15-10-16

La Paix* 2016 vierde bezoek

15 jaar huwelijk, dan ga je al eens lekker eten en ZONDER de kinderen ;-) 

champ.png

Amuse

Mousse patrijs / knolselder / zuurdesem

14681733_10210881358129640_2089237493984117207_n.jpg

Amuse

Gegratineerde oester / boschampignons / waterkers uit de Koninklijke serres

14642045_10210881359129665_2344146009149752238_n.jpg

Voorgerecht

Tempura van petit gris van de Ferme de l'Ourchet, boter, brood, look en peterselie 

14725695_10210881362529750_8405597791552909951_n.jpg

14680610_10210881364009787_8917488003771737932_n.jpg

14713526_10210881364129790_5186866988601464670_n.jpg

Voorgerecht

100% varken - krokante Baskische varkenspoten, terrine van varkensoren, mousse van ham, buikspek

14718771_10210881359809682_381011004232111716_n.jpg

14642263_10210881360969711_6531407574470493660_n.jpg

14656257_10210881361649728_3609632713639203080_n-1.jpg

Hoofdgerecht

Kabeljauw van de lijn gevangen / champignons / kool uit de houtskooloven

14666146_10210881367009862_4960895563788439829_n.jpg

14705725_10210881368929910_8669824901570620987_n.jpg

Hoofdgerecht

Zeekat uit de houtskooloven / taart kool / miso

14590238_10210881369289919_6077320945471334288_n.jpg

Aangepaste bieren bij hoofdgerechten

Oude Geuze 3 Fonteinen bij zeekat en Zenne Bir bij de kabeljauw

14695436_10210881235366571_2924715058709756802_n.jpg

Pré nagerecht  

Kweepeer / chocolade / sabayon La Trappe

14725734_10210881377770131_762750515811886794_n.jpg

Nagerecht:

Soufflé van chocolade met ijs van honing

14670743_10210881382250243_7492824251364894103_n.jpg

14720440_10210881383090264_1866469985736412211_n.jpg

 

Koffie en zoetigheden

14725507_10210881385170316_4602890589505249171_n.jpg

met onder andere deze heerlijke taart met chocolade en pompoen (kijk maar eens naar dit recept)

14725628_10210881386770356_7974229251896754676_n.jpg

 

21-09-16

La Paix* 2016 derde bezoek

Deze had je nog te goed. Op één van de heetste zomerdagen - met de complimenten van de chef - 

full .png

ging zoon werken,

14051729_10210413376350388_2783847272149240505_n.jpg

de lunch voor het personeel maken

14117975_10210413924724097_4002167699526934796_n.jpg

en wij lunchen. We kozen voor de vijfgangen. Het werden er uiteindelijk iets meer ;-) 

Aperitief:

14079465_10210413426471641_46030157776720231_n.jpg

Amuse

Mosselen / aubergine /selder

14021706_10210413427311662_5950928543048298868_n.jpg

Amuse: 

Huisgerookte paling / rode biet / kersen / geitenkaas

14040111_10210413443032055_3952206638449429440_n.jpg

Amuse:

Sardine

14046052_10210413427991679_8217055520097180752_n.jpg

Voorgerecht: 

Rond gedroogde tomaten

14055202_10210413428351688_325056448115944043_n.jpg

14068092_10210413428431690_5845308005347478153_n.jpg

Voorgerecht:

Dé klassieker cheesecake La Paix*

14095952_10210413428711697_6937460624128619_n.jpg

Voorgerecht:

Kalf uit de Corrèze

14067518_10210413428831700_3313084126063870338_n.jpg

Voorgerecht:

King Krab van Noorwegen uit aquarium La Paix*

King krab/ avocado/ zwarte sesam/oesterblad

14034689_10210413429231710_3599222838417286516_n.jpg

Flan King Crab 

14089054_10210413429551718_5897242293823217104_n.jpg 

Voorgerecht:

Kaassouflé, renversé 

 14054213_10210413435391864_1575125326987379079_n.jpg

Hoofdgerecht:

Melklam uit Aveyron, aardappel gevuld met gebraiseerde schouder en Avola amandel & side dish 

14088663_10210413436311887_1822109379228760294_n.jpg

14055041_10210413437071906_6626585110946904636_n.jpg

Bier bij het hoofdgerecht:

een Amerikaanse trappist

14067477_10210413429911727_390815142531456765_n.jpg

Nagerecht

Abrikozen / amandelbiscuit / ijs van rozemarijn en honing

14022152_10210413438951953_5777837630679858068_n.jpg

Koffie en zoetigheden

14102173_10210413439591969_1999334271989815961_n.jpg

Eén woord ? TOP 

13-04-16

La Paix* 2016 tweede bezoek

 

Absoluut zalig schoolverlof. Na een week op de latten keek Zoon al reikhalzend uit naar zijn stage en naar dé King Crabs van chef David. 

Na ons vorige bezoek trok hij naar Noorwegen om deze fantastische krabben levend en optimaal te kunnen overbrengen naar zijn restaurant in Anderlecht waar ze zouden terechtkomen in een aquarium van 5 graden. Indrukwekkend (lekker) ! 

12524137_10209233679778711_1917253304490516841_n.jpg

12920353_10209233680978741_1048476916051959131_n.jpg

12963772_10209233680418727_6216574253981442225_n.jpg

12938082_10209233701139245_4919198280803584705_n.jpg

12938287_10209233702419277_1639979460395208559_n.jpg

Amuse:

Burrata/champignons de Paris/pompelmoes/augurk

12512642_10209233634297574_5545218708850784666_n.jpg

Voorgerecht:

King krab van Noorwegen uit aquarium La Paix*

King krab/ avocado/ zwarte sesam/ sorrenta citroen 

King krab/ flan dashi/ algen 

King krab bisque

Japanse rijst/algen

12961453_10209233635257598_5709524180449778779_n.jpg

12512337_10209233635337600_876819061713813049_n.jpg

12919833_10209233681018742_2410373898521736134_n.jpg

12963714_10209233635737610_1969030910805898619_n.jpg

Voorgerecht:

Polenta/ pata negra/parmezan in peperkorst

12987026_10209233636857638_6341164676312904454_n.jpg

12923336_10209233637257648_5840724146033090677_n.jpg

Voorgerecht:

Inktvis op houtvuur/aubergines/miso

12985362_10209233637897664_7119435781550616125_n.jpg

Hoofdgerecht

Bresse kip AOC ‘Shio-Koji’ uit houtskooloven / snijbiet / emulsie aardappelen algen

12928132_10209233638577681_7812720287629827185_n.jpg

12985547_10209233637937665_2650691483052374857_n.jpg

Nagerecht

Chocolade / Pistache/  Gariguette aardbeien

11959999_10209233639257698_9163520193541441161_n.jpg

Koffie, thee en zoetigheden

Ananas van Bénin en Baskische taart met zwarte kersen

944983_10209233639657708_6712186815590190522_n.jpg

En uiteraard... dé klassieker

12961525_10209233640777736_6089230536047743830_n.jpg

 

20-03-16

Lunch in het Hof Van Cleve*** 2016

Om 12 uur stipt ging de poort van de culinaire hemel open. Voor het vijfde jaar op rij reden we er samen met onze zoon en dochter door om zijn 12de verjaardag bij één van zijn favoriete chefs te vieren. 

Elke keer opnieuw weggeblazen van de rust en de sereniteit die er heerst. Zó welkom en op je gemak vanaf de ontvangst tot bij het verlaten. De gastvrouw mevrouw Goossens, de maître, de sommerlier en het hele zaalteam: nooit onderdanig, nooit opdringerig, nooit hautain, nooit verveeld. Geen enkel moment van onbehagen, drukte, voelen vergeten te zijn of iets nodig te hebben. Stijlvol, ongelooflijk hulpvaardig en tactvol, helemaal niet afstandelijk of net opdringerig. Zij becommentariëren élk gerecht en elke wijn vol passie, verstaanbaar, niet op een afgerammelende vanbuiten geleerde herhalend stemmetje, en vooral zonder de wenkbrauwen te fronsen als iemand weer iets niets verstond of een ingrediënt niet kende. En dat heb ik - echt waar - nog nooit elders meegemaakt. De aperitiefhapjes en het menu waren uitgebalanceerd, niet te uitgesproken of vergezochte combinaties en aroma’s, zonder te veel getover en zonder overdadig te zijn. Alsof je bij een vriend op bezoek bent die voor jou enkel de allerbeste gerechten wil serveren en de allerbeste wijn wil opentrekken. Bedankt aan het hele keuken- en zaalteam en tot binnenkort! En omdat beelden vaak meer zeggen dan mooie woorden... 

595_10208987546545534_7588572389603388252_n.jpg

Aperitief: Champagne Bollinger Special Cuvée & GT Raw

12115827_10208987531865167_1142454634731800392_n.jpg

Happy Bday my boy 

12803078_10208987534665237_8131929932390068281_n.jpg

ps: it's a small world: de sympathieke dame op de achtergrond herkende de kinderen van deze blog ;-) Zo fijn !  

1618675_10208987600946894_2470394555011791676_n.jpg

Brood

Spelt 100%

Rogge - trappist van Westmalle

Tarwe - olijfolie

Camp Rémy - Baguette

1934478_10208987538025321_6299339428615787317_n.jpg

Amuse

Pompelmoes / wortel / peper 'timut' 

995340_10208987527305053_8089207787305134225_n.jpg

Amuse:

Mossel / zuring / vadouvan 

10400063_10208987529505108_7334723504416422425_n.jpg

Amuses

Kerrie/kropsla/mimolette

Algen/zeekat/paprika

1914653_10208987534865242_3630562612396713399_n.jpg

12376321_10208987534745239_4732653238121989567_n.jpg

Amuse:

Wagyu/ basilic/ geitenkaas 

561428_10208987537585310_4270591757185669047_n.jpg

Amuse:

Kippenlever/rode biet/schaaldier

754_10208987543305453_6041214426915062365_n.jpg

Amuse:

Naamse slak/look/fregola 

10416624_10208987548665587_798267902095618255_n.jpg

Menu ‘Frisheid van de Natuur’ met op algemeen verzoek van zoon: duif als hoofdgerecht.

Eerste voorgerecht:

Zeebaars 'met de lijn gevangen' / miso / koolrabi / groene appel 

1455040_10208987551145649_8304473126046912992_n.jpg

Begeleidende wijnen eerste voorgerecht

1914780_10208987548785590_1640078575449298952_n.jpg

260499_10208987549385605_9134310836576372946_n.jpg

Tweede voorgerecht:

Wilde tarbot / artisjok/spinazie/bouillabaisse

12804867_10208987525625011_527991898908420028_n.jpg

Begeleidende wijn tweede voorgerecht

71461_10208987551745664_3921998063635367578_n.jpg

Dan weet je de duif op komst is... 

10592642_10208987535185250_7383447720974367058_n.jpg

'of zou ze gaan vliegen zijn mama?' Hoe rijkhalzend kunnen kinderen uitkijken naar een gerecht uit de culinaire hemel van chef Peter Goossens. 

 feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

Hoofdgerecht:

Jonge duif 'anjou' / moriel / spitskool / groene asperges

1466052_10208987539025346_7633935764736144194_n.jpg

10435700_10208987538385330_609092375441955325_n.jpg

734686_10208987539745364_631944435090889266_n.jpg

944342_10208987540825391_4876815985203930207_n.jpg

Begeleidende wijn hoofdgerecht

1914640_10208987529785115_7902931048605598842_n.jpg

Need no more words... 

