13-10-13

The making of limoncello the end

Hoe limoncello maken kan je hier lezen. Na twee maanden wachten sinds de start was het tijd voor de eindmeet: zeven en op fles doen. 

Eigenlijk geen werk, vooral veel geduld.  

IMG_7921.jpg

IMG_7925.jpg

15:06 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: limoncello, citroen, vodka |  Facebook |

31-08-13

Limoncello

Zeer makkelijk zélf te maken. Ik deed de test met 1/4 van de ingrediënten van dit recept omdat ik - net voor ons verlof - dringend van een paar citroenen af moest. Het vergt wat tijd, maar dan heb ik het over 'wachttijd' vooraleer je kan proeven.

 

Nodig:

10 à 12 bio (!!!) citroenen

750 ml wodka

400 gr witte suiker

400 ml water

 

Zo gemaakt:

Was de citroenen grondig, ook als ze bio zijn. Giet er nét geen kokend water over en schrob ze schoon met een borstel. Laat ze even afkoelen in koud water en droog ze af.

Schil ze met en dunschiller. Verwijder zoveel mogelijk van de witte laag van de schil anders gaat je limoncello bitter smaken.

Doe de schillen in een luchtdichte bokaal of fles en giet er de wodka over.

969269_10201667283143524_1824317796_n.jpg

Zet ze één maand weg op een koele, donkere plek en schud de fles telkens je ze ziet. Zet ze in de barkast bijvoorbeeld. Daar kom ik wel vaker. Kom jij eerder in de snoepkast, zet ze dan daar ;-) 

Na een maand ziet het er zo uit

 

IMG_7280.jpg

en dan wordt het tijd om de suikersiroop te maken.

Breng de suiker en het water aan de kook tot de suiker volledig opgelost is. Laat dit afkoelen en giet het bij de wodka en schillen. 

IMG_7283.jpg


Ik zette de fles vandaag opnieuw weg in de barkast, jawel voor één maand.

Eind deze maand (zie blogpost) rest me enkel nog de limoncello door een zeef te gieten zodat de schillen eruit zijn, hem te verdelen over flessen en de diepvriezer in te zetten.

En dan opnieuw de barkast in duiken: achter van die kleine glaasjes...En die zet je dan voor het serveren van de limoncello ook even in de vriezer. 

05-08-13

Aperitief 'Half en half De Brouwer'

Als inspiratie diende dit aperitief dat we eens kregen als starter bij dit etentje bij Les Eleveurs (je weet wel: hét restaurant van Sofie Dumont). Een restje van een cadeau gekregen fles en een flesje Oude Geuze Boone deden de rest. We gaan dat zeker nog eens overdoen met onze huischampagne. 

IMG_5645.jpg

Zo gemaakt: 1/5de Geuze en 4/5de Champagne maar half en half werkt ongetwijfeld ook. 

Fijn om weten is dat de familiezaak Les Eleveurs een bistro-wijnzaak zal worden. Met Andy De Brouwer zijn passie en wijnkennis nu al een topper in Halle. 

02-08-13

Een oënologisch orgasme: bestaat dat ?

Indien wel, was het er zeer dichtbij ;-) 

Lucky me deed nog een paar van de laatste kartons van dit topjaar in via Marc van Tastewineathome

Geproefd door zoon en goedgekeurd. Kreeg niet voor niets 'goud' op de Concours Mondial de Bruxelles Wine Competition 2010.

Deze 100% shiraz is de beroemdste wijn van Ridgeback. Alleen de beste druiven zijn geselecteerd en de wijn heeft 18 maanden gerijpt op nieuwe, 2e en 3e jaar oude vaten.

Kleur: ondoorzichtig donkerrood

Geur: viooltjes, rokerig, vanille, gedroogde pruimen, zwarte kersen, koffie 

Smaak: fruitbom, dik, sappig, veel smaak, tannines rond, intens, complex

Houdbaar: al op dronk, houdbaar tot 2016

Lekker bij: wildgerechten, gegrild vlees, stoofpotten, belegen en oude  kaas

Prijs: €14,95

IMG_5633.jpg

17:50 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: shiraz, 2007, ridgeback |  Facebook |

26-07-13

Ridgeback Shiraz Rosé 2013

Gebotteld in maart 2013 en nu al in ons glas. Dankzij Marc van Tastewineathome die een paar van de laatste kartons van deze Shiraz 2007 van hetzelfde wijnhuis kwam leveren. Na onze wijnproeverij doen we vaak beroep op hem voor een fantastische Zuid-Afrikaanse of andere wijnen.

