwen’. Een complete verrassing voor Dochter - met net als vorige jaar voor Oud Sluis*** - maanden stilzwijgen vooraf... En toen gingen we naar de zoo van Antwerpen. Achter die grote zwarte deur schuilde echter The Jane. 

    the jane, nick bril, sergio herman

    Het is natuurlijk een hele hype geweest, een bijna massahysterie als de reserveringsprocedures moeilijker verliep dan voor Tomorrowland, (té)veel media-aandacht en foto’s,… maar wij lieten het zonder vooroordelen op ons afkomen. De ontvangst was meteen al fenomenaal en niét enkel omdat we ex-Oud Sluis klanten of Pure C* klanten zijn.

     

    We waren énorm onder de indruk en ik kreeg er zelfs kippenvel van bij het binnenkomen.

    10641016_10204671558568532_569362349484539364_n.jpg

     

    De setting is ... oordeel zelf maar...

    10628361_10204671637770512_8370911032877118510_n.jpg

    De 19de eeuwse kapel van het Militair Hospitaal lijkt minder groot dan ik dacht, veel gezelliger ook met leuke zithoeken met ruim 80 couverts en doeken tegen de wand voor een intieme akoestiek. Je weet niet waar eerst kijken.

    10628479_10204671542808138_2585864085222153783_n.jpg

     

    Prachtige glasramen ontworpen door Studio Job,

    1505044_10204671622610133_2979548870866073111_n.jpg

    een interieur van de hand van Piet Boon en aan het plafond een - noem het zeeëgel- luchter van 800kg uit Beiroet: 10 meter breed en met 150 lichtpunten. Hij hangt laag boven de tafels en doorbreekt de hoogte van het plafond. Door de luidsprekers fantastische beats, nét iets harder dan elders. 

     

    Onder de neon doodskop in de plaats van het altaar: de keuken.

    10641144_10204671545888215_6301868721847060529_n.jpg

    En als culinaire 'god' Nick Bril: jarenlang sous-chef van Sergio in Oud Sluis***. We kregen er na de service een uitgebreide rondleiding van Nick. Prachtig wat ze daar neergezet hebben.

     

    10583803_10204671624770187_4323311260183212339_n.jpg

     

    Maar vooral: zo mooi te zien hoe goed die zich voelt in zijn keuken, hoe fantastisch graag hij er staat en kookt, hoe enorm en terecht trots hij is… op zijn team, wat hij brengt en hoe. Een top gast! Hij zorgde dan ook voor een absoluut hoogtepunt voor de jarige.

    10665214_10204671622970142_323186102803956078_n.jpg

    Over naar het eten dan maar? Ok sorry... enkel maar superlatieven. 

     

    Meteen water, brood, olie en boter op tafel en als eerste amuse kregen we een pittige brokkelkaasdip. 

    10641144_10204671534567932_6995854635959500180_n.jpg

    De andere amuses kwamen in strakke design potjes. Drie  op één bord : een vitamine shot van appel, gember en selder; Arabische smaken met falafel; en tzatziki.

    10641273_10204671537608008_1059984697297641006_n.jpg

    10696433_10204671540168072_1105402401294026989_n.jpg

    Ondertussen kwam ook de maître de kaart voorstellen. Je kan er kiezen tussen 3 (€55),5 (€70) of 7 (€85) voorgerechten, mét hoofdgerecht en dessert én/of kaas nadien. Op zaterdag is het 5 of 7 dus kozen we 5. Voor de wijnen kan je kiezen tussen enkele glazen per gerecht of je laat de vlotte en vriendelijke sommelier kiezen, wat we dan ook deden. 

     

    De cocktail wizard Paul Morel kwam van zijn Upper Room Bar naar beneden om ons geweldige cocktails te brengen. 

     

    Double You Gin Tonic: met 21 plantaardige en regionale kruiden oa jeneverbes, hop, roos, bloesem, koriander… en een druppel absinth. Zwart als de duivel, puur als een engel!