11694146_10208987541945419_5388164040874257879_n.jpg

Nagerechten:

Chocolade Fleur de Cao 70% / caramel / hazelnoot/cheesecake

1236476_10208987550465632_7236525639696620513_n.jpg

10352784_10208987543665462_2986400174483845255_n.jpg

Nagerecht zonder toegevoegde suikers

10342496_10208987547185550_6537093362306610916_n.jpg

Thee, koffie en zoetigheden

12400981_10208987538505333_9030429661138483418_n.jpg

1528534_10208987538865342_5635869462648752784_n.jpg

1914666_10208987542185425_2008768206959604428_n.jpg

10348390_10208987544465482_6414187853262391678_n.jpg

1743445_10208987543985470_6738153427192502310_n.jpg

1914666_10208987539425356_3390785650829879455_n.jpg

1656181_10208987547785565_8427916328544403088_n.jpg

12027793_10208987548025571_748348429921629153_n.jpg

Digestief

10340159_10208987552745689_5061212553526813920_n.jpg

12802774_10208987552905693_5246834821040734928_n.jpg

En toen ... 

12274588_10208987552505683_6208063202719131846_n.jpg

564452_10208987581626411_802065085352310487_n.jpg

10348220_10208987582506433_5516464320778260709_n.jpg

Vijf jaar tussen deze twee foto's... 

1913577_10208988527370054_3686919249730396412_n.jpg

En bij deze is ons record op restaurant 'zitten' verbeterd met 5 minuten

995376_10208987607387055_239018215147703675_n.jpg

En aan hun gezichten te zien vonden ze het erg saai... Een buitengewoon fantastische namiddag ! 

 feest, hof van cleve, verjaardag, peter goossens

'Frietje steken nadien in Kruishoutem?' Ik dacht het niet ;-) 

1001086_10208987608347079_7098380606423014424_n.jpg

 

13-01-16

La Paix* 2016 eerste bezoek

 

Een pedagogische studiedag of schoolverlof zijn onlosmakelijk verbonden met een bezoek aan … inderdaad La Paix.

12509769_10208426734125574_2739569877389201678_n.jpg

Zoon draait een voormiddag mee in de keuken en we nemen aansluitend een fantastische lunch. Een vroege verjaardagstractatie dus gingen voor we voor het vijf gangen verrassingsmenu. 

Het interieur van het restaurant is in reconversie. Een prachtig kunstwerk met meer dan 1000 vogels in de vorm van een halve perfect uitgerekende halve bol siert het hoge witte plafond. De vogels zijn door de luchterplaatsing constant in beweging, voor mij persoonlijk een mooie verwijzing naar de steeds veranderende kaart van de chef. Nieuwe messen, sobere tafelschikking,... maar nog steeds een blijvend zalig brasseriegevoel. 

11205038_10208426734445582_2849934883409748824_n.jpg

12417609_10208426733205551_3580220286147976121_n.jpg

Amuse

Risotto butternut, emulsie geitenkaas, quinoa

12509366_10208426733085548_9168727350274983961_n.jpg

Voorgerecht

Cheese cake parmezaan/geitenkaas/gelei van eekhoorntjesbrood met seizoensgroenten en ricotta

12523160_10208426735885618_4622794766741211835_n.jpg

Voorgerecht

Crème van pollenta met pata negra en geraspte Zwitserse kaas geaffineerd met peper

12540546_10208426736645637_2922491152094042420_n.jpg

Voorgerecht

Inktvis uit Biarritz uit de houtskooloven met taartje van knolselder en miso met daikon

12509524_10208426737325654_6488274714495974529_n.jpg

12548989_10208426738805691_7710883515587840323_n.jpg

Ambachtelijk gebrouwen bier uit Buizingen: Den Herberg, perfect bij het hoofdgerecht. Een licht bier met een alcoholgehalte van 5,5 % vol. Goudblond, pittig en fijn gehopt met een forse schuimkraag.

12507141_10208426737565660_8440052269054998254_n.jpg

Hoofdgerecht

Natuurlijk gevet melklam van Aveyron uit de houtskooloven met cantharellen, crème van aardpeer, peer, aardappel gevuld met Brusselse waterkers uit de koninklijke serres, zwarte truffel uit de Pèrigord

12512824_10208426738965695_7120211927382075495_n.jpg

12509230_10208426739245702_4112256011309524035_n.jpg

12509015_10208426739725714_3944610359652445082_n.jpg

Nagerecht

Appeltaart '1000 pommes' met ijs van rozemarijn en honing ijs en zoute karamel met sinaasappelsap (gemaakt door Zoon)

12509280_10208426741165750_684386907974340135_n.jpg

What Else ? Bij de Nespresso ambassadeur ! 

10653350_10208426742805791_796788451522802693_n.jpg

12552590_10208426742405781_3716712402566042119_n.jpg

Stageschrift laten ondertekenen

12565593_10208426742285778_1225638411068110607_n.jpg

13-11-15

High tea @ The Wolseley

The Wolseley is gelegen op Piccadilly in een indrukwekkend gebouw.

the wolseley, high tea

Alleen al het interieur brengt je terug in de tijd. Hyacinth Bucket had hier perfect gepast ! Je kan er terecht voor ontbijt, lunch, diner en uiteraard ook voor een échte high tea. Je kan Londen niet verlaten zonder. 

the wolseley, high tea

De zaal is gezellig druk. Wij kregen een plaats op een rustig balkon met slechts 8 couverts. Misschien omdat we de enigen waren met kinderen ;-) 

the wolseley, high tea

Van de scones met clotted cream en huisgemaakte frambozenjam, over de finger sandwiches tot de patisserie: alles tot in de perfectie en - bijna - te mooi om op te eten.

the wolseley, high tea

the wolseley, high tea

the wolseley, high tea

Als niet thee-drinker hebben we toch allen genoten van de heerlijke The Wolseley Afternoon Blend.

the wolseley, high tea

Een leuke ervaring. Reserveren aangeraden. 

11-11-15

Jamie Oliver’s Fifteen

Plan A (Gordon Ramsey) werd plan B.

12208666_10207968085019633_8660727880569886560_n.jpg

Bij Jamie Oliver’s Fifteen kan je de moderne Britse keuken op zijn best vinden. Puur, elegant en smakelijk. Bovendien zit er een mooi verhaal achter dit concept. Reeds 12 jaar lang wordt er jaarlijks een groep van 15 kansarme stagiairs opgenomen in de keukenploeg met als doel ze op te leiden tot horeca-profs.  Fifteen biedt deze jongeren die voor grote uitdagingen hebben gestaan een kans om hun leven een andere wending te geven (in Amsterdam loop teen gelijkaardig project)

Reserveren is een must en… ga zeker iets vroeger en geniet van de geweldige bar.

11219434_10207968087699700_6563076526238966478_n.jpg

De volgende Gins kwamen langs: Rose Gimlet Cocktail (London dry gin, house-made yuzu, rose water cordial), Terroir Fizz Cocktail (Terroir gin, fresh lemon juice, sugar, soda & egg white with herbaceous notes) en de huis GT Fifteen GT (gin of the month Plymouth Navy Strenght & Fifteen's home made tonic water). En toen werd het écht tijd om aan tafel te gaan.

12122604_10207968087459694_9215166951493541872_n.jpg

Een zeer originele en wisselende en kleine kaart met verrassende smaakcombinaties en een zeer uitgebalanceerde wijnkaart, met veel keuzes per glas te verkrijgen. Er is ook een enorme keuze aan sharing bites. Toen ik de varkenswangen zag, was ik onmiddellijk verkocht.

11216586_10207968091059784_2904051504511160400_n.jpg

Voorgerecht:

Dorset Crab bisque, n'duja, samphire

1382001_10207968109220238_3334802164101299462_n.jpg

Voorgerecht:

Crispy pig's cheek, Clarence Court egg, granny smith apple, kimchi

1891115_10207968109420243_2437620179162261620_n.jpg

Voorgerecht:

Cured mackerel, granny smith apple, buttermilk

12187660_10207968125380642_2761434890715929566_n.jpg

Hoofdgerecht:

Gnocchi, onion sqash, goat's curd, sage, brown butter

12193842_10207968115500395_7268793405173845008_n.jpg

Hoofdgerecht:

Middle White Porc, pickled garlic, parsley root, kale & crispy potato cake, Fifteen chili ketchup

12196018_10207968120940531_5349531890741226269_n.jpg

Hoofdgerecht:

Salmon, cauliflower, kohlrabi relish, dill

12195815_10207968121620548_2009970879899159784_n.jpg

Voor een dessert was er jammergenoeg geen plaats meer. Een excuus om nog eens terug te gaan. Lekker eten aan redelijke prijzen* in een trendy interieur, attent en vlot personeel en leuk sfeer.

Jamie Oliver's Fifteen, 15 Westland Place, London N1 7LP

* lekker eten vinden in Londen heeft een prijs, ook bij Fifteen weten ze dit... dus hou ook rekening met de 12,5% extra service kosten die toegevoegd worden)

10-11-15

Rules: London’s oldest restaurant

12122873_10207962899810006_5385381883588170064_n.jpg

Op aanraden van een buurman kwamen we terecht in het authentieke decor van Rules, het oudste restaurant van Londen: het voert je tweehonderd jaar terug in de tijd. Dit restaurant werd al in 1798 geopend door Thomas Rule.

12065797_10207962901130039_1017138634129122803_n.jpg

Vandaag de dag worden hier nog steeds de heerlijkste typische Engelse diners bereid. Rules heeft zich vooral gespecialiseerd in traditionele gerechten: oesters, pudding en originele Britse pie. Je kan er heerlijk eten in een prachtig vormgegeven Engels decor. Ongetwijfeld één van de beste keuzes voor een culinair avondje in Londen in stijl met betaalbare middenklasse prijzen.

Het interieur baadt in een warme gloed, met knusse zitjes, lambrizering, wijnkoelers naast de tafeltjes, de berookte muren hutje-mutje-vol schilderijen, karikaturen, tuingravures, en de hele gezellige clubsfeer van het restaurant met zijn kelners in pinguinpakken wordt nog eens verdubbeld door een achterwand van spiegelglas.

12191753_10207962921210541_2779105845306610335_n.jpg

12208536_10207962909850257_3704721094888170216_n.jpg

Aperitief:

Een originele cocktail gereserveerd in een zilveren beker Black Velvet met Guinness en champagne. Super! 

12190091_10207962912290318_3013006262652731667_n.jpg

Hoofdgerecht:

Gebraiseerde varkenswangen met ham, savooi en mosterdsaus

12187673_10207962917810456_4364313565451924265_n.jpg

Nagerecht:

Geroosterde praliné brûlée met kumquat & limoenconfijt

12065832_10207962954611376_2234139583855912831_n.jpg

Nagerecht:

Plakkerige toffee pudding met gecarameliseerde walnoten & crème fraiche

12196226_10207962955371395_5242467453404823993_n.jpg

Nagerecht:

Chocolade taart met frambozen eau de vie saus & vanille-ijs

12208741_10207962956771430_7140057059222184817_n.jpg

Ook correcte gastronomie met klassieke keuken kan een beleving zijn. De varkenswangen waren hemels en de chocoladetaart één van de beste die ik ooit mocht proeven.

En de portier die was... 

11010616_10207962959531499_5655168756447466035_n.jpg

Rules, 35 Maiden Lane, Covent Garden, WC2E 7LB, London

02-10-15

The Jane’s flavours

Gezien Oud Sluis*** al even De Eetboetiek is, trokken we  - net als vorig jaar (verslag hier) - voor de verjaardag van Drama Queen naar dé ‘kerk’. Ondertussen een Michelinster verder en een nog steeds zeer gegeerd adres onder foodies.