IMG_5567.jpg

Deze heerlijke rosé ruikt naar frisse zomerse bessen en aardbeien met rozenblaadjes en heeft een lange afdronk. 

Prijs: €9,50 bij Tastewineathome

 


12:25 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: ridgeback, 2013, rosé |  Facebook |

13-07-13

Zomers bloggen doe je zo

IMG_5047.JPG

en dan weer de zon in ! Geniet ervan. 

09:45 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: duvel, bier |  Facebook |

10-07-13

How to taste wine lesson 1 by Little Chef

Klaar ?

1006190_10201319727294845_122436454_n.jpg

Kijk

7209_10201319727494850_1595718637_n.jpg

Ruik

'Kersen mama ?'

996191_10201319727774857_421996775_n.jpg

Wals

1011722_10201319728054864_1818470863_n.jpg

Ruik opnieuw

988226_10201319728294870_1147511021_n.jpg

Proef. 

'Ik proef peper'

7156_10201319728774882_347550696_n.jpg

Oordeel

1000808_10201319729134891_1873166440_n.jpg

Klaar om te serveren

998114_10201319729454899_1730329853_n.jpg

Waar kopen ? Hier

20-12-12

Cuvée Maison 2012

Zoals elk jaar... eerst nog een paar flessen van vorig jaar openen

champagne,denis macquart,drama queen,stoere vent

om dan aan de nieuwe te beginnen...

champagne,denis macquart,drama queen,stoere vent

 

12-08-12

Hendrick's Gin & Tonic

Blijft een absolute favoriet !

IMG_0536_resize.JPG

18-06-12

Warwick The First Lady Cabernet Sauvignon 2010

warw_resize.jpg

Uit 100% Cabernet Sauvignon van Zuid-Afrikaanse Warwick Winery 

Diepe intens rode kleur. Kruidige neus van rode bessen en  krenten met een toets van zoete vanille en chocolade. De zachte ronde tannines maakt deze wijn makkelijk drinkbaar met een goede structuur

Lekker bij : vlees op de BBQ, lam, aubergine in de oven, ratatouille, pizza met parma ham en rucola

Drinken : van nu tot 5 jaar

Prijs : vraag hier  

 

 

08-04-12

Tastewine@home

foto3_resize.jpg

Een wijnproeverij thuis ? Op zoek naar exclusieve Franse wijnen, Kaapse wijnen , Spaanse wijn of Portugese wijn die goed gemaakt zijn?
Dan moet je beslist eens kijken op de site van Marc Beheyt van Tastewine@home. Marc zorgt voor alles: de wijn uiteraad, de wijnglazen, hand-outs, kaarten, placemats,... en indien je wenst zelfs voor de spijs.

foto2_resize.jpg

Wij hadden in elk geval een zeer gezellige leerrijke avond en proefden geweldige Zuid-Afrikaanse wijnen. Marc vertelt met veel passie en kennis over de domeinen, de productie, hoe het wél en niet moet. Achteraf bestellen is volledig vrijblijvend. Maar na zo een heerlijke proeverij doe je dat gewoon.

Een selectie van de wijnen die we mochten proeven

foto champ_resize.jpg

Simonsig - Brut Rosé
De eerste en beste Vonkel uit Zuid-Afrika uit 80% Pinotage, 17% Pinot Noir en 3% Pinot Meunier uit wijngaarden rond Stellenbosch.

foto5_resize.jpg

Ridgeback Rosé 2009
Uit Oakleaf en Clovelly bodem 90% Shiraz en 10% Viognier

foto6_resize.jpg

foto7_resize.jpg

Haute Cabrière Chardonnay Pinot Noir 2011
Uit 20 jaar oude wijnstokken met beperkte opbrengst (5,5ton/hectare) uit 60% Chardonnay en 40% Pinot Noir

Elgin Vintners Chardonnay 2010
De wijnmaker Kevin Grant uit Elgin is gekend van de super Chardonnay Ataraxia. Uit 100% Chardonnay.