    1908061_10204671547488255_5699311453940164963_n.jpg

    Alcoholvrij aperitief voor de kinderen: 'te mooi mama om op te drinken maar té lekker om te laten staan'

    10603748_10204671536247974_2662009888545209772_n.jpg

    10685481_10204671549888315_4284685993536917552_n.jpg

    Voorgerecht:

    Maatjes/platte kaas/groene appel/zuring

    10689762_10204671559888565_1542630873229541752_n.jpg

    10665690_10204671559848564_5145699249229918880_n.jpg

    Voorgerecht:

    Thaise zalm

    10635867_10204671553248399_7228039351177508713_n.jpg

    Aangepaste wijn bij maatjes & zalm : Fox Run Riesling Dry 2013 Finger Lakes AVA USA

     

    Voorgerecht:

    Gillardeau oester/algen/granité verveine en Champagne

    10590677_10204671563328651_5419532362280717689_n.jpg

    10690314_10204671563808663_8962003739799884903_n.jpg

    Voorgerecht:

    Paella/inktvis/amandes/piquillo

    10614254_10204671560968592_3475086360583952404_n.jpg

    10690328_10204671567648759_1662822807567524316_n.jpg

    Aangepaste wijn bij de oester & paella Iona Chardonnay 2013 Elgin WO, South Africa 

     

    Voorgerecht:

    Kip béarnaise

    10455058_10204671570888840_167955739647403187_n.jpg

    10653702_10204671570048819_775105021144649322_n.jpg

    Aangepaste wijn bij de kip: Mylène Bru, Lady Chasselas 2013 Sète VdF Frankrijk

     

    Prachtige messen van Florentin Kitchen Knives, speciaal voor The Jane gemaakt.

    10539123_10204671588329276_3581689776413603087_n.jpg

    Hoofdgerecht:

    Kalfslende MRIJ/courgette/ansjoviscake/gremolata

    10592789_10204671580529081_5060803586362315454_n.jpg

    Aangepaste wijn bij kalfsvlees : La Ciarliana Nobile di Montepulciano 2009 Prugnolo Gentile Italië 

     

    Kaasselectie Van Tricht & Zn

    10615608_10204671604089670_5757437758028913759_n.jpg

    Nagerecht:

    Blauwe bes/chocolade/merlot azijn: supermix tussen smaken van chocolade, bosbessen, diepgevroren merlotazijnbolletjes.

    Aangepaste wijn bij blauwe bes dessert Braida Brachetto d’Acqui 2013 Italië 10570300_10204671593129396_728268172842104538_n.jpg

     

    Nagerecht:

    Suikervrij dessert 

    10632798_10204671591649359_8998262256048559643_n.jpg

    Surprise dessert

    1932447_10204671606009718_1043053032072432781_n.jpg

    10702065_10204671612369877_8169366909321431312_n.jpg

    Uit de uitgebreide koffie-, thee- en digestiefkaart kozen bij oa. Italiaanse espresso en latte macchiato

    10645229_10204671616009968_5709682313927809151_n.jpg

    en de kinderen kozen verse muntthee en 'Top of the Bill: The Jane' thee

     

    Zoetigheden bij de koffie :

    Onder andere Vika macaron (genoemd naar het dochtertje van de chef), warme madeleine met wortel en gember en chocolade van The Chocolate Line van Dominique Persoone. 

     

    10352823_10204671609169797_6890777436184798059_n.jpg

     

     

    994485_10204671609289800_7824724968708653191_n.jpg

     

    Als je de hype doorprikt van het meest besproken eetadres van België en kijkt wat The Jane écht is, zonder franjes, zonder kleren aan haar lijf: wat ‘blijft’ er dan 'over' ? 

    The Jane is totaal niet te vergelijken met wat Oud Sluis*** was of Pure C* is. Ik walg van het woord maar 't is o zo waar: een ‘concept’ op het allerhoogste niveau. Ik noem het liever een unieke totaalbeleving die je nergens anders zal vinden: de sfeer, de details in àlle aspecten van inhoud op je bord, internationale topkeuken met meer zuiderse en oosterse toetsen, minder gewilde complexiteit op het bord, pure smaken, het bestek, porselein, interieur, dynamisch personeel, de wijnkelder, pure klasse tot in het kleinste kamertje (ja zelfs enkel lauw water uit de kraan)… Gewoonweg: f*cking perfect! 

    the jane, nick bril, sergio herman

    We bezochten ook The Upper Room Bar met plaats voor 40 personen. Hier is Paul Morel, die we kennen van Pure C*, dé man en zorgt hij samen met een apart keukenteam voor een tasting menu of à la carte en uiteraard: cocktails zoals je ze nergens anders zal proeven. We komen hier nog uitgebreid op terug na een eerste bezoek. 