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

Aperitief

Double W GT en alcoholvrij 

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

Amuse

Kousenband / rendang / seroendeng

the jane, nick bril, sergio herman

Amuse

Bloemkool / citroen / Szechuan peper

the jane,nick bril,sergio herman

Amuse

Topinambour / duindoornbes / hooi

the jane, nick bril, sergio herman

Amuse

Tartelette cèpes / comté / bouillon BBQ ajuin

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

We kozen voor het menu Jane’s flavours met vijf voorgerechten en aangepaste wijnen. 

 

Voorgerecht 

Coquille / knolselder / bergamot

Ansgar Clüsserath, Steinreicher 2013, Mosel, Duitsland

the jane, nick bril, sergio herman

Voorgerecht 

Tomaat / watermeloen / barilotto / lavendel

Ansgar Clüsserath, Steinreicher 2013, Mosel, Duitsland

the jane, nick bril, sergio herman

Voorgerecht 

Noordzeegarnaal/ slak uit Aardenburg / algen

Le Strette, Nas-Cëtta del Comune di Novelo 2014 Langhe DOC Italië 

the jane, nick bril, sergio herman

Voorgerecht 

Zeeuwse mosselen / groene selder / lavas / bottarga

Weingut Michael Gindl Buteo 12 2012 Weinviertel DAC, Oostenrijk

the jane, nick bril, sergio herman

Voorgerecht 

Dorade / Zeeuwse paling / courgette / miso

Weingut Michael Gindl Buteo 12 2012 Weinviertel DAC, Oostenrijk

the jane, nick bril, sergio herman

Hoofdgerecht:

Simmenthal rund / pompoen / curry / graantjes

The Bridge Wines, Shiraz Reserve 2014, Wellington WO, Zuid-Afrika 

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

Nagerecht:

Selectie van kazen Van Tricht en Zoon

the jane, nick bril, sergio herman

Nagerecht

Canelé / framboos / basilicum

Sajgo Pinceszet, Szamorodni 2008, Tokaji PDO, Hongarije

the jane, nick bril, sergio herman

Suikervrij nagerecht

the jane, nick bril, sergio herman

Jarig zijn heeft vele voordelen

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

Koffie, thee en zoetigheden

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

the jane, nick bril, sergio herman

Ik kan maar 1 ding zeggen: dat ze maar snel weer een jaar ouder wordt. Tot volgend jaar ! 

28-08-15

La Paix* 2015: derde bezoek

De gebruikelijke Geuze als aperitief

11960288_10207548334606135_7236551640599361452_n.jpg

en een schitterende amuse

Mosselen / bloemkool rauw en uit de houtskool / calendula

11889629_10207548335206150_2291435915051897425_n.jpg

 

waren de perfecte start om nog eens te klinken op het einde van een geweldige vakantie en alweer een dag stage van Zoon bij La Paix*

Selectie van boter: saké / rozemarijn / gezouten

la paix, david martin, david bonheur, stoere vent

We lieten ons verleiden door een selectie van vier voorgerechten die de nieuwe keuken van chef David voorstellen. Fris, uitstekend uitgebalanceerd, seizoensgebonden, recht uit de moestuin met enkele Japanse invloeden. 

Voorgerecht

Japans omelet dashi eekhoorntjesbrood / licht gerookte vis

11889594_10207549350791539_8510666153782531154_n.jpg

 

Voorgerecht

'Sandwich' uit de tuin van de chef / kruid van lavas / crème sinaas / rauwe amandel

11949279_10207548335326153_6462274768891723652_n.jpg

 

Voorgerecht

Cheese cake bodem van parmezaanse kaas / Belgische geitenkaas / gelei van erwtenschillen met een selectie van tomaten en nectarine

11733822_10207548336166174_6692244042108035439_n.jpg

 

Voorgerecht

Millefeuille van aubergine / inktvis

11951281_10207548336446181_8892070716226779556_n.jpg

Voorgerecht

Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie en side dish mini versie van cheese cake parmezanbodem / Belgische geitenkaas / gelei van erwtenschillen met een selectie van tomaten

11947656_10207548336086172_3115959680566019561_n.jpg

Voorgerecht

'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi en side dish courges in saus sesam/miso/soja. 

11951894_10207548337246201_2655547546012030034_n.jpg

11947597_10207548343326353_6030888528591003894_n.jpg

Hoofdgerecht

Duif van Steenvoorde / groenten uit de tuin in cocotte. Met jus van de duif in de aardappel en bonbons van het hart en de boutjes. Topklasse ! 

11898715_10207548336526183_1488758893879561822_n.jpg

 

Ex-duif ;-) 

 

la paix, david martin, david bonheur, stoere vent

Hoofdgerecht

Ribstuk Black Angus van het huis Lesage, bouillon rund/wortel

11041294_10207548336926193_6514533602125011832_n.jpg

Nagerecht

Gouden dessert van chocolade en pistache / pruimen reine Claude / citrus / gekonfijte noten

11224578_10207548344166374_2283709148930136087_n.jpg

11-08-15

A table with a view: Pure C* 2015

Pure C*, hét meest aantrekkelijke restaurant dat ik ken. Het staat gelijk aan zalige allesomvattende vibes in een all in one concept: niet enkel puur zilt, zuur en exotisch en geweldig 'delen-proeven-en-beleven' eten en betoverende cocktails en wijnen maar ook een vlotte no-nonsense bediening, leuke beats, natuur rondom en in je bord... 

Ons eerste bezoek dateert van 2010, ons laatste van exact een jaar geleden. We zijn ondertussen een Michelinster en 17,5/20 in de Gault Millau verder. Binnenkort gaan de werken aan het nieuwe Strandhotel van start. De uitgelezen kans om er nog eens een weekend op uit te trekken en te genieten van het rustige Ibiza aan de Noordzee.

Tot na de afwerking van het nieuwe hotel en residentie (2017) moeten we het - zo verklapte Syrco me - even zonder de tapasbar doen. Alleen al voor die 'Almejas a la marinera' kom ik terug. Hotelgasten kunnen ondertussen kiezen voor het Bites Menu geserveerd in het restaurant. En dat deden we ook de eerste avond. Het niveau van dit menu was - nog - een stuk hoger dan de lekkere bites die je voordien in de bar kon krijgen.    

De bar is omgebouwd tot ontbijthoek voor het hotel, de open nissen zijn gesloten met mooie cosy banken en extra tafels - ook in het 'oude' bargedeelte - en de keuken is enorm uitgebreid. Dat moet wel met een restaurant dat nu tot 75 couverts aankan.  

pure c,syrco bakker,sergio herman,cadzand,strandhotel

De volgende fase is het dak eraf, de vloer eruit en nieuwe grote ramen met zicht op de mooie duinen, het strand en de Noordzee. Die verbouwingen en interne veranderingen moeten een enorme druk meebrengen. In de zaal is daar echter niets van te merken. Pure C* in het kwadraat... minstens !

Pure C* Bites Menu

Aperitief
Gin Tonic Brecon GT / your own bag of botanicals

brecon.jpg

Amuses
Kwark / tarwegras / selder

kwark.jpg

Dip sticks / komkommer / dukkah

dip.jpg

Wortel / foie gras / kamille: een klassieker

foie.jpg

Algenkroepoek / citrus / aioli nog een klassieker

algenkr.jpg

Zeeuwse vlegel, een algenbroodje, algenboter, gezouten roomboter van Normandië, peper en poeder van zeekraal ter vervanging van zout.

brood2.jpgbrood.jpg

Voorgerecht
Sharing bites: een tafel vol voorgerechten om te delen !  

pure c,syrco bakker,sergio herman,cadzand,strandhotel

 

sharing1.jpg

sharing2.jpg

sharing3.jpg

sharing4.jpg

sharing5.jpg

Hoofdgerecht
Zeebaars / zilte takjes / duindoornbes

zeebaars.jpg

pella.jpg

Nagerecht
Pure C* chocoladetaartje / citrus : een klassieker

choc taart.jpg

Friandises bij de koffie

friand.jpg

pure c,syrco bakker,sergio herman,cadzand,strandhotelDe tweede avond van ons verblijf gingen we voor het Pure C* vijfgangen menumet aangepaste wijnen. In de details merk je toch wel zeer het verschil met het Bites Menu.

Aperitief

Gin Tonic Xoriguer / Dehours huischampagne

gin.jpg

champ.jpg

water.jpg

Amuses

amuses.jpg

Wortel / foie gras / kamille
Huacatay / Blauwe bes / green apple / geitenkaas

huac.jpg

Ansjovis / champignons / blauwe kaas

ansj.jpg

Oosterschelde paling / brioche / salie

oostersch paling.jpg

Broodje Pure C* : broodje makreel, vinaigrette, olijvencrème. Recht uit de oven aan tafel versneden.

broodje.jpg

broodje1.jpg

Voorgerechten
Mossel / mais / limoen / ketjap / lavendel

mossel.jpg

atmos.jpg

Haring / biet / spelt / meidoornbloesem

biet.jpg

biet1.jpg

pardas.jpg

Hoofdgerecht
Dorade / tomaat / olijf / jus van strandkrabben

dorade.jpg

dorade1.jpg

unlitro.jpg

Nagerechten

docil.jpg

Rabarber / schapenyoghurt / viool / kardemon

rab.jpg

rab1.jpg

Kaasselectie

kaas.jpg

'Memory of happiness'...
Een geniale creatie van avocado, koffiecrumble en citrus gebaseerd op herinneringen van Syrco aan zijn grootmoeder.

happy.jpg

water1.jpg

Rum of the Lords 1982 : a perfect end of a perfect evening

rum.jpg

Het prachtige en volledige zeezicht na het heraanleggen van de duinen.

pure c,syrco bakker,sergio herman,cadzand,strandhotel

zon.jpg

10-08-15

De Eetboetiek

Van café en kapsalon van grootouders Catharina en George Herrel naar mosselrestaurant van ouders Ans en Ronnie Herman. Het mosselrestaurant groeide uit tot het 3-sterrenrestaurant Oud Sluis*** van broer Sergio Herman naar uiteindelijk De Eetboetiek van Michel Herman en Sarine Oosterbaan, een combinatie van horeca en lifestyle onder 1 dak. De Eetboetiek is een leuk concept voor ontbijt, lunch, high tea en lifestyle. Lekker en puur eten in combinatie met de mogelijkheid tot het kopen van mooie lifestyle producten die men er gebruikt en ziet.

oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

Wil je in Sluis eens elders iets eten dan in de typische mosselrestaurantjes - waar trouwens niets mis mee is - stap dan zeker eens binnen in de Eetboetiek. Je kan er natuurlijk ook gewoon iets gaan drinken. Ons vorige bezoek was zo enorm meegevallen dat we hier twee maal gingen lunchen, in afwachting van wat onze magen mochten verwachten in Pure C* ;-)

oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

oud sluis,de eetboetiek,sergio herman,michel herman,sluis

Pasta van het huis met tomaten en gegaard buikspek

oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

Canneloni Spinazie met tomaten, jus van parmigiano en champignons

oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

Gin Tonic VL92

oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

Cocotte met Zeebaars uit de Noordzee met zuiderse groenten en aïoli

oud sluis,de eetboetiek,sergio herman,michel herman,sluis

Zuiderse mosselen met tomaat en aïoli

oud sluis,de eetboetiek,sergio herman,michel herman,sluis

Je kan er uiteraard ook gewoon iets gaan drinken en genieten van de mooie drankenkaart.

oud sluis, de eetboetiek, sergio herman, michel herman, sluis

In de zomer best reserveren. Binnen is er doorgaans een plek maar het terras is vrij geliefd.

De Eetboetiek

ps: de naam van de wi-fi is ondertussen aangepast ;-)

11-05-15

Lunch @ Bozar Brasserie 2015

 

Een pré moederdag lunch in Brussel.