Groot Parijs Die Tweede Droom Wooded Chenin Blanc 2011
Uit Paarl. Biologisch uit 50jaar oude wijnstokken uit 100% Chenin Blanc.

foto8_resize.jpg

Felicité Pinor Noir 2011
Uit 25 jaar oude wijnstokken komen de Pinot Noir druiven voor 85% uit de Breede River Valley, 7% uit Walker Bay en 8% uit Elgin.

Ridgeback Shiraz 2007
Uit 100% Shiraz Noord-Zuid gelegen wijngaarden met een terroir van Glenrosa eikenbladsla bodem.

Chamonix Greywacke Pinotage 2008
95% Pinotage en 5% Pinot Noir uit 35 jaar oude wijngaarden rondom Fransschoek.

foto9_resize.jpg

Vansha SGMV 2010
98 % Shiraz en 2 % Viognier 

Marc levert trouwens een aantal Kaapse wijnen aan Oud Sluis.

11:38 Gepost in Keuken, Zattebeuzze | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-12

Hendrick's Gin & Tonic

Over deze Gin kan ik écht lyrisch worden. Ontdekt in Pure C, meegebracht van Londen.
IMG_9290_resize.JPG

Komkommer in het glas ontbrak, sorry... we zullen dit dus nog eens moeten overdoen. Oh ja die bolletjes zijn korianderzaadjes.
Hendriks Gin wordt in zeer kleine oplages gemaakt door de firma Grant (Glenfiddich). Voor wie eens iets anders wil en mijn favoriet én geweldig voor Gin Tonic. Onder de 11 ingrediënten uit het botanische boeket die gebruikt worden bij het distilleren van Hend...rick’s zitten aromatische koriander zaadjes uit Oost-Europa en Marokko welke smaken van gember, citroen en salie oproepen. Uit Nederland komt karwijzaad, wat een licht zoet, kruidig karakter afgeeft. De citroenen uit India geven een intens bittere smaak af en jeneverbessen uit Italië geven een exotisch, kruidig, bitterzoete smaak.
Het gehele botanische boeket vindt zijn weg gedurende de distillatie van het product. De laatste twee vreemde maar briljante ingrediënten worden zeer nauwkeurig toegevoegd aan de drank. Het eerste is een liefdevolle hint van Bulgaarse Rozen, van waaruit voorzichtig de oliën uit de bladeren worden geperst. De genadeslag voor dit geheel zijn Nederlandse komkommers, althans de essences daaruit, welke verkregen worden door het verse fruit te walsen en de pulp daarna te mixen met water.

23-01-12

Hendrick's Gin

gin_resize.jpg

Eens op en af naar Londen tijdens de kerstdagen. Leuk shoppen in Regent Street, Hamley's,... maar dit vind ik wel het allerlekkerste dat ik meebracht. Twee flessen Hendrick's gin gedistilleerd in Schotland. Ik leerde deze kennen in  Pure C en sinds mijn Namibiëreis ben ik een absolute gin & tonic fan.
Deze gin hecht veel waarde aan de sublieme en uitzonderijke kwaliteit van ingrediënten. Ze gebruiken hiervoor een verrukkelijk en bijzonder palet van 11 planten, afkomstig uit de vier hoeken van de aarde.  Aromatische koriander zaadjes uit Oost-Europa en Marokko welke smaken van gember, citroen en salie oproepen. Uit Nederland komt karwijzaad, wat een licht zoet, kruidig karakter afgeeft. De citroenen uit India geven een intens bittere smaak af en jeneverbessen uit Italië geven een exotisch, kruidig, bitterzoete smaak.