    10628284_10204671634250424_7654525419838316291_n.jpg

     

    Laat de hype nu maar rustig voorbij gaan, alles mooi verder op de rails en the sky is the limit voor dit top team. 

    Kàn die knappe sexy ontembaar sensuele en chique The Jane nog groeien ? Kan ze als een bijna ideale vrouw nog smaakvoller en gesofistikeerder worden? Ongetwijfeld en wij gaan dit zéér graag mee volgen. En hebben wij geluk: Dochter heeft nu weer een vaste stek om haar verjaardag te vieren. 

     

    The Jane Antwerp

  • Diner bij Vivendum*

    Pin it!

    Dochter en ik kozen voor een ladies weekend in stijl: een uit 1736 daterende kapelaanswoning te Dilsen-Stokkem die omgetoverd werd tot een prachtige hostellerie en restaurant. 

    vivendum, alex clevers

    vivendum, alex clevers

    De B&B is kleinschalig: de drie kamers en loft zijn chique en landelijk. 

    vivendum, alex clevers

    Restaurant Vivendum* dan, want daar kwamen we tenslotte voor, werd in 2007 bekroond met één Michelinster, heeft 16/20 in Gault Millau en chef Alex Clevers behoort de Jeunes Restaurateurs d’Europe. In 2010 vertegenwoordigde hij ons land op de Bocuse d’Or. Vanuit zijn halfopen keuken deelt hij zijn moderne terroir gerechten gebaseerd op de Franse keuken uit.   

    vivendum, alex clevers

     Dochter en ik gingen voor à la carte. 

    vivendum, alex clevers

     Huischampagne 

    vivendum, alex clevers

    Amuses

    Met sesam gegrilde tonijn / dashi / fijne groenten

    vivendum, alex clevers

    Aubergine / ansjovis / olijven

    vivendum, alex clevers

    Bloemkool / anijs / kaviaar

    vivendum, alex clevers

    Cake van olijf / geitenkaas

    vivendum, alex clevers

    Voorgerecht

    Nieuwe haring / tomatenvariëteiten en - smaken / sorbet van komkommer

    Portugese Maria Gomes 2012

    vivendum, alex clevers

    Voorgerecht

    Twee maal King krab / natuur met algenboter / aangemaakt met mayonaise

    vivendum, alex clevers

    Hoofdgerecht

    Kreeft van de BBQ / zomerse bio-groentjes / algenboter

    Château Labouré Roi Chardonnay uit Bourgogne 2011

    vivendum, alex clevers

    Hoofdgerecht

    Zeeduivel in de BBQ gerookt / sinaasappel / wortel / koriander

    vivendum, alex clevers

    vivendum, alex clevers

    Voor een dessert hebben we gepast deze keer, we waren helemaal 'voldaan'. Mooie en pure smaken in onze borden, een vriendelijke correcte klassieke bediening door twee heren én de chef zelf. Fijn ook hem in de zaal te zien. Sommelier Martin Foncke zat er met zijn aangepaste wijnen knal op. 

    vivendum, alex clevers

    Na een korte nacht in kamer 1 kregen we een meer dan uitgebreid ontbijt geserveerd door een uiterst vriendelijke dame die gastvrijheid duidelijk in haar bloed heeft.* 

    vivendum, alex clevers

     

    * Een B&B en restaurant combineren is prachtig maar vergeet niet dat je tijdens een drukke middagservice ook de B&B gasten rustig moet kunnen ontvangen. Het onthaal bij aankomst door iemand van het zaalteam, die we ’s avonds niet meer gezien hebben, mocht best iets hartelijker…