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Amuse:

 

Boterham met plattekaas uit Beersel

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Voorgerecht:

 

Makreel twee bereidingen met citrusvruchten gemarineerd en half rauw, inktvis, zuring, dashi

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Hoofdgerecht:

 

Americain Simmentalrund uit Beieren van het huis Lesage, gehakt en à la minute bereid

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Hoofdgerecht:

 

Parmentier van rundswangen uit Charolais, chlorophylle van verse kruiden, Cecina

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Koffie en mignardises:

 

Cassis, chocolade/coco, meringue citrus

 

karen torosyan, david martin, bozar, la paix

 

 

Een absolute topper prijs/kwaliteit met eten waar je gewoon gelukkig van wordt !

 

17-04-15

La Paix* 2015 tweede bezoek

Inderdaad: schoolvakantie. Een stagemoment voor Zoon ...

11148606_10206459699750944_3987129253678175560_n.jpg

en een bijhorende lunch.

11148592_10206461990208204_6252283565574579530_n.jpg

Enkele nieuwigheden op de kaart. De sardine die bij ons vorige bezoek een amuse was, heeft zich ontpopt tot een fantastisch voorgerecht; een ribstuk van Black Angus; Bressekip AOC Shio-Koji,… altijd een reden om terug te gaan naar La Paix*

Amuse

Mozzarella di Buffalo, pompelmoes, erwten

22115_10206461991888246_1929010311457580001_n.jpg

Voorgerecht

Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie en side dish met kalfstong, kokkels en toast met rouille maison

 

11156279_10206461993528287_6505598836762111040_n.jpg

11147110_10206461993928297_3918186554838207942_n.jpg

 

Voorgerecht

Rauwe gamba Gamberro Rosso jus koraal en side dishes: Japanse flan met Gillardeau oester en ponzo/sesam/radijs

 

11150742_10206461994328307_2797422092912682161_n.jpg

10478641_10206461995408334_9149337472446549937_n.jpg

11150571_10206461994928322_8169151968771009594_n.jpg

 

Voorgerecht

Sardines gemarineerd in oude chardonnay azijn, jus van koriander en gember en side dish asperge/burrata

19223_10206462003488536_6857012463941778219_n.jpg

11149495_10206462004928572_1270156428749019051_n.jpg

Voorgerecht

'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi.

 

11147581_10206462005328582_7947055674642299469_n.jpg

 

Voorgerecht

Kaaskroketten en side dish met geitenkaas en puntpaprika

22114_10206461995888346_3594139872374147905_n.jpg

11167699_10206461996408359_3538726111580740506_n.jpg

Valduc

11150246_10206461998168403_1396714922387384146_n.jpg

 

Hoofgerecht van de suggesties

Kalfszwezerik van melkkalf uit de Corrèze, asperges 

10428044_10206462007408634_7315829303531104803_n.jpg

Hoofgerecht

Ribstuk Black Angus van het huis Lesage, bouillon rund/wortel

11149526_10206462005728592_8233670886724147154_n.jpg

Degustatie van groenten uit de moestuin van Pomone

20994_10206462007888646_9167568483533288722_n.jpg

11109302_10206462009448685_3821965796049260979_n.jpg

11150838_10206462017728892_7467119912381598691_n.jpg

Nagerecht

Brusselse wafel

11145559_10206462023609039_4407366974275782959_n.jpg

Nagerecht

Aardbeien, jus van bloemen en kruiden

11110458_10206462023089026_3037227243499916319_n.jpg

Een digestief ;-) Taras Boulba

11083843_10206462029369183_9060117565576367029_n.jpg

 

05-04-15

Diner @ Brasserie Bozar 2015

Een week kinderloos dus een quality time diner in tête-à-tête in de brasserie van Karen Torosyan onder het alziend oog van David Martin van La Paix*. Vlot en vriendelijke tweetalig personeel, een uitzonderlijk zicht op de open keuken, heerlijke verfijnde - veel meer dan - brasserie gerechten... wat kan een foodie nog meer wensen ? 

10641126_10206355894595880_7059201498318774532_n.jpg

Amuse

Espuma erwten / geitenkaas / crumble spek uit Elzas

11118842_10206355896475927_3385210245056170338_n.jpg

Voorgerecht

Makreel op twee wijzen: rauw in zout en half gerookt, inktvis, zuring, dashi

11130232_10206355896955939_7600561969119073405_n.jpg

Voorgerecht

Mousse van gerookte paling, krokante kalfswangen van Corrèze, miso-appel

11138632_10206355897355949_2411101059178009129_n.jpg

Extra voorgerecht (merci chef)

Roodbaars yuzu

11057496_10206355897915963_1656776977323061993_n.jpg

Als hoofdgerecht kozen we eerst opnieuw de parmentier van rundswangen maar chef Karen overtuigde ons de 'tourte' te proberen. Ronduit fantastisch ! Een stevig maar heerlijk hoofdgerecht waaraan - zo kwam hij nadien vertellen - een dikke maand testen voorafging om de perfecte cuisson te bereiken. En croûte un jour, en croûte toujours ! 10406815_10206355898635981_3999660833885779517_n.jpg

Hoofdgerecht

Taart van Baskisch varken, eendenlever, jus11140015_10206355899155994_4015302627835083016_n.jpg

11081421_10206355899876012_5343348916114049458_n.jpg

Mignardises: meringue van venkel, coco/chocolade, macaron, mango

10940985_10206355900596030_7592203708575480552_n.jpg

10402472_10206355900116018_631943843040163088_n.jpg

 

25-03-15

Lunch in het Hof Van Cleve*** 2015

'Mama hoe ongelofelijk lekker kan eten zijn?'

Zoon alweer een jaar ouder en een fantastische ervaring rijker. Voor het vierde jaar op rij voor hem geen cadeau's nodig, enkel 'gaan eten bij chef Peter'. 

De poort van de culinaire hemel

IMG_4153.JPG

Aperitief:

Champagne Dehours Trio extra brut

Infusie van appel met munt en ananas

IMG_4163_2.JPG

Amuse

Zandwortel

munt / gember

IMG_4159_2.jpg

Amuse

Kerrie

Garnaal/haddock

IMG_4162_2.JPG

Amuse

Schotse zalm

Miso/aubergine

 

IMG_4170_2.JPG

 

Amuse

Kippenlever

Rode biet / hazelnoot

 

IMG_4172_2.JPG

 

Amuse

Ossenstaart

Truffel /knolselder

 

IMG_4182.JPG

Brood

op steen gebakken met zuurdesem

Spelt 100%

Rogge - trappist van Westmalle

Tarwe - olijfolie

Camp péry - baguette 

IMG_4169_2.jpg

Hoeveboter - Boer Haerinck

Gezouten boter - P. Bellevaire

Olijfolie - Selectie Hof Van Cleve 

IMG_4176.JPG

 

Menu 'Frisheid van de Natuur - Innovatie en traditie': uitstekende keuze en speciaal voor Zoon met duif als hoofdgerecht. 

IMG_4183.jpg

Voorgerecht

Langoustine ‘Guilvinec’

Radijs/ponzu/koriander 

IMG_4191.jpg 

IMG_4192_2.JPG

 

Begeleidende wijnen:

Japanse Grace Koshu 2013 Private Reserve 

IMG_4185.jpg

Sloveense Domaine Ciringa Fosilni Breg Sauvignon Blanc 

IMG_4189.jpg

Voor het tweede voorgerecht was een prachtige wilde tarbot van ruim 8kg binnengehaald.

IMG_4399.JPG

IMG_4400_2.JPG

Voorgerecht

Wilde tarbot

Dashi/broccoli/waterkers 

IMG_4215_2.JPG

 

Begeleidende wijn:

Vinatigo 2012 Ycoden Daute Isora Tenerife 

IMG_4216_2.jpg

 

Hoofdgerecht

Jonge duif ‘Anjou’

Salie/aardpeer/knolselder

Hoe fantastisch kan een gerecht inderdaad zijn. Als een 'culinair orgasme' al bestaat, was dit het wel.  

IMG_4230_2.jpg

IMG_4231.jpg 

IMG_4232_2.jpg

 

Begeleidende wijn:

Château Vrai Canon Bouché Canon Fronsac 2007 

IMG_4222_2.jpg

 

Kaaskar

IMG_4262.JPG

IMG_4271.jpg

Nagerecht

Ananas

Saffraan/bergamot/griekse yoghurt ‘pur natur’

 

IMG_4273.jpg

Chocolade en zoetigheden bij koffie en muntthee

IMG_4310_2.jpgIMG_4323_2.jpg

IMG_4324_2.jpg

 IMG_4297.jpg

IMG_4299.jpg

IMG_4314_2.JPG

IMG_4315_2.JPG

IMG_4327_2.JPG

Baba au rum voor de jarige... 

IMG_4300.JPG

Digestief

 

Candenhead’s Guyanan Rum 25 years 46% 

 

IMG_4328_2.jpg

IMG_4330_2.jpg

 The Macallon Elegancia Single Malt Scotch Whisky 12 years 40%

 

IMG_4329_2.jpg

En toen had ze nog een 'klein hongertje' en kreeg ze nog wat Pas de Bleu van de chef... 

IMG_4322_2.jpg

Naar huis met de nieuwe creatie van Dominique Persoone

IMG_4404_2.jpg

Een sublieme lunch, een prachtig kader, een discreet vlot en humoristisch zaalteam onder de hoede van de immer vriendelijke klassevolle mevrouw Goossens bijgestaan door Serge en de fantastische maître Matthieu, een keukenteam onder leiding van chef Goossens en sous-chef Maarten dat eten kookt waar zelf ik stil van word,... Een voorrecht om hier te mogen tafelen. Ik ben maar op weinig plekken mijn culinaire hart verloren, maar zeker hier. Enkel dankbaarheid en respect.

21-02-15

Brasserie Bozar 2014

Eind december vorig jaar stond een bezoek aan Plaisir d’Hiver op het programma. Door rotweer met smeltende sneeuw waren we ‘genoodzaakt’ een alternatief te zoeken en al snel kwamen als ‘voorproevers’ voor deze feestelijke gebeurtenis terecht in Brasserie Bozar. Het verslag van een snelle lunch.

10888777_10205481593858908_7798427774452201642_n.jpg

10888975_10205481315291944_2686024803843619819_n.jpg

1013871_10205481319412047_3895594180532849274_n.jpgA

Amuse:

 

Pompoen/kastanje/crumble van spek

 

10384731_10205481319052038_795488515052989984_n.jpg

Hoofdgerecht:

Krokante varkenspoten en varkenswangetjes uit Baskenland

10891964_10205481320172066_8048343286592189361_n.jpg

Hoofdgerecht:

Parmentier van rundswangen Holstein / chlorophylle van verse kruiden / cecina

10891695_10205481320452073_7342316040638289324_n.jpg

Nagerecht:

Taartje met citrusvruchten en meringue

10897025_10205481361133090_4778177202103273214_n.jpg

Nagerecht:

 

Baba met rhum El Dorado / kakis

10556293_10205481323172141_3690465960326958506_n.jpg

Bij de koffie:

10897091_10205481321972111_6824019263690492405_n.jpg

19-02-15

La Paix* 2015 eerste bezoek

La Paix* … oude liefde roest niet.

IMG_3661_2.jpg

En oude gewoontes kan je best niet veranderen dus schoolvakantie wil zeggen: Zoon op stage...

IMG_3627.JPG

IMG_3628.JPG

... en wij er gaan eten.