Het gehele botanische boeket vindt zijn weg gedurende de distillatie van het product. Met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden van 450 liter per keer. De laatste twee vreemde maar briljante ingrediënten worden zeer nauwkeurig toegevoegd aan de drank. Het eerste is een liefdevolle hint van Bulgaarse Rozen, van waaruit voorzichtig de oliën uit de bladeren worden geperst. Dit zorgt voor een wonderbaarlijk verfrissende gin met een verrukkelijk bloemig aroma. De genadeslag voor dit geheel zijn komkommers, althans de essences daaruit, welke verkregen worden door het verse fruit te walsen en de pulp daarna te mixen met water. Dit zorgt voor een wonderbaarlijk verfrissende gin met een verrukkelijk bloemig aroma.
Voor de eigenzinnige Hendrick's gin & tonic giet je 50ml Hendrick's gin in een glas dat voor tweederde gevuld is met ijs. Neem 2 komkommerschijfjes, wrijf deze over de rand van het glas en leg deze daarna op het ijs. Tot slot aanvullen met tonic.

 

10:48 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: gin, gin and tonic |  Facebook |

21-12-11

Cuvée Maison 2011

Zoals elk jaar is de stock er ...

champagne, denis macquart, drama queen, stoere vent

champagne, denis macquart, drama queen, stoere vent

De cuvée maison 2010 op de achtergrond en...

champagne, denis macquart, drama queen, stoere vent

gezien sommigen geshockeerd waren van de bikini-carwashfoto heb ik maar één en ander bedekt ;-)

02-12-11

West-Vleteren XII en Saint-Marcellin

Van foodpairing gesproken ! Met - al zeg ik het zelf - heerlijk huisgemaakt donker zuurdesembrood.

IMG_9141_resize.JPG

In de veronderstelling dat elke bierliefhebber die het echt wou wel een paar flesjes Westvleteren XII in huis heeft dankzij Colruyt was het voor velen, waaronder ik, de eerste keer dat ze dit trappistenbier uit de Westhoek te pakken hadden. Het loont dan ook de moeite om zuinig om te springen met dit bier én het op de juiste manier te schenken.
De Westvleteren XII die nu in de Colruyt verkocht is, is nog vrij jong. Om de volle smaak van het bier te proeven zet je deze flesjes best nog even aan de kant (moeilijk). Rechtopstaand bewaren op een donkere en koele plaats. Na ongeveer een jaar is de smaakevolutie volledig op gang gekomen. Kan je nog langer wachten, geen probleem, na ongeveer anderhalf tot twee jaar komt het bier tot zijn volle recht. Zelfs na 20 jaar rijping is een Westvleteren XII nog steeds een topper, zij het dan wel sterk geëvolueerd naar een porto-smaak.
Als we dan toch gaan degusteren, schenk de Westvleteren XII dan niet te koud, ongeveer 10 à 12 graden is ideaal om de smaak tot zijn volle recht te laten komen. Hoe kouder het bier, hoe minder smaak.
Gebruik steeds een droog en proper glas ! Giet het flesje voorzichtig leeg (zonder schudden en laten “klokken”). Op de bodem zit altijd een gistdepot (hergisting op de fles). Aan u of u dit al dan niet in uw bier wil.
Geniet van dit fantastische gerstenat. Dit drink je niet maar degusteer je !

Met dank voor de tips.

Ik kan je alvast gelijkaardig bieren aanraden, die zeker niet moeten onderdoen aan de WestVleteren. In dezelfde smaakrichting: de Rochfort 8 of 10 of de Sint Bernardus 12.

07-11-11

West-Vleteren XII

wvl_resize.jpg

Heb jij ook je bouwsteenbox vast om deze broeders te 'helpen' ? Zo niet kan je je verdiepen in dit reserveringssysteem of er gewoon lekker één gaan drinken In De Vrede (bedankt Hof Van Eten voor de tip)

Je kan ook altijd eens op de veilingsites gaan zien waar ze voor minstens 4x de prijs van de hand gaan. Niet alleen de broeders gaan met de winst lopen... Shame on you !

26-08-11

Beso De Vino 2009

foto_resize.jpg

Beso De Vino 2009 Seleccion 2009 uit Garnache en Syrah druiven met een diep kersenrode kleur. Aroma´s van zwarte kersen en blauwe bessen met een krachtige aanzet: fijn, soepel, evenwichtig en lang. Deze wijn kreeg van Wine Advocate Robert Parker 90/100. Overroepen of niet ? Ik vind van niet en in elk geval prijs/kwaliteit een super wijn. Met een leuk etiket en schoefdop.
Lekker met gegrild vlees, lamsvlees en rundvlees
Temperatuur: 16-18°
Prijs: €4,99 bij Delhaize

14:12 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: wijn, rood, 2009 |  Facebook |

24-08-11

Ercavio 2008

foto 2 i_resize.jpg

Ercavio Seleccion Limitada Mas Que Vinos 2008 van het prestigieuze Spaanse wijndomein Bodegas Ercavio. Wijn de la Tierra de Castilla uit 90% Tempranillo en 10% Merlot 12 maanden op Amerikaanse eiken vaten.
Mooie donkerrode wijn met gerafinneerde neus van rode en zwarte kersen, compote van pruilen en ceder. Krachtig rood fruit en een vleug caramel in de mond. Elegante afdronk met gerookte eik en gedroogde kruiden, evenwichtige veelbelovende tanines.
Speciaal voor deze gelimiteerde editie heeft de bekende Belgische kunstenaar Piet Stockmans een uniek wijnetiket ontworpen.
Lekker bij rood rundsvlees, lam, kalf, steak, ribstuk...of bij wild en stoofpot
Temperatuur: 12-15°
Prijs: € 13,19 enkel voor abonnees CA via Ad Bibendum. Deze kreeg ik bij jaarlijks vernieuwen van mijn abonnement.

06-08-11

Château Saint Maurice Cuvée Vieilles Vignes 2009

IMG_7313i_resize.jpg

Een AOC Côtes du Rhône Villages Laudun uit 60% Grenache, 20% Syrah en 10% Oude Carignan.
De oude wijnranken van meer dan 60 jaar oud zorgen voor zachtheid, kracht en evenwicht. De overgang naar eiken vaten zorgt voor een optimale veroudering.14,5% dus een krachtige wijn
Krachtig geconfijt fruit, kruiden en vanille. Noten van leder en peper ondersteund door delicate taninne.
Lekker bij rood vlees met saus, wild, lamsschouder, magret...
Temperatuur: max 18°
Prijs: €10
Waar: Château Saint Maurice

 

26-07-11

Hippe prosecco 41

Erg hip zijn we ten huize One Life niet. Maar als we iets hip willen zien of ervaren, kijken we rondom ons: hippe vrienden genoeg.
Vorig weekend hadden we zo een koppel megahippe superdrukbezette vrienden en hun twee kindjes op bezoek. Hij door de week constant in het buitenland voor het werk en zij heeft een meer dan fulltime job: een huishouden runnen waar niet gekookt wordt (lol)
Ze brachten deze flessen mee met gepersonaliseerde QR code. Iets anders dan onze 'saaie' champagne maison ...

IMG_7301_resize.JPG

De smaak van deze Prosecco met haar helder strak gele kleur, kan als zacht en vol worden omschreven. De wijn bezit intense geuren van perzik, banaan en appel. Waarbij in de mond ook tonen van citrus ontdekt kunnen worden. Het droge en frisse karakter van deze bubbel maakt de wijn ideaal voor ieder moment van de week. Zowel bij een diner, borrel als op het terras. #41 is een echte topper, zowel qua smaak als qua vormgeving van de fles.
Serveren tussen de 6 en 8°C.
Druivensoorten: Prosecco DOC 100%
Gebied van oorsprong: Veneto, Italië

bij het proeven bleek deze echter niet onze smaak te zijn... erg zoet en net alsof hij aangelengd was met water. Misschien iets mis met een lot... Jammer... gelukkig telt het gebaar ! ;-)

Prijs : €9,99 bij 94 Wines.

16:56 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: prosecco, 94 wines |  Facebook |

17-03-11

Puerta Adalia 2008

IMG_4722_resize.JPG

Een Spaanse Rueda uit Castilla y Leonda gebotteld op het eigendom.
Uit Tempranillo met mooie kersenrode kleur met paarse rand. Mooi aroma van kruiden en fruitige smaak
Lekker bij kalfs-, lams-, runds- en varkensvlees. Ik serveerde hem bij een heerlijke lamsnavarin
Temperatuur: 16° tot 18°
Prijs: €4,99
Waar: Delhaize

10:43 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: rueda, spanje, rood, 2008 |  Facebook |

17-12-10

Cuvée maison 2010

Jawel zoals elk jaar: le nouveau champagne est arrivé !