 

Amuse:

Dé klassieker bisque van krab met koude koffiecrème

IMG_3636_2.JPG

Amuse:

Sardine, jus kool, grany smith, gember, radijs en ricotta

IMG_3639_2.JPG

Voorgerecht:

‘Vitello Anguillo’ kalfsvlees uit Corrèze, gerookte paling, dashi en seizoensgroenten

IMG_3646_2.JPG

IMG_3650_2.JPG

Voorgerecht:

Kaaskroketten La Paix side dish emulsie geitenkaas

IMG_3649_2.JPG

IMG_3654_2.JPG

Voorgerecht van de suggesties:

Crevettes crues Gamberro Rosso jus ‘corail de tête’ met side dish: Japanse flan en Gillardeau oester

IMG_3645.JPG

IMG_3651_2.JPG

Voorgerecht:

Black Cod, Sake-Kasu, dashi met laurierIMG_3648_2.JPG

IMG_3653_2.JPG

Hoofdgerecht:

Filet pur Simmental de Bavière, kool

IMG_3672_2.JPG

IMG_3668.JPG

Hoofdgerecht:

Wagyu wangen geconfijt / wortel

IMG_3670_2.JPG

Nagerecht van de suggesties:

Babba citron met sorbet passievrucht

IMG_3685_2.JPG

Nagerecht:

Selectie van kazen

IMG_3688_2.jpg

Nagerecht: 

 

Citroentaart en sorbet van karnemelk met meringue van venkel

IMG_3684_2.JPG

Bij de koffie:

IMG_3690_2.jpg

Stageschrift laten tekenen en ... laat die paasvakantie maar komen !

 

IMG_3694_2.jpg

 

17-02-15

Brasserie Bozar 40Y

 

40 and fabulous...dat vierde ik met familie en vrienden in Brasserie Bozar. Deze gezellige toegankelijke brasserie in Het Paleis van Schone Kunsten serveert de keuken van David Martin van La Paix* die traditie rijmt met innovatie aan de hand van verse producten en gepimpte Frans-Belgische klassiekers. 10888731_10205719231159692_5182351954101679051_n.jpg

In de keuken staat chef Karen Torosyan die op een mooie manier de signatuur van de beschermheer doortrekt in elk gerecht. 

Alleen al de pastei in de verplaatsing meer dan waard ! 

10940995_10205718895471300_7554783574260704985_n.jpg

Amuse:

pompoen/kastanje/crumble

 

10406665_10205718980993438_144240339566573361_n.jpg

 

Voorgerecht:

Pastei in korst 100% Belgisch, eendenborst  en eendenlever van La Ferme de La Tour, Brasvar varkensvlees

 

10931340_10205719265440549_6112870622749225349_n.jpg

 

Hoofdgerecht:

Opgevulde parelhoenborst uit Normandië  Label Rouge gevuld met gekonfijte citroen, salie en vergezeld van seizoensfruit en -groenten

 

10885232_10205718989873660_6997992112842051351_n.jpg

 

Nagerecht

Taart trio van chocolade sorbet Campari orange

 

10942639_10205718997273845_3774755861549952355_n.jpg

 Bij de koffie

10527260_10205718997913861_2203457638005511616_n.jpg

 

Vlot en vriendelijk personeel, een leuke omgeving met oog voor detail, een open keuken, een mooie wijnkaart... Bozar Brasserie 15/20 in de GaultMillau en absolute topper qua prijs/kwaliteit. 

 

 

 

 

24-11-14

Michelin 2014

Ik had mijn favoriete La Paix* van David Martin graag gezien met een tweede ster, maar wie ben ik? 

michelin.jpg

Hier de sterren aan het firmament van de Belgische gastronomie. Je ster(ren) behouden is uiteraard al 'zeer sterk'.

Bovenaan de top blijven de sterkhouders. De Karmeliet (Brugge), Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Zedelgem), met het maximum van 3 Michelinsterren. Ons land telt deze keer geen nieuw tweesterrenrestaurants.

Wel een aantal nieuwe éénsterrenzaken. Het fantastische The Jane Antwerp van Nick Bril en Sergio Herman amper 8 maanden na opening,  Publiek in Gent van Flemish Foodie Olly Ceulenaere, Monde est Petit (Etterbeek), Le Pigeon Noir (Ukkel), Philippe Meyers (Eigenbrakel), Da Mimmo (Sint-Lambrechts-Woluwe), D’Oude Pastorie (Lochristi), Aux Petits Oignons (Geldenaken), Héliport Brasserie (Luik), Les Pieds dans le Plat (Hotton) en het Luxemburgse La Cristallerie.

Restaurants die uit de gids zijn verdwenen: 't Huis van Lede (Kruishoutem), Lemonnier (Lavaux-Sainte-Anne), La Frairie (Perwez), Prêt-à-Gouter (Zolder) en Favaro en Le Bouquet Garni in Luxemburg.

06-11-14

La Paix* 2014 vijfde bezoek

Een sympathieke gastvrouw, een chef met zoveel oprechte passie voor zijn keuken, een tof keuken- en zaalteam: La Paix* is en blijft mijn favoriete restaurant (alle andere verslagen kan je hier vinden). Dus gingen we er Man zijn verjaardag vieren. Schoolvakantie wou ook zeggen dat Zoon alweer een halve dag ging mise-en-placen.

En dat heeft alweer gevolgen ;-)

10645061_10205048722797402_59330983144321428_n.jpg

Amuse

Fazant / kool / pickles

10636106_10205048724437443_2914267434807912674_n.jpg

Voorgerecht

Kaaskroketten La Paix

10730861_10205048725477469_6188310881888983505_n.jpg

Voorgerecht van de suggesties Lang geleden dat ik nog zo een fantastisch voorgerecht at !

Crevettes crues Gamberro Rosso jus ‘corail de tête’ 

10374535_10205048725997482_3656077684220341506_n.jpg

Side dish bij voorgerecht van de suggesties Gaspacho rode biet muscat druiven / praline geitenkaas / makreel

10659255_10205048726357491_3830573223899641518_n.jpg

Tussengerecht

Black cod / dashi

10421636_10205048727717525_1442805993939548618_n.jpg

Tussengerecht

Cocktail gillardeau / groene appel / kool / gember / koriander 

6286_10205048727877529_8527637351255461240_n.jpg

Hoofdgerecht

Onglet Black Angus van huis Metzeger, seulement servi bleu met béarnaise 

10432124_10205048728637548_3194264742675154324_n.jpg

Hoofdgerecht

Wagyu wangen krokant geconfijt /pasta uit Sardinië / girolles 

10659268_10205048729637573_8926084122766027988_n.jpg

En van een halve dag mise-en-placen krijg je serieuze appetijt

10173709_10205048730157586_4710950259579586756_n.jpg

Hoofdgerecht (portie als voorgerecht)

'Vitello Anguillo' kalfsvlees uit Corrèze, gerookte paling, dashi en seizoensgroenten

154547_10205048728437543_8450047880548996744_n.jpg

Nagerecht 

Crème brûlée révisé vanille de Madagascar, eigenhandig 'gebruleerd' door Dochter

10609524_10205048732157636_5781063280865696751_n.jpg

10606208_10205048732437643_63476669899774051_n.jpg

Nagerecht

Citroentaart en sorbet van karnemelk met meringue van venkel 

 

10420344_10205048732917655_7315889428083840588_n.jpg

Bij de koffie:

meringue moelleux

10675803_10205048732997657_362943782197465198_n.jpg

Verjaardag wil zeggen...

10441044_10205048734677699_6156354907694858742_n.jpg

En naast de handtekening van zijn favoriete chef Peter Goossens is maar plaats voor één andere chef: David Martin !

10523722_10205048734477694_6545770905780505967_n.jpg

14-09-14

The Jane : de hype doorprikt

In ’t Groen Kwartier van Antwerpen sprak Sergio Herman tot God en zei ‘laten we hier een culinaire tempel bouwen’. Een complete verrassing voor Dochter - met net als vorige jaar voor Oud Sluis*** - maanden stilzwijgen vooraf... En toen gingen we naar de zoo van Antwerpen. Achter die grote zwarte deur schuilde echter The Jane. 

the jane, nick bril, sergio herman

Het is natuurlijk een hele hype geweest, een bijna massahysterie als de reserveringsprocedures moeilijker verliep dan voor Tomorrowland, (té)veel media-aandacht en foto’s,… maar wij lieten het zonder vooroordelen op ons afkomen. De ontvangst was meteen al fenomenaal en niét enkel omdat we ex-Oud Sluis klanten of Pure C* klanten zijn.

 

We waren énorm onder de indruk en ik kreeg er zelfs kippenvel van bij het binnenkomen.

10641016_10204671558568532_569362349484539364_n.jpg

 

De setting is ... oordeel zelf maar...

10628361_10204671637770512_8370911032877118510_n.jpg

De 19de eeuwse kapel van het Militair Hospitaal lijkt minder groot dan ik dacht, veel gezelliger ook met leuke zithoeken met ruim 80 couverts en doeken tegen de wand voor een intieme akoestiek. Je weet niet waar eerst kijken.

10628479_10204671542808138_2585864085222153783_n.jpg

 

Prachtige glasramen ontworpen door Studio Job,

1505044_10204671622610133_2979548870866073111_n.jpg

een interieur van de hand van Piet Boon en aan het plafond een - noem het zeeëgel- luchter van 800kg uit Beiroet: 10 meter breed en met 150 lichtpunten. Hij hangt laag boven de tafels en doorbreekt de hoogte van het plafond. Door de luidsprekers fantastische beats, nét iets harder dan elders. 

 

Onder de neon doodskop in de plaats van het altaar: de keuken.

10641144_10204671545888215_6301868721847060529_n.jpg

En als culinaire 'god' Nick Bril: jarenlang sous-chef van Sergio in Oud Sluis***. We kregen er na de service een uitgebreide rondleiding van Nick. Prachtig wat ze daar neergezet hebben.

 

10583803_10204671624770187_4323311260183212339_n.jpg

 

Maar vooral: zo mooi te zien hoe goed die zich voelt in zijn keuken, hoe fantastisch graag hij er staat en kookt, hoe enorm en terecht trots hij is… op zijn team, wat hij brengt en hoe. Een top gast! Hij zorgde dan ook voor een absoluut hoogtepunt voor de jarige.

10665214_10204671622970142_323186102803956078_n.jpg

Over naar het eten dan maar? Ok sorry... enkel maar superlatieven. 

 

Meteen water, brood, olie en boter op tafel en als eerste amuse kregen we een pittige brokkelkaasdip. 

10641144_10204671534567932_6995854635959500180_n.jpg

De andere amuses kwamen in strakke design potjes. Drie  op één bord : een vitamine shot van appel, gember en selder; Arabische smaken met falafel; en tzatziki.

10641273_10204671537608008_1059984697297641006_n.jpg

10696433_10204671540168072_1105402401294026989_n.jpg

Ondertussen kwam ook de maître de kaart voorstellen. Je kan er kiezen tussen 3 (€55),5 (€70) of 7 (€85) voorgerechten, mét hoofdgerecht en dessert én/of kaas nadien. Op zaterdag is het 5 of 7 dus kozen we 5. Voor de wijnen kan je kiezen tussen enkele glazen per gerecht of je laat de vlotte en vriendelijke sommelier kiezen, wat we dan ook deden. 

 

De cocktail wizard Paul Morel kwam van zijn Upper Room Bar naar beneden om ons geweldige cocktails te brengen. 

 

Double You Gin Tonic: met 21 plantaardige en regionale kruiden oa jeneverbes, hop, roos, bloesem, koriander… en een druppel absinth. Zwart als de duivel, puur als een engel!