IMG_4342_resize.JPG

IMG_4344_resize.JPG

03-10-10

Lamsnavarin

Een heerlijk suddergerecht uit een nieuw, lekker en vooral ook praktisch én mooi boek. Daarover later meer.

Nodig:
200 à 250 gr lamsvlees van de schouder per persoon
olijfolie en boter
3 grote EL tomatenpuree
4 knoflookteentjes
1 grote EL mosterd
4 grote wortelen
6 sjalotten
1 bakje champignons
1 EL bloem
een scheut of meer goede witte wijn
1 dl kalfsfond
1 takje citroentijm
wat tijm
laurier
peper en zout van de molen

Zo gemaakt:
Snij het vlees in blokjes van +-3 op 3. Korst het in een hete pan in olie/boter. Peper stevig. Leg het vlees in gietijzeren pot en meng er de bloem bij.
Stoof de sjalotten in de pan van het vlees. Voeg ze samen met de gesneden wortelen, tomatenpuree, mosterd, witte wijn en de fond bij het vlees en leg er de kruiden bij.
Zet 2 uur in een voorverwarmde oven op 150 graden. Zonder deksel. Roer af en toe om om eventueel aanbakken te voorkomen. Voeg indien nodig nog wat wijn/fond toe.
Snij en bak de champignons in boter en voeg de 10 minuten voor het einde toe aan de stoofpot.
Serveer met ciabatta met boter of olijfolie; of met puree.

Wijntip: een heerlijke Spaanse rode Corona De Castilla Ribera Del Duero Prestigio 2001 € 12,90 bij Delhaize

IMG_3501_resize.JPG

22-06-10

Want jullie zijn het waard

Een gepersonaliseerde fles porto voor de juffen van Stoere Vent en Drama Queen. Om hun verdriet te verdrinken dat ze zo'n flinke kindjes kwijt zijn aan andere juffen ?

IMG_0026_resize blog

Te verkrijgen bij zelfde leverancier die deze pralines maakt

12-05-10

Vinas del Vero rosado 2009

IMG_7334_resize

Rosé van Vinas del Vero uit Spaanse Aragon met een Somontano appellatie. Uit Cabernet sauvignon en Tempranillo
Mooi diepe frambozenrode kleur met aroma´s van aardbeien, frambozen en kersen.
Droog, soepel, aangenaam en fruitig met een lange afdronk.
Lekker als aperitief of bij charcuterie en gegrild vlees
Temperatuur: 14° tot 16°
Prijs: €4,19
Waar: Delhaize

Probeer zeker ook hun Merlot

17:30 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: 2009, rose, spanje |  Facebook |

05-05-10

Stonecross Primeur 2010

Hierdie verfrissende jong wyn is spesiaal vir Colruyt vervaardig van die heel eerste druiwe van die 2010 oesjaar. Deel hierdie gesellig wyn met familie en vriende in viering van 2010 - sowaar 'n besonder jaar vir Suid Afrika!

IMG_7285_resize

Hij is er weer! En minstens even lekker als vorig jaar. Een van de jongste wijnen van dit moment. Kobus Deetlefs uit Western Cape, Zuid-Afrika, weet het elk jaar te doen.
En voor geen geld. Als je deze drinkt vraag je je af waarom er nog slechte wijn gekocht wordt en erger nog, gedronken wordt. Deze wijn wordt bovendien speciaal voor ons Belgen gemaakt. Ze moeten ons erg graag zien ginder beneden.
Lekker bij: gerookte zalm, snoek, parma  ham, vijgen,... fris bij bbq !
Temperatuur: 10-12°
Waar: Colruyt
Prijs: €3,14 (6 flessen)

Probeer zeker ook

* de witte primeurwijn geoogst in februari 2010. Zeer fris en bloemig. Lekker als aperitief of bij koude schotels (€3,25)

460329_5_resize

* de andere wijnen van Stonecross : Pinotage, Chardonnay Chenin, Shiraz en Sauvignon-Semillion (€4,99 bij Colruyt). 
 

04-02-10

Vino Nobile di Montepulciano 2005

Een eeuwenoude Toscaanse wijn met als kerngebied de wijnheuvels rond het wijnstadje Montepulciano bij Siena. Deze edele wijn wordt gemaakt van vooral sangiovese - prugnolo gentile - aangevuld met canaioilo nero. Hij heeft 24 maanden gerijpt in eiken vaten. Bewaring 4 à 6 jaar.
Geconcentreerde kleur. Zachte volle wijn, krachtig, kruidig en sappig. Geurend naar zwarte bessen, pruimen en cederhout met een vleugje witte peper.
Lekker bij - gegrild - rood vlees, kaas en kruidige pasta's met vlees.
Temperatuur: 17°
Waar: Colruyt
Prijs: €6,99 in tegenstelling tot €5,49 Culinaire Ambiance 02/2010IMG_6308_resize

 

13-12-09

Cuvée Maison 2009

Net als elk jaar: le nouveau champagne est arrivé ! IMG_5980_resize

IMG_5979_resize

Inderdaad, wat worden ze groot, of heb ik dat al eens gezegd ?

01-08-09

Domaine de Valdition 2008 rosé

Het domein
VAL
DIT
ION
is gesitueerd in het hart van de Alpilles op de route d'Eygalières in Orgon en produceert op zijn 240ha grote domein wijn en olijfolie.
De wijngaard van 75ha heeft niet minder dan 18 verschillende cépages verbouwd zonder chemische producten. Een prachtige landwijn die al
menig maal bekroond werd. 

* CLASSIQUE Vin de Pays des Alpilles: de fuitige en aromatische Domaine de Valdition blanc 2008, Domaine de Valdition rosé 2008 en Domaine de Valdition rouge 2007
* EXCEPTION Vin de Pays des Alpilles: finesse en harmonie met de  Cuvée des Filles blanc 2008 en de  Cuvée du Bâtonnier rosé 2008.
* VALLON DES ANGES PRESTIGE AOC Coteaux d'Aix en Provence: elegantie en karakter met Vallon des Anges blanc 2007, Vallon des Anges rosé 2008 en Vallon des Anges rouge 2008.
* PRESTIGE Vin de Pays des Alpilles charme en sterkte Ludovic Dacla blanc 2007, Ludovic Dacla rosé 2008 en Ludovic Dacla rouge 2006
Verder maken ze twee soorten heerlijke olijfolie:
* de mono-variétale: gehaald uit een gelimiteerde productie olijven, de Bouteillan. De vroeg geoogste nog groene olijven gaan als eerste naar de molen. De verkregen olie is smeuïg, kruidig én fruitig.
* de AOC Vallée de Baux de Provence verkregen uit de traditionele olijven van de vallei Baux de Provence: Aglandan, Grossane, Solenenque en Verdale des Bouchée du Rhone. Met zijn warme en complexe smaak zet ze de smaak van vis, groenten of kazen of alle gerechten waarbij je ze gebruikt in de verf. Deze is bekroond met de Medaille d'Or - Concours des AOC Nyons 2009.
Wij brachten van dit domein mee: Domaine de Valdition 2008 rosé 2008
Uit Grenache - cinsault druiven. Mooi bleekroos getint, rijk en expressief in de neus, mooi gefruit met tonen van perzik, abrikoos en een beetje violette. In de mond zeer aangenaam en een frisse noot van vers fruit in de afdronk. Deze kreeg de Médaille d'Or  op de Concours des Vignerons Indépendants 2009. Kort houdbaar (2 jaar)

Prijs: € 6,50IMG_4564_resize

IMG_4567_resize
IMG_5013_resize

 

 

 

 

19:45 Gepost in Zattebeuzze | Commentaren (0) | Tags: 2008, olijfolie, provence, rose |  Facebook |

31-07-09

Sauvignon de Touraine 2008

Een jonge droge Sauvignon uit de Loirevallei gebotteld door Delhaize
Geel getint met mooie fruitige aroma naar appels en peren. Droog met lange afdronk. Prijs / kwaliteit zeer goed
Lekker als aperitief, bij gerookte vis en (warme) schaaldieren
Temperatuur: 6° tot 8°
Waar: Delhaize
Prijs: €3,79
sauv_resize