1908061_10204671547488255_5699311453940164963_n.jpg

Alcoholvrij aperitief voor de kinderen: 'te mooi mama om op te drinken maar té lekker om te laten staan'

10603748_10204671536247974_2662009888545209772_n.jpg

10685481_10204671549888315_4284685993536917552_n.jpg

Voorgerecht:

Maatjes/platte kaas/groene appel/zuring

10689762_10204671559888565_1542630873229541752_n.jpg

10665690_10204671559848564_5145699249229918880_n.jpg

Voorgerecht:

Thaise zalm

10635867_10204671553248399_7228039351177508713_n.jpg

Aangepaste wijn bij maatjes & zalm : Fox Run Riesling Dry 2013 Finger Lakes AVA USA

 

Voorgerecht:

Gillardeau oester/algen/granité verveine en Champagne

10590677_10204671563328651_5419532362280717689_n.jpg

10690314_10204671563808663_8962003739799884903_n.jpg

Voorgerecht:

Paella/inktvis/amandes/piquillo

10614254_10204671560968592_3475086360583952404_n.jpg

10690328_10204671567648759_1662822807567524316_n.jpg

Aangepaste wijn bij de oester & paella Iona Chardonnay 2013 Elgin WO, South Africa 

 

Voorgerecht:

Kip béarnaise

10455058_10204671570888840_167955739647403187_n.jpg

10653702_10204671570048819_775105021144649322_n.jpg

Aangepaste wijn bij de kip: Mylène Bru, Lady Chasselas 2013 Sète VdF Frankrijk

 

Prachtige messen van Florentin Kitchen Knives, speciaal voor The Jane gemaakt.

10539123_10204671588329276_3581689776413603087_n.jpg

Hoofdgerecht:

Kalfslende MRIJ/courgette/ansjoviscake/gremolata

10592789_10204671580529081_5060803586362315454_n.jpg

Aangepaste wijn bij kalfsvlees : La Ciarliana Nobile di Montepulciano 2009 Prugnolo Gentile Italië 

 

Kaasselectie Van Tricht & Zn

10615608_10204671604089670_5757437758028913759_n.jpg

Nagerecht:

Blauwe bes/chocolade/merlot azijn: supermix tussen smaken van chocolade, bosbessen, diepgevroren merlotazijnbolletjes.

Aangepaste wijn bij blauwe bes dessert Braida Brachetto d’Acqui 2013 Italië 10570300_10204671593129396_728268172842104538_n.jpg

 

Nagerecht:

Suikervrij dessert 

10632798_10204671591649359_8998262256048559643_n.jpg

Surprise dessert

1932447_10204671606009718_1043053032072432781_n.jpg

10702065_10204671612369877_8169366909321431312_n.jpg

Uit de uitgebreide koffie-, thee- en digestiefkaart kozen bij oa. Italiaanse espresso en latte macchiato

10645229_10204671616009968_5709682313927809151_n.jpg

en de kinderen kozen verse muntthee en 'Top of the Bill: The Jane' thee

 

Zoetigheden bij de koffie :

Onder andere Vika macaron (genoemd naar het dochtertje van de chef), warme madeleine met wortel en gember en chocolade van The Chocolate Line van Dominique Persoone. 

 

10352823_10204671609169797_6890777436184798059_n.jpg

 

 

994485_10204671609289800_7824724968708653191_n.jpg

 

Als je de hype doorprikt van het meest besproken eetadres van België en kijkt wat The Jane écht is, zonder franjes, zonder kleren aan haar lijf: wat ‘blijft’ er dan 'over' ? 

The Jane is totaal niet te vergelijken met wat Oud Sluis*** was of Pure C* is. Ik walg van het woord maar 't is o zo waar: een ‘concept’ op het allerhoogste niveau. Ik noem het liever een unieke totaalbeleving die je nergens anders zal vinden: de sfeer, de details in àlle aspecten van inhoud op je bord, internationale topkeuken met meer zuiderse en oosterse toetsen, minder gewilde complexiteit op het bord, pure smaken, het bestek, porselein, interieur, dynamisch personeel, de wijnkelder, pure klasse tot in het kleinste kamertje (ja zelfs enkel lauw water uit de kraan)… Gewoonweg: f*cking perfect! 

the jane, nick bril, sergio herman

We bezochten ook The Upper Room Bar met plaats voor 40 personen. Hier is Paul Morel, die we kennen van Pure C*, dé man en zorgt hij samen met een apart keukenteam voor een tasting menu of à la carte en uiteraard: cocktails zoals je ze nergens anders zal proeven. We komen hier nog uitgebreid op terug na een eerste bezoek. 

10628284_10204671634250424_7654525419838316291_n.jpg

 

Laat de hype nu maar rustig voorbij gaan, alles mooi verder op de rails en the sky is the limit voor dit top team. 

Kàn die knappe sexy ontembaar sensuele en chique The Jane nog groeien ? Kan ze als een bijna ideale vrouw nog smaakvoller en gesofistikeerder worden? Ongetwijfeld en wij gaan dit zéér graag mee volgen. En hebben wij geluk: Dochter heeft nu weer een vaste stek om haar verjaardag te vieren. 

 

The Jane Antwerp

18-08-14

Diner bij Vivendum*

Dochter en ik kozen voor een ladies weekend in stijl: een uit 1736 daterende kapelaanswoning te Dilsen-Stokkem die omgetoverd werd tot een prachtige hostellerie en restaurant. 

vivendum, alex clevers

vivendum, alex clevers

De B&B is kleinschalig: de drie kamers en loft zijn chique en landelijk. 

vivendum, alex clevers

Restaurant Vivendum* dan, want daar kwamen we tenslotte voor, werd in 2007 bekroond met één Michelinster, heeft 16/20 in Gault Millau en chef Alex Clevers behoort de Jeunes Restaurateurs d’Europe. In 2010 vertegenwoordigde hij ons land op de Bocuse d’Or. Vanuit zijn halfopen keuken deelt hij zijn moderne terroir gerechten gebaseerd op de Franse keuken uit.   

vivendum, alex clevers

 Dochter en ik gingen voor à la carte. 

vivendum, alex clevers

 Huischampagne 

vivendum, alex clevers

Amuses

Met sesam gegrilde tonijn / dashi / fijne groenten

vivendum, alex clevers

Aubergine / ansjovis / olijven

vivendum, alex clevers

Bloemkool / anijs / kaviaar

vivendum, alex clevers

Cake van olijf / geitenkaas

vivendum, alex clevers

Voorgerecht

Nieuwe haring / tomatenvariëteiten en - smaken / sorbet van komkommer

Portugese Maria Gomes 2012

vivendum, alex clevers

Voorgerecht

Twee maal King krab / natuur met algenboter / aangemaakt met mayonaise

vivendum, alex clevers

Hoofdgerecht

Kreeft van de BBQ / zomerse bio-groentjes / algenboter

Château Labouré Roi Chardonnay uit Bourgogne 2011

vivendum, alex clevers

Hoofdgerecht

Zeeduivel in de BBQ gerookt / sinaasappel / wortel / koriander

vivendum, alex clevers

vivendum, alex clevers

Voor een dessert hebben we gepast deze keer, we waren helemaal 'voldaan'. Mooie en pure smaken in onze borden, een vriendelijke correcte klassieke bediening door twee heren én de chef zelf. Fijn ook hem in de zaal te zien. Sommelier Martin Foncke zat er met zijn aangepaste wijnen knal op. 

vivendum, alex clevers

Na een korte nacht in kamer 1 kregen we een meer dan uitgebreid ontbijt geserveerd door een uiterst vriendelijke dame die gastvrijheid duidelijk in haar bloed heeft.* 

vivendum, alex clevers

 

* Een B&B en restaurant combineren is prachtig maar vergeet niet dat je tijdens een drukke middagservice ook de B&B gasten rustig moet kunnen ontvangen. Het onthaal bij aankomst door iemand van het zaalteam, die we ’s avonds niet meer gezien hebben, mocht best iets hartelijker…  

05-08-14

De Eetboetiek: pand met familiehistorie

Opa Georges Herrel was de eerste man uit de familie die een horecabedrijf startte in het huidige pand van Oud Sluis. Hij begon er een café/bistro. De locatie van Oud Sluis aan de Beestenmarkt in Sluis is de plek waar Ronnie Herman, de vader van Michel en Sergio, de bodem legde voor de carrière van Sergio Herman in zijn mosselrestaurant. Na de sluiting van Oud Sluis bleef het een 'Herman': een initiatief van Michel Herman, de broer van Sergio die tot de sluiting gastheer was in Oud Sluis***  en zijn vriendin Sarine Oosterbaan. 

10403205_10204342735908171_4256828381516362758_n.jpg

De Eetboetiek werd een combinatie van een laagdrempelig restaurant waar je terecht kan voor ontbijt, lunch, “High Tea, Beer & Wine”. Natuurlijk moesten we daar gaan lunchen tijdens ons weekend in Cadzand

10354816_10204355480506778_3219053995168411152_n.jpg10509704_10204355480626781_6938411040488395051_n.jpg

10378916_10204355482466827_2446394616439736463_n.jpg

10354816_10204355480506778_3219053995168411152_n.jpg

10576899_10204342736228179_3888879788546352932_n.jpg

10479053_10204342737268205_8666798258445739180_n.jpg

10559951_10204342736788193_5782799319586762060_n.jpg

Vitello Tonnato met artisjok, zachte schapenkaas en kappers

10576958_10204355483506853_103161517314296500_n.jpg

Cocotte met Pieterman uit de Noordzee en zuiderse groenten en aïoli

984194_10204355484106868_9145866703944273318_n.jpg

Wij hebben er fantastisch lekker en puur gegeten. Iets wat Sluis nodig had na het vertrek van Oud Sluis*** ;-)

  De Eetboetiek is bovendien een lifestylewinkel voor onder andere Nordal, servies van Serax, …

10354138_10204355480786785_7555969557939348471_n.jpg

10384445_10204355481986815_1012638739995471967_n.jpg

10526064_10204355481666807_5758628402705311746_n.jpg

Wist je dat De Eetboetiek overnachtingsmogelijkheden heeft in Casa Chico y Luna? Dit mooie guesthouse, voorheen het guesthouse van restaurant Oud Sluis, ligt op vijf minuten afstand rijden van De Eetboetiek dichtbij het pittoreske Sint Anna ter Muiden. Casa Chico y Luna heeft drie deluxe kamers, bijzonder mooi ingericht en met een geweldig uitzicht over de weilanden.

ps: misschien even de naam van de wifi veranderen ;-)

 

10559704_10204342734868145_4900565932298713514_n.jpg

 

04-08-14

Pure C* summer vibes

Weinig plaatsen hebben zo een aantrekkingskracht op mij als Pure C. Syrco heeft onder de vleugels van Sergio een uniek restaurant uitgebouwd. Beter dan zijn leermeester kan ik het Ibiza aan de Noordzee niet omschrijven.

IMG_3145.JPG

‘Pure C is een ode aan Zeeland, de wereld en het leven: sexy cocktails, betoverend eten, geweldige wijnen, een fraaie lounge, een mooi interieur, goede muziek en een prachtig vergezicht over de weldadige zee… het gaat om beleven, delen en proeven…  dit is voor mij het restaurant van de toekomst, waar kwaliteit op het bord samen gaat met gezelligheid en een gemoedelijke lekkere losse sfeer‘ ~ Sergio Herman 

Het was al van de ‘Quatre Mains David Martin / Sergio Herman‘ geleden dat ik er nog was. De kinderen op stage Engels/sport dus man en ik richting Cadzand voor een lang weekend 'en amoureux' met zicht op zee. Onze vorige bezoeken waren steeds in de herfst of winter dus konden we deze keer wél genieten van het schitterende terras.

IMG_2830.jpg

IMG_2835.JPG

De bar is en blijft een aanrader voor wie geen plaatsje kon bemachtigen in het restaurant. Het niveau van de ‘bites’ is enkel nog gestegen en je kan à la carte eten en kiezen tussen de little bites, charcuterie of classic bites of gaan voor een één van de twee menu’s: sharing bites (€39,5) of bites de luxe (€67,50) bestaande uit starters, hoofdgerechten en dessert. Wij kozen de sharing bites.

 

Gin Tonic Berkeley Square bergamot/lavendel

IMG_2807.JPG

Gin Tonic Bobbys limoengras/ gember /rode peper

IMG_2808.JPG

Gin Tonic Brecon, your own bag of botanicals

IMG_2855.jpg

Algen krokant sambal crème

IMG_2804.JPG

Dikke frieten luchtige aioli, pikante tomatencompote

IMG_2814.JPG

Kippenhuid krokant gele currycrème

IMG_2817.jpg

Coppa Pure C ‘oak aged’ gin

IMG_2816.JPG

Gillardeau oester

IMG_2820.JPG

Marokkaanse salade, baba ganoush, durum en brood

IMG_2840.jpg

Zeebaars, groene curry, thaise basilicum, galangal

IMG_2869.JPG

Almejas a la marinera

IMG_2888.JPG

Tomatenvariaties / pittige schapenkaas: speciale tasting nieuw gerecht tx Syrco

IMG_2921.JPG

Een diner in Pure C* dan… gestart op het terras voor het aperitief om nadien te verhuizen naar een schitterende tafel met een geweldig zicht.

1044646_10204355493627106_5572885004215005110_n.jpg

IMG_3148.JPG

IMG_3157.JPG

Man koos als aperitief een Gin Tonic Poppies venkel/selderij en ik 

IMG_3074.jpg

de Champagne Jerome Dehours Grande Reserve Cuvée Pure C Extra Brut

 

We kozen het 6 gangenmenu met aangepaste wijnen. 

 

Amuse

Algenkrokant / rozenbottel / zeekraal

IMG_3043.JPG

Amuse

Gillardeau oester / duindoornbes / rucola / boekweit / geitenkaas

IMG_3045.JPG

Amuse

Wortel / crème cru / dukkah

IMG_3055.JPG

IMG_3054.JPG

Voorgerecht

Roodbaars / scheermes / huacatay / komkommer

 

IMG_3083.JPG

 

 

IMG_3081.JPG

 

Voorgerecht

Carabineros-gamba / verveine / algen / limoen

 

IMG_3099.jpg

IMG_3102.JPG

IMG_3098.JPG

IMG_3093.JPG

IMG_3094.jpg

 

Voorgerecht

Suino nero di Calabria / spinazie / tarwegras / paddenstoelen / hoeve-ei

 

IMG_3108.JPG

IMG_3106.JPG

IMG_3111.JPG

 

Hoofdgerecht

Kalf / citroen / tomaat / girolles / focaccia

 

IMG_3135.JPG

IMG_3138.JPG

IMG_3134.JPG

IMG_3133.JPG

 

Nagerecht

Zeer onder de indruk van dit dessert. Of hoe een nieuwe wetgeving ombouwen naar een fantastisch origineel nagerecht!


'READY FOR THE FUTURE...
Aardbei / kokos / yuzu

IMG_3179.JPG

IMG_3180.JPG

Zonder gluten (tarwe)
Zonder melk
Zonder noten
Zonder aardnoten
Zonder vis
Zonder soja
Zonder schaaldieren
Zonder weekdieren
Zonder selderij
Zonder mosterd
Zonder sesamzaad
Zonder sulfiet
Zonder lupine
Zonder geraffineerde suikers
Vanaf 13 december 2015 zijn wij wettelijk verplicht om u te informeren over de aanwezige allergenen in onze gerechten.
We zijn er klaar voor !
Team Pure C'

Nagerecht

Salade met selder / appel / pistaches / kalamansi

 

IMG_3196.JPG

IMG_3189.JPG

 

Slow Coffee Madu Dua Inonesië Bordeauxkleurige koffie in een wijnglas

 

IMG_3218.jpg

IMG_3221.JPG

Zoetigheden bij de koffie

IMG_3200.jpg

IMG_3202.JPG

 

Een absoluut topweekend. Sergio Herman was aanwezig in de keuken maar hield zich - eigenlijk zoals een gans die zijn vleugels opent om zijn 'kuiken' te laten gaan - op de achtergrond en liet zich niet in de zaal zien. Dat zegt zeer veel over hem. Sterk!

Syrco kwam ons de tweede amuse zelf opdienen, kwam ons hartelijk kwam begroeten en vroeg of we goed gelopen hadden op het strand ;-) Een down to earth chef die duidelijk en meer dan ooit weet wat hij wil maar toch...nog steeds zo bescheiden, zo gestressed en tegelijk rust uitstralen. Wanneer gaan we terug ? Mét de kinderen !

 

Verslagen van vorige culinaire ervaringen bij Pure C kan je hier vinden.

 

12-07-14

Diner @ De Mayeur Patrick Vandecasserie

De familienaam Vandecasserie zal bij gastronomen meteen het juiste belletje doen rinkelen. In 1991 vervoegde Patrick zijn vader aan de stoof van dé Villa Lorraine, het eerste restaurant buiten Frankrijk dat drie Michelinsterren kreeg. 

 

Na twee weken Griekse keuken, schoven we daags na ons verlof onze voetjes onder tafel in zijn nieuwe project

10431500_10204193343853463_5272337524370466516_n.jpg

- De Mayeur in Ruisbroek - om er met zijn vieren twee Bongo bonnen Food Discoveries op te soeperen. 10474438_10204193359933865_5216464452865740408_n.jpg

 

In de mooie fermette, nét aan het kanaal en de spoorlijn (waar binnen niets van te merken is), viel het klassevolle nostalgische sobere interieur meteen in de smaak.

1610776_10204193405975016_235138762761939708_n.jpg

10527592_10204193443695959_8100909826184750605_n.jpg

Een vriendelijke ontvangst, vers gebakken brood, olijven, boter en olijfolie op tafel en de onvermijdelijke Hendrick’s Gin Tonic. 

10521196_10204193464376476_906131159084299225_n.jpg

Het voorgestelde 3 gangen menu klonk alvast veelbelovend* en we kozen hierbij uit de zeer uitgebreide wijnkaart een Sancerre La Poussie 2012 

 

Voorgerecht

Carpaccio van babykreeft / kreeftensoep

10525633_10204193475616757_5900614535378220934_n.jpg

Hoofdgerecht

Kabeljauw op het vel / wasabipuree 

10538075_10204193485337000_6265018270629605628_n.jpg

Nagerecht

Rode vruchten / amandelijs

10457156_10204193487817062_4708383736330734175_n.jpg

* en dat was het ook. Een heerlijke kreeftenbereiding, mooi bereide kabeljauw met super puree en extra saus in een koperen pannetje en een uitgepuurd dessert: alles geraffineerd geserveerd zonder overdaad. Voor € 59,90 per twee personen en € 60 opleg voor de drank (aperitief, water, wijn) was het prijs/kwaliteit top.  

 

Een adres om te onthouden en terug te keren. De vrij klassieke kaart, beschikbaar op de website, biedt een mooie compacte keuze met regionale kwalitatief hoogstaande seizoensproducten zoals asperges, kreeft, duif, bresse eend, simmenthal ribstuk van ‘Dierendonck’,… een kinderkaart én een traiteurkaart. 

 

De Mayeur - Patrick Vandecasserie

Fabriekstraat 339 1601 Ruisbroek

29-06-14

Lunch @ Pand 19

Een blind date met een vrouw. Het is eens iets anders. De vrouw achter de blog Hof Van Eten en ik zijn al jaren virtuele soul mates door onze passies voor lekker eten en koken, ons respect voor de 'groten der culinaire aarde' zoals Peter Goossens en Sergio Herman, en onze liefde voor Afrika. Die virtuele vriendschap werd eindelijk 'bezegeld' met een lunch. En uiteraard kozen we voor een restaurant waar de Bru Lady Chef of the Year 2013 aan de stoof staat.

 

Ann De Roy is van opleiding grafisch vormgeefster en haar man Pieter, die de zaal voor zijn rekening neemt, is ingenieur. In 2002 zijn ze een eet- en praatcafé gestart in een huurpand aan het Stationsplein in Geraadsbergen. In 2008 wordt Ann bekroond met de ‘Gouden Garde voor de Beste Vrouwelijke Chef’, een prijs uitgereikt door WeekendKnack & Trends. Nadat Pand 19 opgenomen wordt in de Michelin Gids, barst het restaurant uit zijn voegen. Het koppel ging op zoek naar een grotere locatie met meer mogelijkheden en net na de bekroning van de Gault-Milliau van 13/20 verhuist Pand 19 naar de nieuwe locatie 'op den buiten' op de grens van Geraardsbergen en Deux-Acren.  

IMG_6229.JPGGoed bewegwijzerd met veel gele bordjes zodat je - (bestaat dat nog ?) ook GPSloos - de weg niet kwijtraakt.  

IMG_6231.JPG

De verhuis was een voltreffer. Het pand is prachtig met een ongelofelijk mooie tuin én moestuin en een adembenemend vergezicht vanuit het restaurant en vanop het terras. Zeker op een zomerse dag waar het een geweldige meerwaarde is. Er is ook een mogelijkheid tot overnachten in de strakke Loft 19 van 75 vierkante meter. 

 

Pieter, de vriendelijke gastheer, doet je als klant meteen ‘thuis’ voelen. We krijgen een tafel op het zonovergoten terras. Voor een doordeweekse dag zat het restaurant 'op den buiten' trouwens best goed vol. 

10513377_10204087264601548_4407302933636524227_n.jpg

Foto: Pand 19

IMG_6241.jpg

 

We zijn gestart met een glas huischampagne JM Sélèque. Het driegangen 'marktmenu' aan € 27,5 met keuze voor dessert of kaasbord (+€5) leek ons voor een lichte lunch een ideale keuze. 

 

De amuses waren al meteen zeer puur en veelbelovend

Asperges met dip

IMG_6234.JPG

Zeer zachte zilte mousse van zalm met groene asperge, groene kruiden en pepers

IMG_6239.jpg

Voorgerecht: Carpaccio van tomaat / buffel mozzarella / sorbet van tomaat / kruidensla 

IMG_6242.JPG

Hoofdgerecht: Zeebaars / risotto / groene kruiden / boontjes / tuinbonen / paprika

IMG_6245.JPG

Nagerecht: een zeer mooi kaasassortiment geselecteerd door kaasmeester Callebaut 

IMG_6249.JPG

IMG_6250.jpg

Bij de koffie kwamen nog huisgemaakte zoetigheden

IMG_6253.jpg

De gerechten waren uitstekend: mooi gedresseerd, perfect gekruid en mooi in balans. Producten van topkwaliteit met veel finesse op het bord gebracht. Met aperitief, een glas witte huiswijn, een Duvel en koffie stapten we voor €110 - even terug binnen en dan - weer buiten met een ongelofelijk goed gevoel en het plan zéker nog terug te komen. Een chef om in de gaten te houden. Ik heb in éénsterrenzaken al prijs/kwaliteit minder lekker gegeten dan in Pand 19. 

 

Pand 19 / Loft 19

Parochiebosdreef z/n

9500 Geraardsbergen

GaultMillau 2014: 14/20 Michelin 2014: 2 vorken

18-04-14

La Paix* 2014 derde en vierde bezoek : topgastronomie in brasserie sfeer

Ons laatste bezoek dateerde van… juist ja: de vorige schoolvakantie.

 

De kinderen waren de eerste week van de paasvakantie op paardenstage in de Ardennen dus gingen Man en ik er dineren op een vrijdagavond, ook meteen de enige avondservice van La Paix. Heel wat drukker dan ’s middags en weken op voorhand te reserveren.

Woensdag nadien ging Zoon er ‘mise-en-placen’ 

la paix,david martin,stoere vent

 en bleven we uiteraard lunchen. Twee vliegen in één klap dus maak ik meteen ook één verslag van de twee bezoeken: topgastronomie in brasserie sfeer.  

10152649_10203535738733746_6717882235051076856_n.jpg

Amuse

Makreel, bergamot, kers uit de Provence gedroogd aan de boom, granaatappel en Corsicaanse Broccio kaas.

1977296_10203535740493790_6680670008242704057_n.jpg

Amuse

Bisque van krab met koude koffiecrème

Een klassieker die altijd smaakt !

10170766_10203535741293810_6596721742358158972_n.jpg

1506821_10203569894667623_513213563754742832_n.jpg

Amuse

Radijzen / boter van miso/shiso

10264969_10203569894867628_632721946589873751_n.jpg

Voorgerecht

100% varken - krokante Baskische varkenspoten, terrine van varkensoren, mousse van gerookte ham

1485096_10203569896307664_1961341464704848775_n.jpg

10171162_10203569897147685_4204172339997255608_n.jpg

1422561_10203569897547695_7899956585361699083_n.jpg

10151265_10203569897747700_5747254820143221541_n.jpg

3598_10203569897947705_8202985972812842351_n.jpg

1797400_10203569898187711_4983185532328586146_n.jpg

Voorgerecht suggesties

Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie

Side dish Petit Gris: flan asperges/mousse bloemkool

10169372_10203569896027657_4850850972132581084_n.jpg

1601341_10203569897027682_3461381899880585993_n.jpg

Voorgerecht suggesties

Witte Belgische asperges, mousseline, crumble van spek, lamsoor

Sorbet van kruiden

1622781_10203535741893825_5932768784979616060_n.jpg

10178086_10203535742533841_5862248675985155350_n.jpg

10151422_10203535743133856_3886234203783202878_n.jpg

Voorgerecht

"Vitello Anguillo' kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling / dashi 

10247495_10203569900187761_1135880187620319126_n.jpg

10154252_10203569900427767_3415454883855218419_n.jpg

10255552_10203569899907754_9174927106775927424_n.jpg

Hoofdgerecht (halve portie op foto)

Wagyu wangen krokant geconfijt / wortel

10258059_10203569899507744_2178785765576852464_n.jpg

Hoofdgerecht suggesties

Canette des Dombes, gemarineerd 'koji', gegaard in houtoven

1554429_10203535743653869_5334303366967542195_n.jpg

Hoofdgerecht suggesties

Griet, aardappelemulsie, salade, wasabi 

 

1240355_10203535744093880_1772925225543735248_n.jpg

 

Nagerecht

Crème brûlée révisé met aardbeien en yuzu merengue

10246650_10203569902667823_3976516337559064087_n.jpg

Koffie

la paix,david martin,stoere vent

 

Chef David deed Zoon een prachtig Japans mes cadeau,

la paix,david martin,stoere vent

de kinderen mochten proeven van de mierikswortel bewerkt met zijn Japanse rasp van roggenhuid (‘zelfs niet pikant’)

la paix,david martin,stoere vent

la paix,david martin,stoere vent

en het stageschrift werd ondertekend.

la paix,david martin,stoere vent

Alweer een topervaring. Bedankt aan het hele La Paix* team! 

 

La Paix*

Ropsy Chaudronstraat 49

1070 Anderlecht

02 523 09 58

 

Neem zeker eens een kijkje op de site van Leffe voor meer over het partnership van David met dit prachtig product. 

23-03-14

Lunch in het Hof Van Cleve*** 2014

Het wordt hier een ‘slechte’ gewoonte. Net als de voorbije twee jaren wou Zoon zijn 10de verjaardag vieren in de tempel van de Belgische gastronomie. Noch met iets anders, noch met meer was hij tevreden. 

 

Aperitief

Veuve Cliquot 2004, ééntje van zijn geboortejaar. Dat moést hij proeven. Het huisaperitief was vlierbloesem / mandarine napoléon / champagne.

1972452_10203401343293944_867529024_n.jpg

Amuse

Zandwortel / gember / pompelmoes

Een frisse starter

1972543_10203401341813907_1391277640_n.jpg

Amuse

Aardappel chips/ dragon / dip van vadouvan

Van die dip wil ik zeker het recept achterhalen. Fantastisch lekkere diepe smaak.

1962776_10203401344733980_1231390932_n.jpg

Amuse

Pâté van bosduif / earl grey / zuurdesem

Ongelofelijk geconcentreerde smaken met de nodige frisheid

1557736_10203401344453973_1901194899_n.jpg

Amuse

Noordzeekrab / rucola / verse kaas

1947566_10203401345173991_1197737164_n.jpg

Amuse

Kippenlever / sjalot / schaaldier

Geen fan van lever, dat overhaalt dit je zeker en vast.

1797616_10203401347894059_987450861_n.jpg

Amuse

Keiemtaler / geconfijte ui / spek / kwartelei

Een tartiflette in een modern jasje. Fantastisch! Dit is dé keuken van Peter Goossens.

1507748_10203401350334120_733244186_n.jpg

Brood

op steen gebakken met zuurdesem

Spelt 100%

Rogge - trappist van Westmalle (foto)

Tarwe - olijfolie

Camp Rémy - Baguette

Hoeveboter - ‘boer Haerinck’

Gezouten boter ‘P. Bellevaire’

Olijfolie - selectie Hof Van Cleve

970750_10203401343973961_2088906009_n.jpg

Menu Frisheid van de Natuur innovatie en traditie

 

Voorgerecht 'froid' 

Sint-Jacobsvrucht ‘Erguy St-Brieuc’ / ijs van aardpeer / dashi 

Pirouette 2012 Fendant du Valais 

1653818_10203401354734230_2068735521_n.jpg

Voorgerecht 'chaud'

Sint-Jacobsvrucht ‘Erguy St-Brieuc’ / aardpeer / bruine boter / grondwitlof

Domaine Langlois-Chateau 2005 vieilles vignes

1531598_10203401358374321_279656427_n.jpg

 

Het hoofdgerecht komt eraan dat betekent

 

* kiezen uit de prachtige messen van Antoine van Loocke. Uiteraard pikt hij er opnieuw het exemplaar uit het penisbeen van de walrus uit...

1966685_10203401358974336_847333964_n.jpg

* de wijn even voorproeven 

1904101_10203401360134365_1894196083_n.jpg

Hoofdgerecht

Duif ‘Anjou’ / salie / butternut / schorseneer

Chaume Arnaud 2011 Vinsobres

1964848_10203401361334395_787561029_n.jpg

Selectie van kazen

De enorme kazenkar van voordien heeft plaats gemaakt voor een prachtige selectie die door iedereen gesmaakt kan worden. Een doordachte keuze behalve dat voor onze Zoon: 'En is er dan geen Maroilles meer meneer?' 

Vacherin / Belgische Achelse Blauwe / Comté van drie tot 48 maanden oud / Saint Marcelin

1235062_10203401366134515_1150468747_n.jpg

1962823_10203401369534600_997176958_n.jpg

Duindoorn/ macadamia / chocolade 

998416_10203401374734730_436137054_n.jpg

Sablé / ananas / limoncello

1376331_10203401376694779_463592353_n.jpg

 

Nagerecht

Chocolade ‘fortina’ 65% / kastanje / appel ‘braeburn’ / oud geuze ‘boon’ 

10007001_10203401379934860_1548537325_n.jpg

Een uitgebreid bezoek in de keuken had hij er vorige keer al gekregen dus deze keer een fotoshoot in de keuken (alsof hij terug de hemel betrad) én het handtekenen van zijn échte koksvest door zijn favoriete chef, dé Godfather van de Belgische gastronomie. 

1982339_10203401373574701_1295126_n.jpg

10013924_10203401371654653_300515684_n.jpg

Chocolade en zoetigheden

1557438_10203401385014987_2120734442_n.jpg

984047_10203401383254943_326686356_n.jpg

1235162_10203401385775006_1396368069_n.jpg

1393578_10203401385575001_1437971295_n.jpg

1486592_10203401386935035_208872742_n.jpg

De lunch was in één woord: subliem. Hier kan je gewoon onmogelijk iets anders over zeggen. Het zaalteam heeft ons in de watten gelegd. De immer vriendelijke klasse gastvrouw mevrouw Goossens, de fantastische maître, de discrete bediening: maar allen altijd met de nodige humor. Je kan niet anders dan je hier als gast op je gemak voelen. Een driesterrenrestaurant: niets 'stijfs' aan hoor. We waren trouwens zeer onder de indruk van de nieuwe sommelier Mathieu Vanneste die begin dit jaar Pieter Verheyde verving. Hij bracht met een ongelofelijke charme (ja dat vonden de vrouwen...) en spontane no-nonsense stijl de begeleidende uitleg over de aangepaste wijnen. Geen vraag was hem teveel. 

 

Net als ons hele gezelschap nog steeds zeer onder de indruk na elk bevoorrecht bezoek aan het Hof Van Cleve, zei hij spontaan bij het buitenstappen: ‘tot volgend jaar!’

1800420_10203401399255343_1366178500_n.jpg

05-03-14

La Paix* 2014 tweede en zeker niet laatste bezoek dit jaar

Ok, we hebben een échte voorliefde voor de keuken van David Martin. Zijn restaurant is dan ook een méér dan gevestigde waarde in onze culinaire belevingen (klik hier voor vorige bezoeken). Een adres met authenticiteit en een perfecte service om te koesteren. Nog nooit zijn we er teleurgesteld buiten gestapt noch binnengestapt. 

 

Zoon ging er nog eens een dagje mee mise-en-placen: daar dienen schoolvakanties in zijn ogen voor.

david martin, la paix, stoere vent

david martin, la paix, stoere vent

En wij gingen er traditiegetrouw genieten van een top lunch.

 

Amuse

Bisque van krab met koude koffiecrème

david martin, la paix, stoere vent

Amuse

Sardine, speck uit Tyrol, bergamot, kers uit de Provence gedroogd aan de boom, granaatappel en Corsicaanse Broccio kaas. 

david martin, la paix, stoere vent

Voorgerecht

100% varken - krokante Baskische varkenspoten, terrine van varkensoren, mousse van gerookte ham

david martin, la paix, stoere vent

david martin, la paix, stoere vent

david martin, la paix, stoere vent

david martin, la paix, stoere vent

Voorgerecht (halve portie)

‘Vitello Anguillo’ kalfsvlees uit de Corrèze, gerookte paling, dashi, groenten

david martin, la paix, stoere vent

 

Voorgerecht

Tempura van Petit Gris de Mr Roberti van de Ferme de L’Ourchet / boter / brood / look / peterselie

david martin, la paix, stoere vent

david martin, la paix, stoere vent

Voorgerecht

Makreel uit onze wateren

gemarineerd in saiko-miso, gebrand

david martin, la paix, stoere vent

david martin, la paix, stoere vent

Hoofdgerecht

Kalfskop, pijlinktvisjes in de houtskooloven en jus van schaaldieren

david martin, la paix, stoere vent

david martin, la paix, stoere vent

Hoofdgerecht

Wagyu wangen krokant geconfijt met seizoensgarnituur

david martin, la paix, stoere vent

Nagerecht

Citroentaart en sorbet van karnemelk met meringue van venkel 

david martin, la paix, stoere vent

Nagerecht

Crème brûlée révisée met hoorntje van kweepeer en mandarijn

en die ging de dochter zelf branden wat 'dat had ze thuis al gedaan'

david martin, la paix, stoere vent

david martin, la paix, stoere vent

 

La Paix*

Ropsy Chaudronstraat 49

1070 Anderlecht

02 523 09 58